- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Ο Δημήτρης Ξανθούλης μας δίνει τη συνταγή για ζυμαρικά με σκόρδο, βούτυρο, καυτερές πιπεριές και αντζούγιες
Η ιδέα αυτής της συνταγής, είναι το να γυρίζει κανείς στο σπίτι τα μεσάνυχτα, πεινασμένος, είτε από δουλειά, είτε από διασκέδαση, με τον έξω κόσμο να βουίζει ακόμα στο κεφάλι του και να ετοιμάζει γρήγορα μία πάστα πριν πέσει για ύπνο.
Το ζεστό φαγητό και οι υδατάνθρακες, ηρεμούν το στομάχι, ιδίως εάν έχετε πιεί αλκοόλ με όλα τα εγκληματικά που πολύ συχνά το συνοδεύουν, (πατατάκια, ξηρούς καρπούς κλπ), και αποδεδειγμένα βυθίζουν σε έναν βαθύ, γλυκό ύπνο.
Σας δίνω τη δική μου εκδοχή, αυτή, που έκανα εχθές το βράδυ!
Θα σας πάρει 10 λεπτά περίπου.
Υλικά για 2 άτομα:
- 250γρ. πένες (ή σπαγγέτι) ολικής άλεσης
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 μικρές καυτερές πιπεριές ή μία – εξαρτάται από το μέγεθος ή μία μικρή κουταλιά καυτερό μπούκοβο
- 4 φιλέτα αντσούγιας
- Μαϊντανό, βασιλικό, κόλιαντρο ψιλοκομμένο
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
- Ξερή μυζήθρα
Εκτέλεση
- Βάζουμε το νερό να βράσει. Προσθέτουμε στο νερό το αλάτι, υπολογίζοντας μία κουταλιά του γλυκού κοφτή ανά άτομο.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, τις καυτερές πιπεριές και τις αντζούγιες.
- Μόλις αρχίσει να κοχλάζει το νερό ρίχνουμε τις πέννες. Θα πρέπει να τις βράσουμε 2 λεπτά λιγότερο από αυτό που λέει η συσκευασία.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το σκόρδο, τις καυτερές πιπεριές και τις αντσούγιες και τα σοτάρουμε προσεκτικά, προσέχοντας να μην καεί το σκόρδο, γιατί πικρίζει.
- Μόλις γίνουν οι πέννες τις βάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα στο τηγάνι. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε μία κουτάλα από το νερό του βρασμού των ζυμαρικών. Ανακατεύουμε για ακόμη ένα λεπτό, ή μέχρι να πιει το πιο πολύ ζουμί.
- Το βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε.
- Τα σερβίρουμε με τριμμένη ξερή μυζήθρα ή ότι άλλο τυρί έχετε. Προσέχετε μην σας βγει λύσσα…
Σημειώσεις:
ΥΓ1. Το νερό του βρασμού που περιέχει γλουτένη με το βούτυρο, δημιουργούν μια απαλή, μεταξένια σάλτσα.
ΥΓ2. Ο βασικός «κορμός» της συνταγής, είναι το σκόρδο (κατεβάζει και την πίεση), η καυτερή πιπεριά, το ελαιόλαδο, το βούτυρο και οι αντζούγιες (για umami taste…).
ΥΓ3. Αυτοσχεδιάστε κατά βούληση: για παράδειγμα μπορείτε να προσθέσετε φασκόμηλο, δεντρολίβανο (αυτά ειδικά θα πρέπει να σοταριστούν μαζί με το σκόρδο) ή ότι άλλο μυρωδικό έχετε. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε κάπαρη, ψιλοκομμένες ελιές κλπ..
ΥΓ4. Τα υλικά που σας δίνω παραπάνω, βγάζουν 2 μερίδες – μην και χτυπήσει την πόρτα σας κανένας φτωχός…
ΥΓ5. Δεν έχω καλύτερο ακόμη και όταν δεν βγαίνω – που είναι και το πιο σύνηθες!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι τάσεις, τα trends και το κόστος της αγαπημένης μας συνήθειας
Είναι γλυκιά, είναι διαχρονική, είναι νησιώτισσα, είναι η μαστίχα Χίου. Ας μαγειρέψουμε με πρωταγωνίστρια αυτή και ας την αφήσουμε να μας ταξιδέψει στο Βόρειο Αιγαίο.
Μέσω του βασιλιά Καρόλου του 12ου της Σουηδίας που έζησε εκεί εξόριστος!
Η ευεργετική δράση του μοναδικού αυτού υλικού τεκμηριώνεται επιστημονικά
«Από το θρυλικό υποβρύχιο μέχρι την πασίγνωστη ελληνική τσίχλα του 1970, η μαστίχα Χίου μαζί με το ελαιόλαδο είναι το νούμερο ένα προϊόν της ελληνικής γη »
Το πολύτιμο δάκρυ του μαστιχόνδενδρου από την αρχαιότητα έως σήμερα χρησιμοποιείται ως τρόφιμο και ως θεραπευτικό υλικό
Το τέλος των διακοπών είναι σαν το hangover. Θέλει αντίδοτο για να έρθεις στα ίσα σου. Συντονίσου αθηναϊκά!
Κάποιες από τις πιο νόστιμες μπουγάτσες που δοκίμασες ποτέ θα τις βρεις εδώ
Εδώ θα βρεις μοναδικές επιλογές που θα αναβαθμίσουν την καθημερινή σου απόλαυση
Ένα brand που δημιουργήθηκε από την ανάγκη της αγοράς για υψηλού επιπέδου organic καφέδων
Ξυπνά γλυκά τις αισθήσεις με τις απίστευτες δημιουργίες του
Έλα για τον καφέ, μείνε για την ενέργεια, γίνε μέρος αυτής της μοναδικής κοινότητας!
Δεν είναι απλώς ένα ακόμη διαδικτυακό μαγαζί από όπου μπορείς να προμηθευτείς εκλεκτό καφέ για το σπίτι. Έχει ολόκληρη φιλοσοφία από πίσω
Τι καλύτερο από το να έχετε τον αγαπημένο σας καφέ πάντα στη διάθεσή σας, χωρίς να χρειάζεται να φύγετε από το σπίτι;
20-22 Σεπτεμβρίου και 27-29 Σεπτεμβρίου τρώμε burgers στο Αμαξοστάσιο στο Γκάζι
Εστιατόρια, μοντέρνες ταβέρνες και wine bars για τη σεζόν που ξεκινάει ορεξάτη
Που δεν είναι πλατεία, αλλά ένα στέκι-κολιέ με πέντε μόνο στέκια που δεν αδειάζουν καμιά ώρα της ημέρας
Μάλλον τη θέση της γιαγιάς στην κουζίνα πήρε φέτος ο νεαρός εγγονός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.