- CITY GUIDE
- PODCAST
-
30°
![4 στέκια για να περάσεις ένα νόστιμο μεσημέρι Κυριακής Τα μεζεδάκια του μεζεδοπωλείου Κυβέλη](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2020/10/16/kybeli.jpg)
Η Κυριακή στο μυαλό όλων μας έχει κάτι από τη ζεστασιά της οικογενειακής θαλπωρής. Αν ήταν εικόνα, θα ήταν ένα τραπέζι γεμάτο αγαπημένα πρόσωπα, με τη μυρωδιά του ψητού που μόλις βγήκε από τον φούρνο να πλανιέται στην ατμόσφαιρα. Αυτή τη Κυριακή, ας αναβιώσουμε τα κυριακάτικα μεσημέρια που όλοι αγαπάμε. Όχι άλλο brunch, μόνο γιουβέτσι…
Vezene
Ο βασιλιάς του ψητού, ο μαέστρος Άρης Βεζενές ήταν ο πρώτος που νοστάλγησε τον όρο «κυριακάτικο μεσημέρι» και ξεκίνησε στο εστιατόριό του τον θεσμό του Sunday Roast. Από τη 1 το μεσημέρι ως τις 11 το βράδυ σε περιμένει ένα λουκούλλειο κυριακάτικο γεύμα που ξεκινάει από πίτες και καυτά flatbreads, συνεχίζει με memorable ορεκτικά (όπως το μοσχαρίσιο tartare με πατάτες hash brown, κάπαρη και κρεμμύδι) και comfort πιάτα ζυμαρικών, καταλήγει εκεί που πρέπει να καταλήγουν όλα: στα εκλεκτά κρεατικά, ψημένα με κάθε δυνατό τρόπο. Έξτρα πόντους για τα τραπεζάκια στη ρομαντική πλατεία Μαδρίτης, που απλώθηκαν εδώ το καλοκαίρι. Βρασίδα 11, όπισθεν Χίλτον, 210 7232002
Βασίλαινας
![4 στέκια για να περάσεις ένα νόστιμο μεσημέρι Κυριακής Σουτζουκάκια με πουρέ πατάτας στον Βασίλαινα](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/vasilainas_8.jpg)
Το θρυλικό εστιατόριο, που από το καλοκαίρι και μετά βγάζει και αυτό τραπεζάκια στην πλατεία Μαδρίτης, αφιερώνει τις Κυριακές του στο soul food. Τουτέστιν πιάτα απλά, μαγειρεμένα με μεράκι, ιδανικά σερβιρισμένα στη μέση για να τα μοιραζόμαστε όλοι και να θυμόμαστε τα οικογενειακά τραπεζώματα… Έτσι, κάθε Κυριακή από τη 1 και μετά, εκτός από τα πιάτα του καταλόγου θα βρείτε επίσης μια καταπληκτική ροφομακαρονάδα, ένα λαχταριστό αρνάκι στον φούρνο με πλιγούρι, καπνιστή μελιτζάνα και σάλτσα μπαχαρικών, ένα αχνιστό γιουβετσάκι με μοσχίδα Νάξου, και σουτζουκάκια με πουρέ πατάτας. Για τους μικρότερους, υπάρχει κοτόπουλο πανέ με πατατούλες τηγανιτές. Βρασίδα 13, όπισθεν Χίλτον, 210 7210501
Κυβέλη
Παιδάκια που παίζουν στο πλακόστρωτο, γείτονες που αλληλοχαιρετιούνται, ζευγάρια που κάνουν τη βόλτα τους: η πλατεία Αγίου Γεωργίου είναι μια Κυριακή από μόνη της! Ιδανικό σημείο για να την απολαύσεις, τα τραπεζάκια της Κυβέλης (μεζοδοπωλείο-ορόσημο της πλατείας), κάτω από τις φυλλωσιές των δέντρων. Θα πάρεις οπωσδήποτε το μεγάλο χιτ που ακούει στο όνομα «κολοκυθοκεφτέδες», ταμπουλέ με μαύρες φακές, ζουμερό κοτόπουλο, ωραίο συκωτάκι και χίλια δυο ακόμα μεζεδάκια. Επτανήσου 15, Κυψέλη, 210 8219406
Τα Μεζεκλίκια της Λαχαναγοράς
Θα το βρεις μέσα στη λαχαναγορά του Ρέντη, και αφού το βρεις, θα θες να περάσεις εδώ την Κυριακή σου όλη! Κεφάτο, μερακλίδικο, νόστιμο, αυτό το μεζεδοπωλείο-αλλαντοπαντοπωλείο έχει τον τρόπο του να σε κάνει να περνάς καλά. Τα Σαββατόβραδα ανήκουν στις μουσικές νύχτες με διαφορετικούς κάθε φορά καλλιτέχνες που τραγουδούν live έντεχνα και λαϊκά τραγούδια, οπότε οι Κυριακές που ακολουθούν δικαιωματικά αφήνονται στη γλυκιά ραστώνη. Θα δοκιμάσεις (πολλά!) μεζεδάκια, θα πιεις ωραία κρασιά από έλληνες οινοποιούς, φεύγοντας θα πάρεις και κάποιο από τα νόστιμα ελληνικά προϊόντα που φιγουράρουν στα ράφια και όλα είναι προς πώληση. Λαχαναγορά Ρέντη, 210 4820020
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.