

Τι είναι ο Dalgona coffee, η νούμερο ένα αναζήτηση των Ελλήνων στο Google για το 2020, στην κατηγορία «Συνταγή».
Η Google έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεσή της «Year in Search» στην οποία αποτυπώνονται οι τάσεις αναζήτησης των χρηστών σε κάθε χώρα του πλανήτη. Όπως φαίνεται από τα στοιχεία της Google, στην κατηγορία «Συνταγή», στην κορυφή των προτιμήσεων των Ελλήνων είναι η αναζήτηση του Dalgona coffee.
Το Dalgona coffee πήρε το όνομά του από μία δημοφιλή street κορεάτικη καφετέρια. Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα India Today, πρόκειται ουσιαστικά για τον καφέ Phenti Hui, με τη μόνη διαφορά πως όταν φτιάχνεις Phenti Hui προσθέτεις το γάλα πάνω από το αφρώδες μείγμα ενώ στο dalgona coffee το μείγμα τοποθετείται πάνω από το γάλα. Η μόδα ξεκίνησε από την Νότια Κορέα και εξαπλώθηκε παγκοσμίως όσο οι χώρες ξεκίνησαν να μένουν σπίτι εξαιτίας της πανδημίας.
Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Bettina Makalintal, η φράση Dalgona Coffee ήταν ανύπαρκτη στις μηχανές αναζήτησης μέχρι και τις 26 Ιανουαρίου, όποτε και σημειώθηκε η πρώτη μικρή κίνηση. Από τότε η συνταγή άρχισε να γίνεται εξαιρετικά δημοφιλής, με χιλιάδες βίντεο στο YouTube να δίνουν οδηγίες για το πώς μπορείς να φτιάξεις και εσύ το νόστιμο ποτό της καραντίνας.
Πώς φτιάχνεται το Dalgona coffee
Υπάρχουν αρκετές παραλλαγές της συνταγής, όμως στην πιο απλή εκδοχή του το Dalgona coffee αποτελείται από ίσες δόσεις στιγμιαίου καφέ, ζάχαρης και καυτού νερού. Για μία μερίδα, χρειάζονται περίπου δύο κουταλιές της σούπας από το καθένα. Στη συνέχεια χρειάζεται να χτυπηθούν και τα τρία συστατικά σου. Το μείγμα σιγά-σιγά γίνεται παχύρρευστο και πιο ανοιχτό σε χρώμα. Το χτύπημα συνεχίζεται μέχρι να αποχτήσει υφή που θυμίζει σαντιγί. Στη συνέχεια χρειάζεται γάλα σε ένα ποτήρι και από πάνω τοποθετείται ο καφές-σαντιγί.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ καθημερινά συντελούνται μικρά γευστικά θαύματα
Γεύσεις που συνδυάζουν το αυθεντικό με το σύγχρονο
Εδώ το Πάσχα είναι οικογένεια. Είναι μοίρασμα. Είναι ένα γεμάτο τραπέζι που γίνεται αφορμή για αληθινή επαφή
Τα πάντα φτιάχνονται στο εργαστήριό τους, με πολίτικες συνταγές και πρώτες ύλες από την Ελλάδα
Χειροποίητα πασχαλινά κουλουράκια, αξεπέραστο τσουρέκι, αλλά και το ξακουστό γαλακτομπούρεκο
Βόλτα σε Κουκάκι, Πετράλωνα, Θησείο, Ψυρρή, Κεραμεικό και Ακρόπολη
Ένας χώρος που ξέρει πώς να σε κάνει να ξεφεύγεις από τα συνηθισμένα
Το κουλούρι όπως το θυμάσαι. Ή και καλύτερα.
Ένας μαγικός κόσμος μοριακής μιξολογίας, που εδώ και πάνω από 12 χρόνια ανατρέπει ό,τι ήξερες για το fine drinking
Φωτεινό και με θετικά vibes αυτό είναι ένα από τα φημισμένα specialty coffeeshops της πόλης
Από paccheri με καραβίδες και παστουρμά μέχρι σπαγγέτι με αυγοτάραχο, αυτές είναι οι θαλασσινές μακαρονάδες που αξίζει να δοκιμάσεις τώρα στην Αθήνα
Η παλιά πόλης του νησιού έχει το δικό της σημείο συνάντησης
Γλυκά ακόμη και για αυτούς που δεν είναι «του γλυκού»
Ένα από τα μαγαζιά που κρατούν ζωντανές τις γαστρονομικές παραδόσεις του νησιού
Η πείνα του χαλίφη που οδήγησε στη δημιουργία του
Θαλασσινή αύρα, θαλασσινές γεύσεις, ποιότητα και φιλοξενία που θα θες να επισκεφτείς ξανά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.