- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Jean-Charles Métayer: η επιστροφή ενός εξαιρετικού σεφ
To καινούργιο εστιατόριο του Γάλλου σεφ ονομάζεται “Le Pavillon” και ανοίγει την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου στο Χαλάνδρι
Ο Γάλλος σεφ Jean-Charles Métayer επιστρέφει στην ελληνική εστίαση με το καινούργιο εστιατόριό του “Le Pavillon” στο Χαλάνδρι
Ο Jean-Charles Métayer μεγάλωσε στη δυτική Γαλλία μέσα σε οικογένεια εστιατόρων. Γι’ αυτόν ήταν φυσικό να ακολουθήσει τα μονοπάτια της κουζίνας, να αποφοιτήσει από τη σχολή μαγειρικής Saint Michel Mont Mercure και να δουλέψει σε φημισμένα γαλλικά εστιατόρια. Κάποια στιγμή το μονοπάτι του τον έβγαλε και στην Ελλάδα, όπου και εργάστηκε σε βραβευμένα εστιατόρια όπως το Varoulko, το Premiere κ.ά., αποκτώντας πολλούς θαυμαστές κι ένα φανατικό κοινό. Μετά από μία μικρή... αποχή από τα ελληνικά πράγματα, το 2020 τον βρίσκει ξανά στην Αθήνα όπου άνοιξε το Brio, την πρώτη briocherie της Αθήνας, αλλά και στο δικό του καινούργιο εστιατόριο Le Pavillon, που ανοίγει την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου.
Το Le Pavillon στεγάζεται σε μία αυθεντική μονοκατοικία του 1940 στο Χαλάνδρι και θα σερβίρει πιάτα που ο σεφ εμπνεύστηκε από την 20ετή πορεία του στις κορυφαίες κουζίνες της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Ελβετίας και της Αγγλίας. Πιάτα όπως η σούπα από σκόνη φιστικιού Αιγίνης σε κονσομέ από κοτόπουλο», το Black Angus ταρτάρ με σαλάτα εποχής και τραγανές πατάτες ή το μπαρμπούνι σε σος από δεντρολίβανο που σερβίρεται μαζί με ραβιόλι γεμιστό με άγρια μανιτάρια. Το a la carte μενού μπορεί κάποιος να απολαύσει σχεδόν ολόκληρο, αν προτιμήσει το degustation menu των 8 σταδίων.
Για να συνοδέψετε το γεύμα σας θα βρείτε μια wine list εμπλουτισμένη με περισσότερες από 100 ετικέτες του ελληνικού και ξένου αμπελώνα (αν αναρωτιέστε για το σωστό pairing, μπορείτε να ζητήσετε τη βοήθεια του sommelier Άγγελου Αντωνίου), ενώ στο bar του εστιατορίου θα σερβίρονται premium ποτά και κλασικά cocktails.
Όλα ακούγονται ενδιαφέροντα, θα σας πούμε, όμως, περισσότερα μόλις το δοκιμάσουμε.
Περικλέους 31, Χαλάνδρι, 210 6815774
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.