- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Τι είναι ο Dalgona coffee, η νούμερο ένα αναζήτηση των Ελλήνων στο Google για το 2020, στην κατηγορία «Συνταγή».
Η Google έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεσή της «Year in Search» στην οποία αποτυπώνονται οι τάσεις αναζήτησης των χρηστών σε κάθε χώρα του πλανήτη. Όπως φαίνεται από τα στοιχεία της Google, στην κατηγορία «Συνταγή», στην κορυφή των προτιμήσεων των Ελλήνων είναι η αναζήτηση του Dalgona coffee.
Το Dalgona coffee πήρε το όνομά του από μία δημοφιλή street κορεάτικη καφετέρια. Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα India Today, πρόκειται ουσιαστικά για τον καφέ Phenti Hui, με τη μόνη διαφορά πως όταν φτιάχνεις Phenti Hui προσθέτεις το γάλα πάνω από το αφρώδες μείγμα ενώ στο dalgona coffee το μείγμα τοποθετείται πάνω από το γάλα. Η μόδα ξεκίνησε από την Νότια Κορέα και εξαπλώθηκε παγκοσμίως όσο οι χώρες ξεκίνησαν να μένουν σπίτι εξαιτίας της πανδημίας.
Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Bettina Makalintal, η φράση Dalgona Coffee ήταν ανύπαρκτη στις μηχανές αναζήτησης μέχρι και τις 26 Ιανουαρίου, όποτε και σημειώθηκε η πρώτη μικρή κίνηση. Από τότε η συνταγή άρχισε να γίνεται εξαιρετικά δημοφιλής, με χιλιάδες βίντεο στο YouTube να δίνουν οδηγίες για το πώς μπορείς να φτιάξεις και εσύ το νόστιμο ποτό της καραντίνας.
Πώς φτιάχνεται το Dalgona coffee
Υπάρχουν αρκετές παραλλαγές της συνταγής, όμως στην πιο απλή εκδοχή του το Dalgona coffee αποτελείται από ίσες δόσεις στιγμιαίου καφέ, ζάχαρης και καυτού νερού. Για μία μερίδα, χρειάζονται περίπου δύο κουταλιές της σούπας από το καθένα. Στη συνέχεια χρειάζεται να χτυπηθούν και τα τρία συστατικά σου. Το μείγμα σιγά-σιγά γίνεται παχύρρευστο και πιο ανοιχτό σε χρώμα. Το χτύπημα συνεχίζεται μέχρι να αποχτήσει υφή που θυμίζει σαντιγί. Στη συνέχεια χρειάζεται γάλα σε ένα ποτήρι και από πάνω τοποθετείται ο καφές-σαντιγί.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.