- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
5 ασυνήθιστα και διαφορετικά γλυκά που μπορείς να βρεις στην Αθήνα
Καλό το γαλακτομπούρεκο, ωραία και η σοκολατίνα, αλλά μερικές φορές έχουμε την όρεξη για κάτι που δεν έχουμε δοκιμάσει ποτέ πριν. Κάτι που δεν ξέρουμε ακριβώς τι είναι, κάτι απροσδιόριστο, διαφορετικό και –σίγουρα- εντελώς κολασμένο. Μην αναρωτιέσαι άλλο. Ξέρουμε ακριβώς τι είναι αυτό που ψάχνεις…
To Dutch Baby στο Different Beast
going...going...gone...’dutch’... #dutchbaby #theoriginal #brunchlikeaboss #wereallmadhere #beastly
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DifferentBeast (@differentbeastathens) στις
To Dutch Baby είναι στην ουσία ένα (τεράστιο) pancake που ψήνεται στον φούρνο και κάνει το σύμπαν να μυρίζει βούτυρο. Φουσκώνει πολύ, δημιουργώντας μια ζεστή «αγκαλιά» για ό,τι ποθείς περισσότερο: πραλίνα, παγωτό, μαρμελάδα κλπ. κλπ… Στο Different Beast θα το βρεις σε μία από τις καλύτερες και πιο πετυχημένες εκδοχές του (βλ. αρχική φωτογραφία). Χρειάζεται να περιμένεις 30 λεπτά ώσπου να ψηθεί, αλλά ο συνδυασμός της αλμυρής καραμέλας, της μπανάνας, και των ξηρών καρπών, θα σε ανταμείψει… Κασσαβέτη 19, Κηφισιά, 216 7004556
Το Coconut Cookie Cheesecake Milky Choco στο I Cake You
Βασικά στο I Cake You δεν θα βρεις τίποτα το συνηθισμένο. Από τα φρεσκοψημένα American Cookies μέχρι τα βουτυρένια blondies, τα κολασμένα brownies και τα cheesecake για (πολύ) λιχούδηδες, δεν θα φας ούτε μία «συνηθισμένη» μπουκιά. Απλά διαλέξαμε το Coconut Cookie Cheesecake Milky Choco γιατί με μπισκοτένια βάση, καρύδα, πλούσια κρέμα cheesecake και σοκολάτα ολούθε, μας κάνει να του έχουμε λίιιγη παραπάνω αδυναμία… Θεμιστοκλέους 42, Εξάρχεια, 211 4091999
To Burnt Cheesecake στο Morning Bar
CHEESECAKE. #morningbar #athens #film
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Morning Bar (@morning.bar) στις
To Morning Bar θα το βρεις από τη μυρωδιά του καφέ που εξαπλώνεται σε απόσταση περίπου δύο οικοδομικών τετραγώνων. Και τι καλύτερο για να συνοδέψεις τον (εξαιρετικό) καφέ σου από ένα Burnt Cheesecake; Το εν λόγω αριστούργημα ξεκίνησε ως ένα λάθος στην κουζίνα και κατέληξε σε ένα από τα αγαπημένα γλυκά της υφηλίου. Δεν περιέχει μπισκότο στη βάση, ούτε μαρμελάδα στην κορυφή, όπως τα άλλα cheesecakes. Αποτελείται μόνο από τη βελούδινη κρέμα cheesecake, η οποία ψήνεται σε πολύ υψηλή θερμοκρασία μέχρι οι άκρες της να καραμελώσουν και να δώσουν αυτό το… καμένο εφέ. Μαζί πάρε και ένα Cinnamon Bun, το άλλο χιτάκι του μαγαζιού. Οδυσσέα Ανδρούτσου 36, Κουκάκι
Το προφιτερόλ στο Choureal
«Τι το ασυνήθιστο έχει ένα προφιτερόλ;», θα σκεφτείς και με το δίκιο σου. Μόνο που αυτό το προφιτερόλ δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Στο Choureal τα σουδάκια ψήνονται κάθε μία ώρα, γεμίζονται με βελούδινη κρέμα ή παγωτό, ύστερα περιχύνονται με την καλύτερη σοκολάτα στον κόσμο, πασπαλίζονται με διάφορα toppings, κι όλα αυτά μπροστά στα μάτια σου. Να τι το κάνει ένα καθόλου συνηθισμένο προφιτερόλ και για εμένα το καλύτερο της Αθήνας. Ερμού 18& Διομείας 2, Σύνταγμα, 210 3317883
To Milkshake στο Trick or Treat
Στο μέρος όπου τα παραμύθια συμβαίνουν στα αλήθεια, προφανώς και το milkshake δεν είναι ένα συνηθισμένο milkshake. Αντίθετα, έχει για γαρνιτούρα ένα ολόκληρο donut που στέκεται περήφανο στην κορυφή του. Ρουφάς γουλιά, πίνεις μαζί και λίγο από τη γέμιση του donut, γιατί μπορείς. Δελφών 8, Περιστέρι, 210 5770201
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.