- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Η Νενέλα Γεωργελέ τρώει στο La Gabinoteca.
Μεσογειακή, παιχνιδιάρικη και κυρίως πεντανόστιμη, η ισπανική κουζίνα αγαπιέται με πάθος σε όλο τον πλανήτη. Κι εμείς στην Αθήνα (αρχές Μαΐου), μόλις αποκτήσαμε το καινούργιο μας ισπανικό εστιατόριο, το La Gabinoteca που μάλιστα είναι αδερφάκι του πολύ διάσημου ομώνυμου στη Μαδρίτη. Ο καινούργιος χώρος είναι στο Κεφαλάρι (εκεί που ήταν παλιά η Αίγλη), έχει θερμό βιομηχανικό ντιζάιν, μεγάλη μπάρα και κοκτέιλ που υπογράφει ο γνωστός Έλληνας bartender Δημήτρης Παπαϊωάννου.

Οι νοστιμιές πατούν στην παράδοση της ισπανικής κουζίνας αλλά κλείνουν το μάτι και στη μοριακή γαστρονομία και σερβίρονται σε πιατάκια, αλλά και σε βαζάκια, γλαστράκια, παλιά κουτιά, ένα σωρό «ανορθόδοξα» σκεύη της σύγχρονης και μοδάτης art de la table. Ο Nino Redruello (φωτό), μέγας σεφ και γιος της οικογένειας ιδιοκτητών του μαδριλένικου ρεστό, είναι εδώ με την ομάδα του και εξασκούν το ελληνικό τιμ στα μυστικά της βάσκικης κουζίνας με τάπας, τορτίγιες που σερβίρονται σε ποτήρι, τάκος και άλλα πολλά που αναμένονται να προσελκύσουν σύσσωμο το αθηναϊκό γκουρμέ κοινό. Ανοιχτό από το πρωί στις 9 και για καφέ.
Δηληγιάννη 56, Κηφισιά, Κεφαλάρι, 210 8083988
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το νέο Business Lunch Menu κάνει το διάσημο εστιατόριο προσιτό σε όλους
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.