Θεματα

Συνδυασμός που σε απογειώνει: καλαμάκι με πεϊνιρλί

 Φάτε το όπως στη Δράμα!

62199-137574.jpg
Μαρία Αυγέα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
67839-136702.jpg

Όταν έφτασα στο μαγαζί Καλαμάκι Πεϊνιρλί του Σπύρου, η αλήθεια είναι ότι ήμουν διστακτική. «Τώρα, καλαμάκι με πεϊνιρλί πάει;». Κι όμως, μέχρι το τέλος της βραδιάς όλοι μου οι δισταγμοί είχαν εξαφανιστεί. Τώρα, πλέον, έμαθα πως στη Δράμα ξέρουν πολύ καλά πως να συνοδεύσουν το σουβλάκι τους. Ο Σπύρος και η Κατερίνα δεν είχαν κάποια προηγούμενη σχέση με το χώρο της εστίασης. Είναι από τη Δράμα και σκέφτηκαν να «ταξιδέψουν» την ιδέα αυτή και στην πρωτεύουσα. Στην πορεία συνάντησαν και τον σεφ τους, τον Πέτρο που πήρε την ιδέα και έκανε… παπάδες. Ο Σπύρος, η Κατερίνα και ο Πέτρος εξέλιξαν, λοιπόν, την παραδοσιακή συνταγή που περιέχει μόνο σουβλάκι χοιρινό με πεϊνιρλί. «Ο σκελετός ήταν το πεϊνιρλί με το κρέας» μου λέει ο Σπύρος, «όμως εμείς προσθέσαμε στο μενού πολλές ευφάνταστες παραλλαγές....».

n

Το μαγαζί βρίσκεται στην Εθνικής Αντιστάσεως, στον κεντρικό δρόμο της Καισαριανής, μικρό, χαριτωμένο με πολύ ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον. Η κουζίνα τους είναι σε «κοινή θέα». Κι έτσι κάθεσαι στον πάγκο ή σε τραπεζάκι και χαζεύεις με λαχτάρα το πιάτο σου που ετοιμάζεται εκείνη την ώρα για να σου σερβιριστεί λίγο αργότερα αχνιστό και μυρωδάτο.

n

Η ζύμη για το πεϊνιρλί είναι δική τους, μυστική(!) συνταγή. Μπορεί κανείς να διαλέξει το πεϊνιρλί του με σουβλάκι χοιρινό, κοτόπουλο, κεμπάπ, με καγιανά, με σουτζούκι (μπουγιουρντί), vegetarian (με ρόκα και κρέμα μπαλσάμικου), και το καινούριο με κρέμα γάλακτος και καπνιστή πανσέτα (εξαιρετικό!). Τα πάντα ετοιμάζονται εκείνη τη στιγμή, και όλα, και σουβλάκια και πεϊνιρλί, είναι χειροποίητα. Όταν ρώτησα τον Σπύρο τι να πάρω μιας και πήγαινα για πρώτη φορά στο εστιατόριο εκείνος μου απάντησε: «ένα με απ’ όλα!» που σημαίνει κρεμμύδι, πιπεριές, ντομάτα, τυροσαλάτα… με άλλα λόγια κόλαση! Την τυροσαλάτα, αν θέλετε, τη βάζετε σαν ντιπ στο πλάι. Το πιάτο μου χορταστικό και γευστικότατο μου άφησε την καλύτερη των εντυπώσεων. Εκτός από την εξυπηρέτηση και το περιβάλλον και οι τιμές επίσης, είναι πολύ φιλικές.

n

Καλαμάκι Πεϊνιρλί του Σπύρου

Λ. Εθνικής Αντιστάσεως 36, Καισαριανή

2107212095

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.