- CITY GUIDE
- PODCAST
-
31°
5 στέκια στην Κηφισιά για φοβερό brunch: Artisanal, The Dalliance House, Different Beast, Nice n Easy, Zambri
Artisanal
Στη μέση ενός ολάνθιστου, καταπράσινου κήπου που καταλαμβάνει 300τ.μ. (!) νιώθεις ότι βρίσκεσαι πολύ μακριά από την Αθήνα. Το Artisanal είναι πάντα ένας καλός συνειρμός όταν σκέφτεσαι “brunch”, καθώς ο εξαιρετικός σεφ Δημήτρης Δημητριάδης έχει κάνει φανταστική δουλειά και σε αυτό το κομμάτι του καταλόγου. Θα δοκιμάσεις brunch με ελληνική χροιά όπως οι αυγόφετες με μέλι και μυζήθρα, το κουλούρι Θεσσαλονίκης με κρέμα μετσοβόνε, ρόκα και ντομάτα ή τα αυγά ποσέ με κρέμα αβοκάντο, κολοκύθι και μπρουσκέτα χαρουπιού. Κράτα και λίγο χώρο για τα γλυκά, είναι μαγικά! Ζηρίνη 2, 210 8086111
The Dalliance House
Σε κάθε γωνιά αυτού του χώρου, νιώθεις ότι βρίσκεσαι και σε ένα διαφορετικό δωμάτιο ενός μεγάλου, φιλόξενου σπιτιού. Αίσθηση που δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα, αφού μιλάμε για ένα από τα πιο εμβληματικά αρχοντικά της Κηφισιάς. Φαντάσου ότι ξυπνάς στα μέσα του προηγούμενου αιώνα και βγαίνεις στην αυλή για να πιεις καφέ διαβάζοντας την εφημερίδα σου και παίρνοντας το αριστοκρατικό πρωινό σου. Μόνο που στο 2020 αυτό το πρωινό περιλαμβάνει αυγά (πολλά αυγά!), σάντουιτς με αφράτα ψωμάκια, του κόσμου τα pancakes και διάφορα κολασμένο γλυκίσματα (τι θα έλεγες για ένα κρύο Fondant σοκολάτας;;). Κυριαζή 19, 210 6230775
Different Beast
Το πρώτο πράγμα που τραβάει το βλέμμα είναι η διακόσμηση. Είναι εμφανές ότι έχει δοθεί προσοχή μέχρι και στην παραμικρή λεπτομέρεια, από την τεχνοτροπία του τοίχου, μέχρι τα σερβίτσια. Δεν έχει κερδίσει άδικα λοιπόν τον τίτλο του πιο ινσταγκραμικού μαγαζιού της Κηφισιάς. Στα του brunch τώρα, μην περιμένεις να βρεις έναν τεράστιο, χαοτικό κατάλογο. Το μενού είναι μικρό, αλλά κάθε πιάτο μετράει και με το παραπάνω. Υπάρχουν μπόλικες υγιεινές επιλογές για όσους προσέχουν τη διατροφή τους, αλλά και το φημισμένο Dutch Pancake για εμάς τους υπόλοιπους. Tip: Αν πετύχεις το brownie στα γλυκά ημέρας, παράγγειλέ το, χωρίς δεύτερη σκέψη. Κασσαβέτη 19, 216 7004556
Nice n Easy
Αν είσαι οπαδός της υγιεινής διατροφής, το nice n easy είναι το στέκι σου. Βιολογικά αυγά, ομελέτες μόνο με ασπράδια αυγών, pancakes με βρώμη, γιαούρτι με φρούτα και granola είναι μόνο μερικές από τις προτάσεις του καταλόγου. Τα nice n easy ήταν άλλωστε από τα πρώτα αθηναϊκά εστιατόρια που ενέταξαν στο μενού τους τις βιολογικές πρώτες ύλες, τη farm to table φιλοσοφία και την αγάπη για το well being. Παπαδιαμάντη 7, 210 8082014
Zambri
Heart beat ❤️ @zambri_all_day . . www.zambriallday.gr
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ZAMBRI (@zambri_all_day) στις
Λίγο τα ψάθινα φωτιστικά, λίγο η εξωτική αυλή το Zambri έχει τον τρόπο του να σε μεταφέρει σε τροπικά κλίματα. Διάλεξε τη θέση σου στην εντυπωσιακή σάλα ή έξω, στην αυλή που φωνάζει ακόμα «καλοκαίρι!» και τα νόστιμα έρχονται… Ο κατάλογος του brunch περιλαμβάνει τα άπαντα του αυγού (ποσέ, μάτια, scramble, ομελέτες), αρκετές προτάσεις σε σάντουιτς και… μικρά βουνά από pancakes σε αλμυρές (ενδιαφέρον το Mac n’ Cheese Pancake) και γλυκές εκδοχές. Αγίου Δημητρίου 9, 210 6230063
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.