- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου μαγείρεψε στο Προεδρικό Μέγαρο
Ένας γνωστός έλληνας σεφ αναλαμβάνει τη δημιουργία ενός επίσημου δείπνου στο Προεδρικό Μέγαρο
Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου μαγείρεψε το δείπνο που παρατέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο με αφορμή την επίσκεψη του Πρόεδρου της Αιγύπτου Abdel Fattah Al Sisi
Θα περίμενε κανείς ότι κάθε φορά που το Προεδρικό Μέγαρο παραθέτει δείπνο προς τιμήν κάποιου επίσημου καλεσμένου από το εξωτερικό, το μενού θα ήταν προσαρμοσμένο ώστε να αναδείξει όσο το δυνατόν καλύτερα την ελληνική γαστρονομία και τα υλικά του τόπου μας, μια που το φαγητό, αλλά και οι πρώτες ύλες είναι κι ένα από τα δυνατά χαρτιά του πολιτισμού μας. Περιέργως, κι αντίθετα από ότι προστάζει η κοινή λογική, τα εν λόγω δείπνα κινούνται στον ακριβώς αντίθετο άξονα σερβίροντας ως επί το πλείστον σφυρίδες στον ατμό και βραστά λαχανικά, συνοδεία κάποιου ακριβού γαλλικού κρασιού. Τουλάχιστον αυτός ήταν ο γενικός κανόνας μέχρι τώρα.
Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο διάσημος σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου του ανάθεσε την οργάνωση του δείπνου, που παρατέθηκε την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του Προέδρου της Αιγύπτου Abdel Fattah Al Sisi. Πράγμα που σημαίνει ότι επιτέλους τη δημιουργία του μενού είχε ένας γνωστός έλληνας σεφ, μαζί και την ευκαιρία να δείξει τον πλούτο της ελληνικής γαστρονομίας, σε μια εποχή μάλιστα που αυτή βρίσκεται σε μεγάλες δόξες. Τα τελευταία (πολλά) χρόνια στην Ελλάδα υπάρχουν σπουδαίοι σεφ κι όλοι τους έχουν συμβάλλει στο να αποκτήσει η ελληνική γαστρονομία την ταυτότητα που της αξίζει. Είναι κρίμα, λοιπόν, να μην προβάλλουμε τη σύγχρονη γαστρονομία μας σε κάθε ευκαιρία. Και μόνο για αυτό τον λόγο αξίζουν συγχαρητήρια στην κ. Σακελλαροπούλου, πόσο μάλλον που ο Αλέξανδρος Παπανδρέου ήταν μόνο η αρχή, καθώς μαθαίνουμε ότι από εδώ και πέρα τα επίσημα γεύματα της Προεδρίας θα δημιουργούνται από εκπρόσωπους της ελληνικής γαστρονομίας.
Ακολουθεί αναλυτικά η ανάρτηση του Αλέξανδρου Παπανδρέου:
«Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκα την πρόταση της Προέδρου της Δημοκρατίας να οργανώσω το δείπνο προς τιμήν του Προέδρου της Αιγύπτου Abdel Fattah Al Sisi. Μια διάκριση όχι μόνο για μένα αλλά για το σύνολο του κλάδου, καθώς η κυρία Σακελλαροπούλου έχει σκοπό, προσκαλώντας και άλλους συναδέλφους, να συνδυάσει τα επίσημα γεύματα της Προεδρίας με την προβολή της ελληνικής γαστρονομίας.
Με την πρωτοβουλία αυτή της Προέδρου της Δημοκρατίας η ελληνική κουζίνα, αναπόσπαστο μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, θα έχει, στις εκδηλώσεις της Προεδρίας, τη δική της ουσιαστική συμβολή στην ανάδειξη του ελληνικού τρόπου ζωής και πολιτισμού.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κυρία Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε όλη την διοικητική ομάδα του Προεδρικού Μεγάρου αλλά και στους δικούς μου συνεργάτες, για την πολύτιμη βοήθεια και συνεργασία τους».
Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκα την πρόταση της Προέδρου της Δημοκρατίας να οργανώσω το δείπνο προς τιμήν του Προέδρου της...
Δημοσιεύτηκε από Alexandros Papandreou στις Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Μέσα στις γιορτές όλοι θα πάμε σε ένα τουλάχιστον γιορτινό τραπέζι – κι αν είμαστε τυχεροί, θα πάμε σε περισσότερα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.