Jean-Charles Métayer: η επιστροφή ενός εξαιρετικού σεφ
To καινούργιο εστιατόριο του Γάλλου σεφ ονομάζεται “Le Pavillon” και ανοίγει την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου στο Χαλάνδρι
Ο Γάλλος σεφ Jean-Charles Métayer επιστρέφει στην ελληνική εστίαση με το καινούργιο εστιατόριό του “Le Pavillon” στο Χαλάνδρι
Ο Jean-Charles Métayer μεγάλωσε στη δυτική Γαλλία μέσα σε οικογένεια εστιατόρων. Γι’ αυτόν ήταν φυσικό να ακολουθήσει τα μονοπάτια της κουζίνας, να αποφοιτήσει από τη σχολή μαγειρικής Saint Michel Mont Mercure και να δουλέψει σε φημισμένα γαλλικά εστιατόρια. Κάποια στιγμή το μονοπάτι του τον έβγαλε και στην Ελλάδα, όπου και εργάστηκε σε βραβευμένα εστιατόρια όπως το Varoulko, το Premiere κ.ά., αποκτώντας πολλούς θαυμαστές κι ένα φανατικό κοινό. Μετά από μία μικρή... αποχή από τα ελληνικά πράγματα, το 2020 τον βρίσκει ξανά στην Αθήνα όπου άνοιξε το Brio, την πρώτη briocherie της Αθήνας, αλλά και στο δικό του καινούργιο εστιατόριο Le Pavillon, που ανοίγει την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου.
Το Le Pavillon στεγάζεται σε μία αυθεντική μονοκατοικία του 1940 στο Χαλάνδρι και θα σερβίρει πιάτα που ο σεφ εμπνεύστηκε από την 20ετή πορεία του στις κορυφαίες κουζίνες της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Ελβετίας και της Αγγλίας. Πιάτα όπως η σούπα από σκόνη φιστικιού Αιγίνης σε κονσομέ από κοτόπουλο», το Black Angus ταρτάρ με σαλάτα εποχής και τραγανές πατάτες ή το μπαρμπούνι σε σος από δεντρολίβανο που σερβίρεται μαζί με ραβιόλι γεμιστό με άγρια μανιτάρια. Το a la carte μενού μπορεί κάποιος να απολαύσει σχεδόν ολόκληρο, αν προτιμήσει το degustation menu των 8 σταδίων.
Για να συνοδέψετε το γεύμα σας θα βρείτε μια wine list εμπλουτισμένη με περισσότερες από 100 ετικέτες του ελληνικού και ξένου αμπελώνα (αν αναρωτιέστε για το σωστό pairing, μπορείτε να ζητήσετε τη βοήθεια του sommelier Άγγελου Αντωνίου), ενώ στο bar του εστιατορίου θα σερβίρονται premium ποτά και κλασικά cocktails.
Όλα ακούγονται ενδιαφέροντα, θα σας πούμε, όμως, περισσότερα μόλις το δοκιμάσουμε.
Περικλέους 31, Χαλάνδρι, 210 6815774
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα βιβλίο μαγειρικής με ιστορία, γεμάτο συνταγές της δικής μου ιστορίας
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.