Οι ευεργετικές ιδιότητες της μαστίχας, είναι γνωστές από την αρχαιότητα ακόμα. Ο Ιπποκράτης την εμπιστευόταν για τις θεραπευτικές της ιδιότητες, ενώ ο Διοσκουρίδης τη χρησιμοποιούσε στα βότανά του. Οι Αιγύπτιοι πάλι, ήταν οι πρώτοι που πριν από τέσσερις χιλιετίες, ανάμειξαν τη μαστίχα με το πόσιμο νερό, για να το καθαρίσουν και να το κάνουν να ευωδιάζει.
Σήμερα, το Mastiqua κάνει δυναμικά την εμφάνισή του, βασισμένο στα αρχαία μυστικά της μαστίχας. To ανθρακούχο ποτό με μαστιχόνερο παράγεται από την απόσταξη της καθαρής μαστίχας με ατμό και είναι αρωματισμένο με απόλυτα φυσικό τρόπο.
Χαρίζει ευεξία, τόνωση και όλα τα μυστικά για μια καλή ζωή, χάρις σε αυτό το παράξενο δέντρο που επιμένει να φυτρώνει μόνο στη Νότια Χίο και πουθενά αλλού στον κόσμο. Το Mastiqua, εσωκλείει μέσα του έναν ακαταμάχητο συνδυασμό, που πηγάζει από τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του και το φλογερό ταμπεραμέντο της Μεσογείου. Για αυτό και σας ταξιδεύει από την πρώτη γουλιά. Ιδανικό για να συνοδέψετε τον καφέ σας, αλλά και κάθε σας γεύμα- άλλωστε οι χωνευτικές ιδιότητες της μαστίχας είναι ξακουστές ανά τον κόσμο.
Το μαγικό αυτό ποτό, δεν θα μπορούσε παρά να έχει μια κομψή συσκευασία, αντίστοιχη της φήμης του. Το γυάλινο minimal μπουκάλι του, παραπέμπει σε καλοκαιρινά ακρογιάλια και βόλτες στα νησιά του Αιγαίου.
Θα το βρείτε στα καλύτερα bars, εστιατόρια και ξενοδοχεία αλλά και σε επιλεγμένα supermarkets. Δοκιμάστε το και αφήστε τη φρέσκια γεύση του να σας ταξιδέψει στα αναζωογονητικά μονοπάτια, που μόνο εκείνο ξέρει.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.