- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
O καφές Bristot, που δημιουργήθηκε το 1919, κλείνει φέτος πάνω από έναν αιώνα. Αυτή είναι η ιστορία του
Το εργοστάσιο καβουρδίσματος καφέ της Bristot, ιδρύθηκε στο Belluno, στους πρόποδες των Δολομιτών το 1919. Ιδρυτής της εταιρείας που φέρει το όνομά του μέχρι και σήμερα ήταν ο Domenico Bristot. Σε πολύ νεαρή ηλικία μετακόμισε στη Βιέννη, μια από τις πρωτεύουσες της “Belle Epoque” (της Όμορφης Εποχής δηλαδή) και κέντρο της φιλοσοφικής, συγγραφικής, επιστημονικής και επιχειρηματικής ζωής, κάνοντας μια σειρά από αξιόλογες γνωριμίες.
Μετά την επιστροφή του στην Ιταλία το 1919, ο Domenico αποφάσισε να αξιοποιήσει τις καινοτόμες τεχνικές που είχε μάθει και να ασχοληθεί με το καβούρδισμα και την επεξεργασία του καφέ. Έπειτα από εκτεταμένη μελέτη και συνεχείς πειραματισμούς, βρήκε και δημιούργησε αυτό που αναζητούσε: έναν καφέ με έντονο, ευχάριστο άρωμα και γλυκιά, φρουτώδη γεύση που τον διαφοροποίησαν σημαντικά από τους υπόλοιπους καφέδες της εποχής.
Σήμερα, το ίδιο πάθος και η ίδια επιθυμία για τη διατήρηση της ποιότητας, ωθεί τη νέα γενιά Bristot στη συνεχή εφαρμογή καινοτομιών στους τομείς της παραγωγής και διανομής.