- CITY GUIDE
- PODCAST
-
26°
Ένας Περουβιανός κι ένας Έλληνας σεφ φτιάχνουν ceviche στο δάσος
Ακολουθούμε το γαστρονομικό road trip Cocoowa Trilogy [EXPERIMENT|EAT|EXPLORE] με τον διάσημο σεφ Juan Danilo
![Ακολουθούμε τον Juan Danilo και τον Γιώργο Ζαρζώνη στο γαστρονομικό road trip Cocoowa Trilogy Ο περουβιανός σεφ Juan Danilo συνεχίζει το γαστρονομικό του ταξίδι στην Ελλάδα](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2020/09/21/img_6683_zagori_trip_ok.jpg)
Ο περουβιανός σεφ Juan Danilo και ο Ανδρέας Γεωργούλης μαγείρεψαν ceviche στο δάσος του Γυφτόκαμπου, στην Ήπειρο
Αν είσαι σεφ με καταγωγή από το Περού, το ceviche είναι μέρος της καθημερινότητάς σου. Το έχεις μαγειρέψει με όλους τους τρόπους, με όλα τα υλικά και σε κάθε δυνατή εκδοχή. Πιθανότατα όμως δεν το έχεις φτιάξει ποτέ σε ένα δάσος, χαμένο κάπου στα Ζαγοροχώρια, περιτριγυρισμένος από μερικούς τρελούς, παθιασμένους Έλληνες. Εκτός αν είσαι ο διάσημος περουβιανός σεφ Juan Danilo και ακολουθείς τον σοκολατοποιό και φωτογράφο Γιώργο Ζαρζώνη σε ένα γαστρονομικό road trip ανά την Ελλάδα.
![Ακολουθούμε τον Juan Danilo και τον Γιώργο Ζαρζώνη στο γαστρονομικό road trip Cocoowa Trilogy Ο περουβιανός σεφ Juan Danilo συνεχίζει το γαστρονομικό του ταξίδι στην Ελλάδα](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/ebik9889_2_ok.jpg)
![Ακολουθούμε τον Juan Danilo και τον Γιώργο Ζαρζώνη στο γαστρονομικό road trip Cocoowa Trilogy Ο περουβιανός σεφ Juan Danilo συνεχίζει το γαστρονομικό του ταξίδι στην Ελλάδα](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/fvoy6179_2_ok.jpg)
Το Cocoowa Trilogy [EXPERIMENT|EAT|EXPLORE] είναι ένα πολυήμερο ταξίδι γεύσεων με σκοπό να δείξει στον πρώτο καλεσμένο της, τον Juan Danilo, τη φύση, τα τοπικά προϊόντα και τη γαστρονομία της Ελλάδας. Η ATHENS VOICE το παρακολουθεί από την πρώτη μέρα (μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ κι εδώ). Αυτή τη στιγμή η ομάδα κατευθύνεται προς την Πελοπόννησο για να συνεχίσει το ταξίδι, αλλά πριν από αυτό ας μιλήσουμε για ό,τι συνέβη στα Ζαγοροχώρια…
![Ακολουθούμε τον Juan Danilo και τον Γιώργο Ζαρζώνη στο γαστρονομικό road trip Cocoowa Trilogy Ο περουβιανός σεφ Juan Danilo συνεχίζει το γαστρονομικό του ταξίδι στην Ελλάδα](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/dji-20200920-181134-414.jpg)
![Ακολουθούμε τον Juan Danilo και τον Γιώργο Ζαρζώνη στο γαστρονομικό road trip Cocoowa Trilogy Ο περουβιανός σεφ Juan Danilo συνεχίζει το γαστρονομικό του ταξίδι στην Ελλάδα](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/dji-20200920-182506-247.jpg)
Ο Juan Danilo, αφού ανεβοκατέβηκε τον Όλυμπο, ταξίδεψε στην Ήπειρο και περιηγήθηκε στα όμορφα Ζαγοροχώρια. Κατέβηκε το φαράγγι του Βίκου, διέσχισε το γεφύρι του Κόκκορη στο Ζαγόρι, δοκίμασε μέλι στα μελίσσια των Nomad Honey, στο ξενοδοχείο Ανεμόλια έμαθε από την κυρία Φρόσω να φτιάχνει ηπειρώτικες πίτες (…στις οποίες απέκτησε μεγάλη αδυναμία). Και στο δάσος του Γυφτόκαμπου μαγείρεψε με τον Ανδρέα Γεωργούλη, σεφ και ιδιοκτήτη στο Πάρκο Ναυτικού Ομίλου. Οι δύο σεφ μαγείρεψαν ceviche, το πιάτο-σήμα κατατεθέν της περουβιανής κουζίνας, ο καθένας όμως με τη δικιά του εκδοχή και γεύση. Μετά το γεύμα ακολούθησε τσίπουρο, το οποίο συνόδευσε η σοκολάτα Cocoowa "Lucifer" με τσίλι και αρώματα από καπνιστούς ξηρούς καρπούς.
![Ακολουθούμε τον Juan Danilo και τον Γιώργο Ζαρζώνη στο γαστρονομικό road trip Cocoowa Trilogy Ο περουβιανός σεφ Juan Danilo συνεχίζει το γαστρονομικό του ταξίδι στην Ελλάδα](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/img_6703_ok.jpg)
![Ακολουθούμε τον Juan Danilo και τον Γιώργο Ζαρζώνη στο γαστρονομικό road trip Cocoowa Trilogy Ο περουβιανός σεφ Juan Danilo συνεχίζει το γαστρονομικό του ταξίδι στην Ελλάδα](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/ewbl3821_ok.jpg)
«Τι να πει κανείς για αυτή την εμπειρία;» ακούω τον Αντρέα να λέει από την άλλη άκρη της γραμμής «Μαγειρέψαμε μέσα στα έλατα, ο ένας δίπλα στον άλλον, παρέα με ένα ψιλόβροχο που μόλις είχε αρχίσει να πέφτει και το βουητό του αέρα που πέρναγε μέσα από τα δέντρα. Ο Juan είναι σίγουρα πολύ καλός μάγειρας, κυρίως όμως είναι πολύ φιλικός και προσιτός άνθρωπος». Το ceviche του Juan περιλάμβανε –μεταξύ άλλων- πέστροφα, γλυκοπατάτα, πιπεριές τσίλι, μια δική του σος και βότανα που είχε μαζέψει από τον Όλυμπο. Δίπλα του, ο Αντρέας έφτιαξε ceviche με πέστροφα, αρωματικά βότανα (μελισσόχορτο, άγρια μέντα), μοσχολέμονο, εσπεριδοειδή και μέλι βελανιδιάς από τον Βίκο. «Πάντα επιλέγω να μαγειρεύω με τα προϊόντα του τόπου μας, να αναδείξω την τοπική γαστρονομία, γιατί αυτό είναι που αξίζει να μείνει στο τέλος», λέει ο ίδιος. Και αυτός ακριβώς είναι και ο σκοπός του ταξιδιού που συνεχίζεται ακάθεκτο προς τη Νότια Ελλάδα…
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.