- CITY GUIDE
- PODCAST
-
26°
![3 υπέροχες ταβέρνες για εκδρομές κοντά στην Αθήνα 3 εξοχικές ταβέρνες κοντά στην Αθήνα](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2020/09/13/kavos_30.jpg)
Ο Φάρος, Θεόδωρος και Ελένη το μικρό, Κάβος: 3 υπέροχες ψαροταβέρνες για εκδρομές κοντά στην Αθήνα
Στα μέσα του Σεπτέμβρη έχουν πια επιστρέψει από τις διακοπές τους και οι τελευταίοι εκδρομείς. Είναι η εποχή που η Αθήνα γεμίζει μαυρισμένα κορμιά και νοσταλγικά βλέμματα. Μας λείπουν τα νησιά, η θάλασσα, η ανεμελιά και οι γεύσεις… Μας λείπουν τόσο, που μερικές φορές ξεχνάμε ότι ο ήλιος είναι ακόμα καυτός και τα Σαββατοκύριακα μπορούν να μεταμορφωθούν σε μικρές, νόστιμες αποδράσεις. . Βάλε, λοιπόν, μαγιό, μπες στο αμάξι και διάλεξε προορισμό. Για το μεσημεριανό σου σήμερα, έχουμε 3 ταβέρνες που τις λούζει ακόμα το καλοκαίρι. Και είναι και οι τρεις υπέροχες…
Ο Φάρος
![3 υπέροχες ταβέρνες για εκδρομές κοντά στην Αθήνα 3 εξοχικές ταβέρνες κοντά στην Αθήνα](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/118889676_1869809056494734_4504090671533068711_n.jpg)
![3 υπέροχες ταβέρνες για εκδρομές κοντά στην Αθήνα 3 εξοχικές ταβέρνες κοντά στην Αθήνα](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/thumbnail_img_20200826_191712.jpg)
Δεν πρέπει να υπάρχει άλλη ταβέρνα σε ολόκληρη την Αττική που να φωνάζει «καλοκαίρι» σαν κι αυτήν εδώ. Είναι ο ορισμός της φράσης «τραπεζάκι δίπλα στο κύμα» (πιο δίπλα δεν γίνεται!), αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που σε στέλνουμε ως την παραλία Μαραθώνα. Θα έρθεις για να ρίξεις τη βουτιά σου-ωραία αμμουδερή παραλία-, και μετά για να κάτσεις βρεγμένος στα λευκά τραπεζάκια και να απολαύσεις τα άπαντα της θάλασσας. Δυνατό χαρτί στον Φάρο είναι το φρέσκο ψαράκι του, ακόμη δυνατότερο το τηγάνι του! Από τα πιο ωραία τηγανισμένα ψαράκια -τραγανά, ελαφριά, πεντάφρεσκα. Μη χάσεις την καπνιστή μελιτζανοσαλάτα και το γαλακτομπούρεκο στο τέλος. Περικλέους 22, παραλία Μαραθώνα, 2294056164
Θεόδωρος και Ελένη το μικρό
![3 υπέροχες ταβέρνες για εκδρομές κοντά στην Αθήνα 3 εξοχικές ταβέρνες κοντά στην Αθήνα](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/119186437_242535390424277_1850972961818424303_n.jpg)
![3 υπέροχες ταβέρνες για εκδρομές κοντά στην Αθήνα 3 εξοχικές ταβέρνες κοντά στην Αθήνα](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/thumbnail_img_20200830_190737.jpg)
Στα Λεγραινά (κοντά στο Σούνιο), σχεδόν στη μέση του πουθενά. Τα τραπέζια απλώνονται σε ένα μικρό χωράφι κάτω από τις ελιές. Είναι σχεδόν πάντα γεμάτα. Η αναμονή για μια θέση στον (γευστικό) παράδεισο αξίζει, έτσι δεν λένε; Έτσι λέω κι εγώ και με το χέρι στην καρδιά δηλώνω: δεν έχω φάει ωραιότερα μύδια πο-τέ! Φημίζεται για τα μύδια του, στον κατάλογο θα βρεις γύρω στις 5 προτάσεις σε μύδια αχνιστά, ενώ αν παρατηρήσεις, δεν υπάρχει παρέα που να μην παραγγέλνει τουλάχιστον ένα ξέχειλο πιάτο με το νόστιμο αυτό όστρακο. Εμάς μας κέρδισαν τα μύδια σαγανάκι με ζωμό Σκορπίνας και λάδι καρυδιού (απλά τέ-λει-α). Μετά από τόσες γραμμές για τα μύδια, μην πιστέψεις ότι τα υπόλοιπα πάνε πίσω… Το αντίθετο! Θα βρεις φρέσκο ψαράκι (η σαρδέλα που πήρα, πρέπει να ψαρεύτηκε τύπου «πριν 5’»), πολλά είδη χόρτων (πρόλαβα την αλμύρα), όλα τα θαλασσινά του βυθού (υπέροχες οι γαρίδες με την πάπρικα, το χταποδάκι ολόσωστα ψημένο), πίτες, αλοιφές και τις τηγανιτές πατάτες που μας αξίζουν… Έξτρα πόντους για το ευγενέστατο προσωπικό που παρέμεινε εξυπηρετικότατο και γρήγορο, ακόμα και όταν δεν έμεινε ούτε καρέκλα ελεύθερη. Λ. Λεγραινών, Λεγραινά, 2292051936
Κάβος
Τι είναι η Κόρινθος αν το σκεφτείς; Μία ωρίτσα δρόμος. Ε, λίγο παραπέρα, μπες στο δρόμο προς Επίδαυρο, πολύ σύντομα θα βρεις τα Ίσθμια, συνεχίζεις μέχρι να βρεις ταμπέλα «Κάβος». Εδώ θα βρεις τη θάλασσα, εδώ και τους μεζέδες. Από το 1964, αυτή η ωραία ψαροταβέρνα παίζει στα δάχτυλα τις νοστιμιές του βυθού. Θα βρεις ολόφρεσκα όστρακα και ψάρια (μπαρμπούνια, σφυρίδες, στήρες, σαργούς, μελανούρια κλπ.), ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που αποκλειστικά πηγαίνουν για τη μακαρονάδα με τους πετροσωλήνες! Ωραία η ταραμοσαλάτα, ωραία και τα βραστά, άψογο το τηγάνι τους! Όλα αυτά μπροστά στη θάλασσα, πάνω σε μια λουλουδιασμένη αυλή. Καθόλου τυχαίο που έχει πολλούς αθηναίους για πιστούς θαμώνες (ανάμεσά τους και πολλούς, γνωστούς σεφ). Ίσθμια, Κόρινθος, 2741037906
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.