- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για αυτούς που λατρεύουν το κέικ. Βαθμός πολύ μικρής δυσκολίας, είναι υπέροχο για πρωινό και θα κάνει το σπίτι να μοσχοβολάει! Τα υλικά είναι πολύ απλά, βρίσκονται σε κάθε σπίτι και κυρίως είναι απολύτως υγιεινά.
Για ένα κέικ θα χρειαστούμε:
· 1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
· 1 κούπα με μπανάνα που θα έχουμε πολτοποιήσει, η οποία αντιστοιχεί σε δύο περίπου δύο ώριμες μπανάνες (γίνεται εύκολα με ένα πιρούνι)
· 1/2κουταλάκι μαγειρική σόδα
· 1/4 κουταλάκι κανέλλα
· 1/2 κουταλάκι baking powder
· 1/2 κουταλάκι αλάτι
· 1/4 κούπα μέλι
· 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
· 1/6 κούπα γάλα επιλογής μας
· 1 χούφτα σταφίδες (προαιρετικό αλλά συνιστάται!)
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Θα αναμείξουμε σε ένα μπολ το μέλι με την μπανάνα, το χυμό λεμονιού και το γάλα και σε ένα δεύτερο τα υπόλοιπα υλικά. Στη συνέχεια θα ζευγαρώσουμε τα δύο αυτά και θα ανακατέψουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. (Το ανακάτωμα γίνεται απλά με ένα κουτάλι, δεν χρειάζεται μίξερ.) Η ζύμη είναι έτοιμη για ψήσιμο σε λαδωμένο ταψάκι για κέικ! Προαιρετικά πασπαλίζουμε με νιφάδες βρώμης προτού το βάλουμε στον φούρνο. Θα είναι έτοιμο σε 35-45 λεπτά ανάλογα με το πόσο μαλακό θέλουμε να είναι.
φωτογραφίες από instagram @misitzi
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.