- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ο Pierre Marcolini είναι ο καλύτερος pastry chef του κόσμου
Πρόσφατα κέρδισε τον τίτλο του “Best Pastry Chef in the World” από το WPS
O Βέλγος Pierre Marcolini ψηφίστηκε ως ο καλύτερος pastry chef του κόσμου για το 2020 από το WPS
Δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις πάει στις Βρυξέλλες και να μην σε έχουν συμβουλέψει να επισκεφθείς κάποια από τις υπέρκομψες boutique σοκολάτας του Pierre Marcolini. Όχι μόνο για να αγοράσεις τα υπέροχα σοκολατάκια του, αλλά και για να θαυμάσεις τις υπέροχες αυτές boutique, που άνετα θα μπορούσαν να είναι και κοσμηματοπωλεία!
Ο Pierre Marcolini γεννήθηκε στο Charleroi το 1964, σπούδασε στο Centre d'enseignement et de recherches des industries alimentaires et chimiques και το 1995 κέρδισε τον τίτλο του “World Champion Pastry Chef” στη Λιόν. Λίγο μετά ανοίγει το πρώτο του κατάστημα με premium σοκολάτες. Από εκεί αρχίζει και η ανοδική του πορεία που περιλαμβάνει δεκάδες καταστήματα σε όλο τον κόσμο (από το Βέλγιο και τη Γαλλία μέχρι την Ιαπωνία και την Κίνα), συνεργασίες με εταιρείες-κολοσσούς, ταξίδια ανά την υφήλιο και πολλά βραβεία.
Σε αυτή την τεράστια συλλογή βραβείων έρχεται τώρα να προστεθεί ακόμη ένα. Πριν από λίγες μέρες ο Pierre Marcolini κέρδισε τον τίτλο του «Καλύτερου Pastry Chef στον κόσμο» στην εικονική (λόγω των συνθηκών) σκηνή του “World Pastry Stars 2020” (WPS). Αυτό το βραβείο, έρχεται ως επιστέγασμα στην 25χρονη καριέρα του Pierre Marcolini, ένας φόρος τιμής στον βιρτουόζο της σοκολατοποιίας.
Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι ο Pierre Marcolini είναι ένας από τους λίγους σοκολατοποιούς που καβουρδίζει ο ίδιος τους κόκκους σοκολάτας που χρησιμοποιεί. Όχι μόνο όμως… Ξέρει καλά ότι τον πρώτο λόγο σε μια άψογη σοκολάτα έχει η εκλεκτή πρώτη ύλη. Προκειμένου, λοιπόν, να βρει τους καλύτερους κόκκους ταξιδεύει σε όλο τον πλανήτη και αγοράζει κόκκους κατευθείαν από τους αγρότες που τους παράγουν. Επιπλέον, εποπτεύει προσωπικά κάθε στάδιο της παραγωγής.
Φέτος, όπως και κάθε χρόνο, η κριτική επιτροπή του WPS περιλάμβανε ανεξάρτητους δημοσιογράφους, οι οποίοι, ανώνυμα, εξέλεξαν τον Pierre Marcolini ως το νικητή για το 2020. Αξίζει να σημειωθεί ότι το WPS είναι από τις σημαντικότερες διοργανώσεις ζαχαροπλαστικής.
Τη βράβευσή του o Pierre Marcolini την ανακοίνωσε στο Twitter σχολιάζοντας: «Η δουλειά μου ως pastry chef είναι το πάθος μου για περισσότερα από 25 χρόνια. Παγκόσμιος πρωταθλητής ζαχαροπλαστικής το 1995, μου απονεμήθηκε σήμερα ο τίτλος του καλύτερου σεφ ζαχαροπλαστικής στον κόσμο από την κριτική επιτροπή του WPS. Σας ευχαριστώ όλους εσάς τους λάτρεις της γαστρονομίας παγκοσμίως για την υποστήριξή σας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.