Θεματα

3 αθηναϊκά pasta bars για να γιορτάσεις τη μέρα της μακαρονάδας

Γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών όπως σου αξίζει

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μακαρονάδα με κιμά
Φωτογραφία: Emanuel Ekström/ Unsplash

3 αθηναϊκά pasta bars με τέλειες μακαρονάδες σε Κολωνάκι και Νέα Σμύρνη

Η 25η Οκτωβρίου καθιερώθηκε το 1998 ως η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών με πρωτοβουλία της Ένωσης των Ευρωπαίων Βιομηχάνων Ζυμαρικών (UNAFPA) και από τότε έχουμε ακόμα μία δικαιολογία για να καταναλώνουμε ασύστολα μακαρονάδες από το πρωί έως το βράδυ. Ας το γιορτάσουμε με 3 αθηναϊκά bar που έχουν πάει τη μακαρονάδα σε άλλο επίπεδο…

Alex, the fresh pasta bar

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"αξίζει κάθε μπουκιά" , "τα καλύτερα χειροποίητα μακαρόνια", "όλα τα λεφτά!", "Φοβερές γεύσεις!" Τετάρτη με Κυριακή 14:00-22:00 ? @raniazouganeli #makeitfreshtobethebest #alex_tfpb . . . . . . . . #pastabar #pastalovers #greekfood #recipes #medditeraneanfood #comfortfood #vegan #meetlovers #livecooking #yummy #foodporn #thebestchef #deliciousfood #eatin #takeaway #rawpasta #greatsauces #cookathome #cheflife #bestrestaurant #foodie #foodporn #foodgasm #nomnom #foodporn #hungry #eatingfortheinsta

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη α λ ? ξ (@alex_thefreshpastabar) στις


Το λιλιπούτειο αυτό εστιατόριο άνοιξε πριν δύο χρόνια απέναντι από την ειδυλλιακή πλατεία Δεξαμενής, και από τότε οι αμετανόητοι μακαρονάδες της Αθήνας βρήκαν το στέκι τους. Στον κατάλογό του θα βρεις μόνο μακαρονάδες, που μαγειρεύονται τη στιγμή που θα τις παραγγείλεις και καταφτάνουν στο τραπέζι σου αχνιστές και ακαταμάχητες. Το μυστικό της μεγάλης νοστιμιάς (εκτός από το ταλέντο της σεφ και ιδιοκτήτριας Άλεξ Βασιλάτου) είναι τα φρέσκα, χειροποίητα ζυμαρικά που παρασκευάζονται καθημερινά εδώ. Οι μακαρονάδες της Άλεξ είναι η μία καλύτερη από την άλλη, αν ωστόσο έπρεπε να διαλέξουμε μία, αυτή θα ήταν οι θεϊκές παπαρδέλες με σιγομαγειρεμένο ραγού. Πλατεία Δεξαμενής 3, Κολωνάκι, 210 3644142

Mailo’s – The Pasta Project

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Have a nice weekend ?❤️ #freshsauce #freshpasta #mailos

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mailo's - The Pasta Project (@mailos_pasta) στις

Αν τύχει και περάσεις βράδυ από την Πατριάρχου Ιωακείμ θα δεις μια έντονη κινητικότητα στο νούμερο 39 της οδού. Κάπου εκεί, λίγο πριν κλείσουν τα bar, όλοι σταματούν για μια μακαρονάδα στο Mailo’s, γιατί πολύ απλά όταν η βραδινή λιγούρα χτυπάει κόκκινο, δεν γίνεται να αντισταθείς σε αυτό το κόκκινο, χάρτινο κουτάκι που κλείνει μέσα του όλη τη νοστιμιά της φρέσκιας pasta. Η λογική, βλέπεις, είναι φρέσκα, χειροποίητα ζυμαρικά που χωρούν σε συσκευασίες αρκετά βολικές για να τα φας περπατώντας. Διάλεξε ζυμαρικά, διάλεξε σάλτσα (προτείνουμε την εξαιρετικά δημοφιλή “Parmesan Chicken” με κρέμα παρμεζάνας, κοτόπουλο, φρέσκα μανιτάρια και εστραγκόν) και είσαι έτοιμος! Πατριάρχου Ιωακείμ 39, Κολωνάκι, 210 7210177

Lagom

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lagom pasta family! ? What's your favorite? #lagompastaplace #pastalovers #neasmyrni #athensfood

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lagom “The Pasta Place” (@lagom_pasta) στις

Η τελευταία άφιξη στην κατηγορία «τέλεια μακαρονάδα στο χέρι» προσγειώθηκε στην πλατεία της Νέας Σμύρνης πριν μερικές εβδομάδες και έχει ήδη το δικό της φανατικό κοινό. Λογικό, μια που οι 7 βασικές (υπάρχουν και πιάτα ημέρας) συνταγές ζυμαρικών ξεκινούν από την αυθεντική καρμπονάρα και φτάνουν μέχρι το mac ‘n’ cheese με ελβετικό τυρί ρακλέτ και παλαιωμένο τσένταρ! Την επιμέλεια του μενού έχει ο Χρήστος Γλωσσίδης (τον οποίο γνωρίσαμε μέσα από το Master Chef), τα ζυμαρικά έρχονται κατευθείαν από την Ιταλία και σύντομα αναμένεται νέο κατάστημα και στο Περιστέρι. 25ης Μαρτίου 25, Νέα Σμύρνη 210 9353403

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.