Η Νενέλα Γεωργελέ τρώει στο La Gabinoteca.
Μεσογειακή, παιχνιδιάρικη και κυρίως πεντανόστιμη, η ισπανική κουζίνα αγαπιέται με πάθος σε όλο τον πλανήτη. Κι εμείς στην Αθήνα (αρχές Μαΐου), μόλις αποκτήσαμε το καινούργιο μας ισπανικό εστιατόριο, το La Gabinoteca που μάλιστα είναι αδερφάκι του πολύ διάσημου ομώνυμου στη Μαδρίτη. Ο καινούργιος χώρος είναι στο Κεφαλάρι (εκεί που ήταν παλιά η Αίγλη), έχει θερμό βιομηχανικό ντιζάιν, μεγάλη μπάρα και κοκτέιλ που υπογράφει ο γνωστός Έλληνας bartender Δημήτρης Παπαϊωάννου.
Οι νοστιμιές πατούν στην παράδοση της ισπανικής κουζίνας αλλά κλείνουν το μάτι και στη μοριακή γαστρονομία και σερβίρονται σε πιατάκια, αλλά και σε βαζάκια, γλαστράκια, παλιά κουτιά, ένα σωρό «ανορθόδοξα» σκεύη της σύγχρονης και μοδάτης art de la table. Ο Nino Redruello (φωτό), μέγας σεφ και γιος της οικογένειας ιδιοκτητών του μαδριλένικου ρεστό, είναι εδώ με την ομάδα του και εξασκούν το ελληνικό τιμ στα μυστικά της βάσκικης κουζίνας με τάπας, τορτίγιες που σερβίρονται σε ποτήρι, τάκος και άλλα πολλά που αναμένονται να προσελκύσουν σύσσωμο το αθηναϊκό γκουρμέ κοινό. Ανοιχτό από το πρωί στις 9 και για καφέ.
Δηληγιάννη 56, Κηφισιά, Κεφαλάρι, 210 8083988
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.