- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Τι μαγειρεύει ο περουβιανός σεφ εκεί ψηλά στον Όλυμπο;
Το γαστρονομικό road trip Cocoowa Trilogy [EXPERIMENT|EAT|EXPLORE] με τον διάσημο σεφ Juan Danilo συνεχίζεται
Ακολουθούμε τον Juan Danilo και τον Γιώργο Ζαρζώνη στο γαστρονομικό road trip Cocoowa Trilogy [EXPERIMENT|EAT|EXPLORE]
Στα 2.500 μέτρα προς… τα πάνω, είσαι ήδη μακριά από οτιδήποτε γνώριμο, πολύ ψηλά από τον πολιτισμό που ξέρεις. Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο πρωτόγνωρα αν συνυπολογίσεις ότι είσαι και μερικά χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη χώρα που μεγάλωσες. Είναι όλα τόσο παράλογα όμορφα που καταλήγουν σχεδόν μαγικά. Έτσι τουλάχιστον περιγράφει ο Juan Danilo, την Ελλάδα: «Μια μαγική χώρα, με μαγικούς ανθρώπους».
Ο διάσημος περουβιανός σεφ από ένα τυχαίο γεγονός βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες στην χώρα μας, ακολουθώντας το γαστρονομικό road trip Cocoowa Trilogy [EXPERIMENT|EAT|EXPLORE] μαζί με τον Γιώργο Ζαρζώνη, φωτογράφο και ιδρυτή της Cocoowa Chocolate. Το γευστικό ταξίδι έχει σταθμούς σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, αλλά αυτή τη στιγμή οι δύο περιηγητές βρίσκονται στη βόρεια πλευρά της χώρας. Η ATHENS VOICE τους πέτυχε να μαγειρεύουν στον Όλυμπο.
«Σε αυτόν τον τόπο νιώθω σαν να βρίσκομαι κοντά στους Θεούς», λέει ο Juan και συνεχίζει: «Προσπάθησα να μαγειρέψω με τα υλικά και τα στοιχεία που βρήκα εδώ, όπου δεν έχουμε ούτε νερό, ούτε κάποια άλλη μορφή ενέργειας πέρα από τη φωτιά. Για αυτό μαγείρεψα ακολουθώντας τις αρχαίες μεθόδους των Ελλήνων, ψήνοντας το κρέας απευθείας πάνω στη φωτιά και με τα προϊόντα που υπάρχουν στον Όλυμπο: μαύρο χοίρο, λάδι, ελιές. Ήταν μία απίστευτη εμπειρία».
Εκεί ψηλά στον Όλυμπο, ο σεφ από το Περού έψησε στη φωτιά μαύρο χοίρο και πάνω του έτριψε μαύρη τρούφα. Σέρβιρε φρούτα μαζί με λαχανικά και χυμό ροδιού και ένα τρομερό πιάτο που ενώνει το Περού με την Ελλάδα: πεπόνι με αλάτι από την Κρήτη, ξύδι, πιπέρι και… καραμελωμένα κουκούτσια ελιάς! Μαγείρεψε αποκλειστικά με ελληνικά προϊόντα: ελαιόλαδο από το Thallon Olive Oil, άγρια ρίγανη από το Physi, χυμό ροδιού από το Pom My God Pommegrate, παλαιωμένο τσίπουρο Κατσαρός, και φυσικά με σοκολάτες Cocoowa. Να πούμε ότι στο στήσιμο της γευσιγνωσίας βοήθησε το επιμελητήριο Λάρισας με τον κ. Τάκη Οικονόμου να είναι στην πρώτη γραμμή.
Όταν ρωτάω τον Juan αν η περουβιανή κουζίνα έχει κοινά σημεία με την ελληνική, απαντά: «Και οι δύο λαοί έχουν πολύ υψηλά τη μαγειρική. Τους αρέσει να δοκιμάζουν, να μιλούν για το φαγητό, να πειραματίζονται. Είναι στην κουλτούρα τους. Κι εγώ προσπαθώ να πετύχω τις ελληνικές γεύσεις χρησιμοποιώντας τις τεχνικές που ξέρω, να βρω έναν τρόπο να ενωθούν οι δύο κουζίνες».
Ο Γιώργος Ζαρζώνης που είναι συνεχώς δίπλα στον σεφ λέει: «Για εμένα το πιο σημαντικό είναι ότι αυτός ο άνθρωπος ξέρει από γεύσεις, είναι ένας σωστός γευσιγνώστης. Δίνει συμβουλές στους ανθρώπους με τους οποίους μιλάει, συμβουλές γύρω από τη γεύση. Είναι τεράστια εμπειρία για εμένα που κινηματογραφώ αυτό τον άνθρωπο, νιώθω ότι δεν αποτυπώνω απλά την εικόνα, αλλά τη ζω!»
Φεύγοντας από τον Όλυμπο η ομάδα κατευθύνεται προς την Ήπειρο για να μαγειρέψει ο Juan μαζί με έλληνες σεφ, με την υποστήριξη της περιφέρειας Ηπείρου, να δοκιμάσει ακόμα περισσότερα τοπικά προϊόντα και να γνωρίσει ακόμα περισσότερα ελληνικά τοπία. Αναμένουμε τη συνέχεια…
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.