- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Όταν έφτασα στο μαγαζί Καλαμάκι Πεϊνιρλί του Σπύρου, η αλήθεια είναι ότι ήμουν διστακτική. «Τώρα, καλαμάκι με πεϊνιρλί πάει;». Κι όμως, μέχρι το τέλος της βραδιάς όλοι μου οι δισταγμοί είχαν εξαφανιστεί. Τώρα, πλέον, έμαθα πως στη Δράμα ξέρουν πολύ καλά πως να συνοδεύσουν το σουβλάκι τους. Ο Σπύρος και η Κατερίνα δεν είχαν κάποια προηγούμενη σχέση με το χώρο της εστίασης. Είναι από τη Δράμα και σκέφτηκαν να «ταξιδέψουν» την ιδέα αυτή και στην πρωτεύουσα. Στην πορεία συνάντησαν και τον σεφ τους, τον Πέτρο που πήρε την ιδέα και έκανε… παπάδες. Ο Σπύρος, η Κατερίνα και ο Πέτρος εξέλιξαν, λοιπόν, την παραδοσιακή συνταγή που περιέχει μόνο σουβλάκι χοιρινό με πεϊνιρλί. «Ο σκελετός ήταν το πεϊνιρλί με το κρέας» μου λέει ο Σπύρος, «όμως εμείς προσθέσαμε στο μενού πολλές ευφάνταστες παραλλαγές....».
Το μαγαζί βρίσκεται στην Εθνικής Αντιστάσεως, στον κεντρικό δρόμο της Καισαριανής, μικρό, χαριτωμένο με πολύ ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον. Η κουζίνα τους είναι σε «κοινή θέα». Κι έτσι κάθεσαι στον πάγκο ή σε τραπεζάκι και χαζεύεις με λαχτάρα το πιάτο σου που ετοιμάζεται εκείνη την ώρα για να σου σερβιριστεί λίγο αργότερα αχνιστό και μυρωδάτο.
Η ζύμη για το πεϊνιρλί είναι δική τους, μυστική(!) συνταγή. Μπορεί κανείς να διαλέξει το πεϊνιρλί του με σουβλάκι χοιρινό, κοτόπουλο, κεμπάπ, με καγιανά, με σουτζούκι (μπουγιουρντί), vegetarian (με ρόκα και κρέμα μπαλσάμικου), και το καινούριο με κρέμα γάλακτος και καπνιστή πανσέτα (εξαιρετικό!). Τα πάντα ετοιμάζονται εκείνη τη στιγμή, και όλα, και σουβλάκια και πεϊνιρλί, είναι χειροποίητα. Όταν ρώτησα τον Σπύρο τι να πάρω μιας και πήγαινα για πρώτη φορά στο εστιατόριο εκείνος μου απάντησε: «ένα με απ’ όλα!» που σημαίνει κρεμμύδι, πιπεριές, ντομάτα, τυροσαλάτα… με άλλα λόγια κόλαση! Την τυροσαλάτα, αν θέλετε, τη βάζετε σαν ντιπ στο πλάι. Το πιάτο μου χορταστικό και γευστικότατο μου άφησε την καλύτερη των εντυπώσεων. Εκτός από την εξυπηρέτηση και το περιβάλλον και οι τιμές επίσης, είναι πολύ φιλικές.
Καλαμάκι Πεϊνιρλί του Σπύρου
Λ. Εθνικής Αντιστάσεως 36, Καισαριανή
2107212095
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.