Θεματα

Λίγα σύκα ακόμα… Οι καλύτερες συνταγές σας στο Instagram

Φτιάξε τις όσο προλαβαίνεις!

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
17’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι καλύτερες συνταγές με σύκα στο Instagram της Athens Voice
Φωτογραφία: @greeklishfoodie/ Instagram

Οι καλύτερες συνταγές με σύκα που έφτιαξαν οι followers της @tastevoice στο Instagram

Το σύκο θα μπορούσε να στεφτεί ως ο βασιλιάς του καλοκαιριού. Πλούσιο, τρυφερό και μελιστάλαχτο, είναι από τα ωραιότερα φρούτα του Αυγούστου. Με την άφιξη του Σεπτέμβρη, τα σύκα αρχίζουν σιγά σιγά να μας αποχαιρετούν. Δεν θα έχουμε ξανά την ευκαιρία να τα απολαύσουμε μέχρι τον επόμενο Ιούνιο, οπότε κάπου εδώ οφείλουμε να πούμε ένα σωστό «αντίο». Το καλό με τα σύκα είναι ότι μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις είτε γλυκές, είτε αλμυρές συνταγές.  Σε αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε τις δικές σας υπέροχες συνταγές με πρωταγωνιστές τα σύκα που μοιραστήκατε μαζί μας στον γευστικό λογαριασμό της ATHENS VOICE στο Instagram. Από γλυκές πίτσες και αλμυρές τάρτες, μέχρι κέικ, σαλάτες και cocktail, το «μενού» μας έχει απ’ όλα!

Αν θέλεις και εσύ να δεις τη φωτογραφία σου δημοσιευμένη στο site της Athens Voice, ακολούθα την @tastevoice στο Instagram και κάνε μας tag στο πιάτο που μαγείρεψες σήμερα!

 

 

1. Γλυκιά πίτσα με καρπούζι, σύκα και μαρμελάδα σύκο από το @littlehands_blw:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ᴡᴀᴛᴇʀᴍᴇʟᴏɴ ᴘɪᴢᴢᴀ ? ꜰɪɢ ᴊᴀᴍ ʀᴇᴄɪᴘᴇ⁣⁣ ⁣⁣ {Eng ⬇️}⁣⁣ ⁣⁣ Σήμερα το πρωινό μας ήταν πίτσα, μια πίτσα όμως διαφορετική από τις άλλες που βρίσκεται κάπου στο μεταίχμιο μεταξύ καλοκαιριού και φθινοπώρου... ⁣⁣ ⁣⁣ Ένα πιάτο που έχω φτιάξει πολλές φορές, συνήθως για απογευματινό ή για δεκατιανό αλλά σήμερα έγινε και πρωινό!!! Τα μικρά χεράκια έφαγαν όλα τα φρούτα από πάνω και δύο κομμάτια καρπούζι. Ενώ αν αναρωτιέστε τι είναι το λευκό αλλειμα θα σας λύσω την απορία ευθύς αμέσως... ⁣⁣ ⁣⁣ ? Βάλτε σε ένα μπολάκι δύο μεγάλες κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα μαζί με 3 κσ γιαούρτι (σήμερα χρησιμοποίησα καρύδας), προαιρετικά προσθέστε κάποιο γλυκαντικό ή και ένα κγ βούτυρο καρπών, καλό ανακάτεμα και έτοιμο! Σήμερα το κράτησα απλό μόνο με τυρί κρέμα και γιαούρτι καρύδας! ⁣⁣ ⁣⁣ Η καρπουζοπίτσα μας επιπλέον είχε: ⁣⁣ ⁣⁣ ? Σύκο⁣⁣ ? Αστεράτο ακτινίδιο ?⁣⁣ ? Μύρτιλα⁣⁣ ? Σμέουρα⁣⁣ ? Σταφύλι ?⁣⁣ ? Μαρμελάδα σύκο⁣⁣ ⁣⁣ ?Για την μαρμελάδα σύκο θα χρειαστείτε: ⁣⁣ - 2 κιλά σύκα⁣⁣ - 350 gr νερό⁣⁣ - 2 κσ μέλι (προαιρετικά και για άνω του έτους)⁣⁣ - 1 μεγάλο λεμόνι το χυμό του⁣⁣ ⁣⁣ Καθαρίζουμε τα σύκα αλλά αφήνουμε και με τις φλούδες και τα βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα μαζί με το νερό. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει μία βραση. Ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε σε μέτρια τη φωτιά, βράζουμε για 30-40 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. 5 λεπτά πριν την βγάλουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το μέλι και το χυμό λεμόνι (εάν όλα τα σύκα είναι πολύ ώριμα μπορούμε και να μην βάλουμε το μέλι ή αν θέλουμε προσθέτουμε επιπλέον). Ανακατεύουμε και εφόσον έχει δέσει αρκετά περνάμε τη μαρμελάδα με το ραβδομπλέντερ. Αποθηκεύουμε σε γυάλινο βάζο το οποίο έχουμε αποστειρώσει μαζί με τα καπάκια στους 150 βαθμούς για μισή ώρα. Όπως είναι ζεστή η μαρμελάδα την μεταφέρουμε στο καυτό βάζο, κλείνουμε και γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει πολύ καλά.⁣⁣ ⁣⁣ Έχετε ακόμα σύκα; Προλαβαίνετε να την φτιάξετε; Είναι τέλεια για τα μικρά μας χεράκια και όσο γλυκιά χρειάζεται απόλυτα φυσικά εφόσον δεν βάλουμε μέλι. Εννοείται φτιάξτε και την πιο χρωματιστή πίτσα για να τους εντυπωσιάσετε!!⁣⁣ ⁣ Little hands had a colorful breakfast today! Watermelon pizza with a cream cheese spread, fruits and sugar free fig jam!

A post shared by Eleni | Little Hands (@littlehands_blw) on

2. Πίτσα με αλεύρι ολικής, σύκα, και μυζήθρα από το stin_kouzina_mou και το @thehealtycookblog:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ξέρετε ποια είναι τα αγαπημένα μου καλοκαιρινά φρούτα;;. Μα τα σύκα φυσικά.... Τα στρογγυλά αυτά φρουτάκια με την βελούδινη φλούδα τους, τα τραγανά σπορακια και την μελενια γεύση, έχουν κλέψει την καρδιά μου από τα παιδικά μου χρόνια. Ο συνδυασμός τους με κάποιο τυρί είναι θεϊκός και αποτελεί το απόλυτο σνακ. Γι'αυτό και μόλις είδα την συνταγή για αυτή την υπέροχη πίτσα με αλεύρι ολικήςσύκα και μυζήθρα από την @thehealthycookblog έτρεξα αμέσως στην κουζίνα να την φτιάξω. Αχχχχχ φίλοι μου είναι εξαιρετική συνταγή. Όλα τα υλικά που υπάρχουν στην συνταγή ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους και είναι κοντά στις γεύσεις μου. Ενώ η ζύμη είναι απίστευτη. Αφρατη και νόστιμη. Η συνταγή καθιερώθηκε στο ημερολόγιο μου και την συνιστώ ανεπιφύλακτα. Έκανα μόνο μια μικρή αλλαγή διότι δεν είχα πετιμέζι και το αντικατέστησα με μια κουταλιά μέλι ( συγνώμη Evi). Την συνταγή και τις αναλυτικές πληροφορίες για τις διατροφικές αξίες της θα τη βρείτε στο προφίλ της @thehealthycookblog #cheese and #figs #pizza #stin_kouzina_mou #recipe by @thehealthycookblog #healthyfood #healthysnack #eating #eating #eathealthy #eeeeeats #syntages #greekfood

A post shared by #stin_kouzina_mou (@stin_kouzina_mou) on

3. Κέικ με σύκα και καρύδια από το @foodcorner_gr:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

°Κέικ με σύκα° Καλοκαιρινό αφράτο κέικ με σύκα και καρύδια. ? Υλικά: -350 γρ. αλεύρι φουσκώνει μόνο του -150 γρ. ηλιέλαιο -220 γρ. ζάχαρη -3 αυγά -160 γρ. γάλα -1 πρέζα αλάτι -2 κ.γ. μπεικιν παουντερ -1 κ.γ. βανίλια σε σκόνη -1/2 ποτήρι καρύδια -15 σύκα -αμύγδαλο φίλε Εκτέλεση: 1)Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι, τη βανίλια και το μπεικιν και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. 2)Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με ένα αυγοδάρτη, είτε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το γάλα και ανακατεύουμε. 3)Στο μπολ με τα υγρά προσθέτουμε τα στερεά και ανακατεύουμε ώσπου να απορροφηθεί το αλεύρι. 4)Διαλύουμε τα καρύδια στο μουλτι και κόβουμε σε κομμάτια τα μισά σύκα. Τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε. 5)Σε ένα τσερκι με διάμετρο 22 cm με αντικολλητικο χαρτί, βάζουμε το μείγμα του κέικ. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα σύκα καθαρισμένα και κομμένα στη μέση, καρύδι τριμμένο και αμύγδαλο φίλε. Αφήνουμε τα σύκα στην επιφάνεια χωρίς να τα πιέσουμε έτσι ώστε να μην βουλιαξουν. 6)Ψήνουμε για μισή ώρα στους 200 βαθμούς και για 45 λεπτά στους 180. . . . #homemade #greece #greekmeal #foodheaven #figs #cake #coffee #foodporn #homemade ##recipes #homemaderecipes #foodcorner #instafood #insta #snack #foodphoto

A post shared by FOODcorner_gr (@foodcorner_gr) on

4. Κέικ σοκολάτας με βουτυρόκρεμα και φρέσκα σύκα από το @cookbloggr:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Πόσο πολύ πεθύμησα να φτιάξω ένα κέικ. Το καλοκαίρι η αλήθεια είναι πως δεν φτιάχνουμε τόσο συχνά κέικ όσο τον χειμώνα . Μιας και ο μπαμπάς μου μάζεψε μερικά φρέσκα σύκα αποφάσισα να ετοιμάσω ένα λαχταριστό κέικ σοκολάτας με απίθανη βουτυρόκρεμα και φρέσκα σύκα. Σας φαίνεται περίεργο?? Που να σας πω πως καταναλώθηκε ολόκληρο το κέικ αμέσως .. ? Υλικά: 270 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 40 γρ κακάο 180 γρ ζάχαρη 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ 100γρ γάλα φρέσκο 130γρ χυμό πορτοκάλι φρέσκο 3 βανίλιες 1 πρέζα αλάτι 2 αυγά 160 γρ φυτικό λάδι Εκτέλεση: Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε το λάδι.συνεχίζουμε με τον χυμό και το γάλα. Κοσκινίζουμε όλα τα στέρεα υλικά μαζί και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σταδιακά τα στέρεα υλικά στα υγρά . Βουτυρώνουμε μία φόρμα και προσθέτουμε το μίγμα . Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα με αντιστάσεις για 50 λεπτά περίπου. Με ενα μαχαίρι βλέπουμε αν ειναι έτοιμο ή αφήνουμε λίγο ακόμη. Μόλις κρυώσει το κέικ προσθέτουμε την βουτυρόκρεμα με ένα κουτάλι και τα σύκα κομμένα σε 4 κομμάτια. Για την βουτυρόκρεμα: 100 γρ κρέμα τυρί 120 γρ βούτυρο αγελάδος 160 γρ ζάχαρη άχνη 1 βανίλια Εκτέλεση: Χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο να αφρατέψει (πρεπει να ειναι σε θερμοκρασία δωματίου) .προσθέτουμε το τυρί κρέμα και μόλις ενσωματωθούν σταδιακά την άχνη. Στο τέλος προσθέτουμε την βανίλια. ___________________________________________________________ #cake #fig #figcake #thebakefeed #bakefeed #foodporn #foodstylist #foodphotography #foodlover #foodstagram #foods #foodphotograph #foodstylingandphotography #foodblogeats #foodfluffer #foodie #tv_stillife #tv_neatly #tv_living #still_life_gallery #still_life_mood #food52 #tastevoice #foodfeed #foodartblog #foodblogger #cookbloggr #cooking

A post shared by ?????????? (@cookbloggr) on

5. Δημητριακά ολικής άλεσης με δαμάσκηνα, φρέσκα σύκα και αμύγδαλα από το @aekitchendiary:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

? ????? ??????? ???? ???? ??? ?????? ? Δημητριακά ολικής άλεσης με δαμάσκηνα, φρέσκα σύκα και αμύγδαλα. Ένα πρωινό μπολ καλοκαιρινό, γευστικό, ελαφρύ και γρήγορο. Αν θέλετε να αλλάξετε τη λειτουργία του οργανισμού σας, εντάξετε στη ζωή σας το πρωινό, τις φυτικές ίνες και τις εδώδιμες ίνες. Δείτε στα comments τι είναι οι ΕΔΩΔΙΜΕΣ ΙΝΕΣ! ⤵️ ? 1 μερίδα ΥΛΙΚΑ ~ 2 μπάρες δημητριακών ολικής άλεσης (???: οι άνδρες μπορούν να χρησιμοποιήσουν 3 μπάρες δλδ 1 ½ μερίδα) ~ 100ml τσία πούτιγκ (2 κσ σποράκια τσία + 100ml γάλα καρύδας (ή νερό) ~ 1 πτ νερό ζεστό (>80°c) (για την 1 ½ μερίδα θα βάλετε 1 ¼ πτ γάλα ή νερό) ~ 3 δαμάσκηνα ~ 2 σύκα φρέσκα ~ 8 αμύγδαλα ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1) Σε ένα ποτήρι ετοιμάζουμε το τσία πούτιγκ (???: Αν θέλουμε, για ευκολία, τα ετοιμάζουμε από το προηγούμενο βράδυ. Τα σκεπάζουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο - δες τα highlights CHIA) 2) Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τις μπάρες δημητριακών και προσθέτουμε το τσία πούτιγκ, τα δαμάσκηνα και το ζεστό νερό. 3) Σερβίρουμε με τα φρέσκα σύκα και τα αμύγδαλα. #kitchendiary #aekitchendiary #evanthialefrag #breakfastrecipes #breakfast #morning #recipeoftheday #healthyrecipes #vegan #veganrecipes #foodie #foodblogger #foodporn #foodphotography #foodstagram #greekblogger #greece #cyprus #crete #homemade #f52grams #blogger #nutrition #weightlossjourney #islandlife

A post shared by aeKitchen Diary | by Evanthia (@aekitchendiary) on

6. Παστελαριές Σύρου από το @healthytasteland:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Παστελαριές Σύρου: Ένα παραδοσιακό Συριανό υγιεινό & θρεπτικό σνακ που αν σου αρέσουν τα σύκα είμαι σίγουρη πως θα τις λατρέψεις.   Τα τελευταία χρόνια τις φτιάχνουμε με τη μαμά κάθε Αύγουστο από σύκα του κήπου μας με «συνταγή» της αξέχαστης & λατρεμένης μου γιαγιάς με κάποιες μικρές τροποποιήσεις. Έτσι και φέτος ετοιμάσαμε και τη διαδικασία θα τη βρείτε και στο highlight «Παστελαριές».  Εκτός από ήλιο θα χρειαστούμε:  ・Σύκα (φρέσκα)  ・Καρύδια αλεσμένα  ・Σουσάμι  ・Κανέλα  ・Φύλλα δάφνης  1️⃣ Απλώνουμε στον πάγκο μας απορροφητικό χαρτί κουζίνας, πλένουμε τα σύκα και τα τοποθετούμε στο χαρτί για να στραγγίξουν.   2️⃣ Καλύπτουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε τα σύκα μας. Σκεπάζουμε με τούλι και βγάζουμε το ταψί στον ήλιο. Επιλέγουμε ένα σημείο του εξωτερικό χώρου μας που το βλέπει ο ήλιος κατά προτίμηση τις περισσότερες ώρες της μέρας. (Προαιρετικά, τα βάζουμε μέσα κατά τη διάρκεια της νύχτας και τα ξανά βγάζουμε το επόμενο πρωί)  3️⃣ Ο χρόνος που θα χρειαστούν για να αποξηραθούν κυμαίνεται ανάμεσα σε 7 έως 12 μέρες και εξαρτάται από την περίοδο που τα φτιάχνουμε, τη διάρκεια που εκτείθονται στον ήλιο και πόσο δυνατός είναι αυτός.  4️⃣ Όταν τα σύκα μας μας συρρικνωθούν και γίνουν καφέ είναι έτοιμα. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να μην είναι πολύ σκληρά ώστε να μπορούμε να τα δουλέψουμε. (Βλέπε βίντεο)  5️⃣ Στη συνέχεια πλένουμε τα αποξηραμένα σύκα και τα αφήνουμε λίγο να στεγνώσουν.   6️⃣ Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καρύδια, σουσάμι και κανέλα. Κόβουμε δυο σύκα παρόμοιου μεγέθους σταυρωτά. Βουτάμε το ένα ανοιγμένο σύκο στο μπολ και κλείνουμε με το άλλο, πιέζοντας τα δυνατά με τα δάκτυλα να κολλήσουν. (Σε περίπτωση που κάποιο σύκο έχει ξεραθεί πολύ, το βρέχουμε με λίγο νερό έτσι ώστε να μπορέσει να κολλήσει με το ταίρι του)  7️⃣ Συνεχίζουμε τη διαδικασία με όλα τα υπόλοιπα σύκα. Αραδιάζουμε τις παστελαριές σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190-200°C για 10’ λεπτά.   8️⃣ Αφού κρυώσουν τοποθετούμε τις παστελαριές σε ένα γυάλινο βάζο, βάζοντας ενδιάμεσα φύλλα δάφνης.

A post shared by Healthy Tasty Recipes?By Maria (@healthytasteland) on

7. Αλμυρή τάρτα τυριών με μαύρα σύκα από τον @the_coook:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Για το σύκο πιστεύω θα μπορούσε να γραφτεί ολόκληρο βιβλίο συνταγών! Βασιλικό φρούτο, με τόσο χαρακτηριστική και ιδιαίτερη γεύση που άνετα χρησιμοποιείται σε γλυκές και αλμυρές συνταγές. Εγώ σήμερα ετοίμασα μια εύκολη, αλμυρή τάρτα τυριών με μαύρα σύκα. Θα χρειαστείς: 1 έτοιμο φύλλο κουρού 300 γρ. κατίκι 150 γρ. ανθότυρο 50 γρ. γραβιέρα τριμμένη 100 γρ. μπλε τυρί Πιπέρι Θυμάρι 6 μαύρα σύκα κομμένα στα τέσσερα Εκτέλεση: Σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση που έχουμε βουτυρώσει απλώνουμε καλά το φύλλο κουρού καλύπτοντας και 2-5-3 εκ. περίπου από τα τοιχώματα. Με ένα μαχαίρι κόβουμε την υπόλοιπη ζύμη και την κρατάμε για κάποια άλλη συνταγή. Τρυπάμε με ένα πιρούνι σε λίγα σημεία και ψήνουμε στους 170 βαθμούς, αντιστάσεις, για 20 λεπτά. Εντωμεταξύ σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα τυριά, το πιπέρι και λίγο θυμάρι, (αλάτι δεν χρειάζεται γιατί τα μισά τυριά είναι αρκετά αλμυρά). Βγάζουμε την βάση από τον φούρνο, προσθέτουμε στο εσωτερικό το μείγμα των τυριών και απλώνουμε από πάνω ομοιόμορφα τα σύκα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20-25 λεπτά ακόμη μέχρι να αρχίσουν τα τυριά περιμετρικά να παίρνουν χρώμα και τα σύκα να μελώσουν. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε για 30 λεπτά να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε ζέστη. ?Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση! #tart #tarte #cheese #cheesetart #cheesey #cheeselover #figs #grapes #savory #homemade #homemadefood #food #foodphotography #foodlover #foodstagram #foodblogger #foodie #foodforfoodies #foodforthought #foodies #foodstagram #foodblog #foodlife #foodlove #foodshare #foodgram #foodpic #stilllifephotography #foodphoto #recipes

A post shared by ᔕᗩKIᔕ TOᒪIKᗩᔕ (@the_coook) on

8. Breakfast Bowl με σύκα από το @greeknutritionist:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

START YOUR DAY RIGHT?⁣ ______________________________________________⁣ Αγαπας τα σύκα όσο εγώ; Δεν έχεις παρά να τα βάλεις στο #breakfastbowl σου! Θα σου δώσουν τη γλυκύτητα τους ενώ παράλληλα θα σε γεμίσουν βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία ?⁣ ⁣ Το παραπάνω bowl περιλαμβάνει:⁣ 1️⃣ γιαούρτι⁣ 2️⃣ σύκο καθαρισμένο ⁣ 3️⃣ ταχίνι ολικής άλεσης ⁣ 4️⃣ νιφάδες βρώμης ⁣ ⁣ Καλή απόλαυση! ?⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ #greece #eatlocal #eatauthentic #Mediterraneandiet #goodmorning #liveauthentic #feedfeed #foodiegram #foodpic #foodlover #delicious #foodblogger #foodblog #fooddiary #foodoftheday #eatwell #diatrofi #foodphotography #healthyfood #vegan #healthyeating #healthylifestyle #plantbased #greeknutritionist

A post shared by F R I N T A ?PANAGIOTIDOU (@greeknutritionist) on

9. Γλυκό μαστέλο με σύκα και σάλτσα μελιού από το @food24_skg:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Καλημέρα σε όλους!! Σήμερα δοκιμάσαμε και φτιάξαμε ένα γλυκό με το αγαπημένο μας @mastelogr Κατσικάκι με σύκα και σάλτσα μελιού και πιστεύουμε το αποτέλεσμα μας δικαίωσε!! Ελπίζουμε να αρέσει και σε εσάς!! ?ΓΛΥΚΟ ΜΑΣΤΕΛΟ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΛΙΟΥ Κατσικάκι @mastelogr /σύκα /σάλτσα μελιού @honeygeorgaka /καραμελωμένα καρύδια /φουντούκια /σταφύλι ?Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΤΟΥ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ⚡⚡ ? ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ @dipnoceramics • • Good morning to everyone!! Today we tried and made a dessert with our favorite @mastelogr goat with figs and honey sauce and we believe the result justified us!! We hope you like it too!! ?SWEET MASTELO WITH FIGS AND HONEY SAUCE Goat @mastelogr / figs / honey sauce @honeygeorgaka / caramelized walnuts / hazelnuts / grapes ?RECIPE LINK IN BIO⚡⚡ ?THE DISH IS FROM THE COMPANY @dipnoceramics • • #mastelo #mastelorecipes #dipnoceramics #premiumceramics #homemade #honey #walnuts #figs #food24_skg #cookwithsoul #greekfood #greekproducts #honeygeorgaka #eatfamous #eatrealfood #lovemyjob #foodlover #foodphotography #fooddiary #food #dailyfood #tasty #tastyfood #instafood #instamood #intaworld #instaphoto #photooftheday #cheflife #chefwork

A post shared by Food24_skg (@food24_skg) on

10. Ζυμαρικά με πανσέτα, παρμεζάνα και σύκα από το @greeklishfoodie:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fig & Pancetta pasta ? Don't let the use of fig worry you, this not a drill! It's a delicious dish of pasta waiting for you.. Figs are the fruit of August, so we couldn't resist getting some (ok quite a lot) over the last couple weeks and we used them in most of our dishes including this bowl of perfectly balanced sweet and salty flavours. For our recipe you will need: • 500g (1 packet) spaghetti or tagliatelle (or any other spaghetti like pasta you may have) • 200g of chopped pancetta (or smoked bacon if you prefer) • 12 fresh figs (depending on the size either quarter or half them) • Juice from 1 lemon • 2tbsp of extra virgin olive oil • 1 handful of lemon thyme • 50g of Parmesan flakes/ shaved (increase based on preference) • salt and pepper to taste • lemon zest (optional) You can adjust the amount of figs and cheese based on your preference. How to make it: • Cook pasta in boiling salted water according to package directions. • In a pan, saute the pancetta over medium heat, add some lemon thyme sprigs and cook 6 until the pancetta is golden. Add the figs for a couple of minutes whilst carefully turning them; you want to lightly them, not cook them too much. • Pour the cooked pasta in bowl, add the olive oil and lemon juice and stir. • Serve with a generous amount of pancetta and fig mix, some Parmesan flakes, lemon zest and pepper. Open a bottle of white or rose wine and.. Enjoy! Καλή Όρεξη! . . . . . ?Helensburgh, Scotland, UK

A post shared by Greeklish ???? Foodie Couple (@greeklishfoodie) on

11. Τοστάκι με ταχίνι και σύκα από το healthynutritiouslife:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fig #toasttuesday ? is Here ? whole grain bread with tahini & figs ? all you need is Love ⚘ Happy Morning Lovers ?? ___________________________________ Σύκο γλυκό μου σύκο - επιτέλους σε βρήκα & χωριάτικο όπως σε ήθελα ? Τα καλοκαιρινά τοστάκια συνεχίζονται με μανία ? πάρε ψωμάκι ολικής άλεσης - βάλε ταχίνι & σύκα (εδώ δεν χρειάζεσαι μέλι) ⚘ Σοκαριστικό τοστάκι σας λέω ? Καλή σας μέρα φίλοι μου αγαπημένοι ?❤ . . . #figs #myopenkitchen #breakfastforchampions #tahini #tastevoice #healthyrecipes @toastsforall #toastsforall #ToastLikeRobin #f52grams #healthybreakfast #foodstagram #breakfastideas #fuelyourbody #foodblogger #cleaneats #healthyfoodshare #foodstyling #foodblogfeed #feedfeed #nourish #foodphotography #eeeeeats #healthychoices #beautifulcuisines @beautifulcuisines @food_glooby #gloobyfood @foodblogfeed #fitnessfood #veganbreakfast #energyfood #veganrecipes

A post shared by by Eugenia ? Healthy Breakfast (@healthynutritiouslife) on

12. Τάρτα με σύκα από το @the.akjournal:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

• Τάρτα με σύκα • Τα σύκα παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο τον Αύγουστο. Κάθε χρόνο μαζεύουμε πολλά σύκα, και πάντα προσπαθούμε να βρίσκουμε τρόπους να τα αξιοποιήσουμε όσο καλύτερα γίνεται, είτε φτιάχνοντας μαρμελάδες, chutneys, γλυκά του κουταλιού ή και γλυκά οπως το σημερινό! *Η βάση της τάρτας είναι από μπισκότα με συκομαΐδα από την εταιρεία @mavromatis__kumquat για έξτρα γεύση ? ❗Όσοι αγαπάτε τα σύκα όπως εμείς, μπείτε να δείτε την αναλυτική συνταγή στο λινκ στο προφίλ μας. ? . . . #foodblog #foodporn #foodies #foodgasm #foodgram #greekfood #foodpackaging #foodstyle #foodphotography #feedfeedfood #feedfeedbaking #figs #figrecipes #instarecipes

A post shared by AK | Food Blog ? (@the.akjournal) on

13. Γλυκιά πίτσα με κατίκι, σύκα, σταφύλια, οξύμελο και φρέσκο δυόσμο από το @___eatme___:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Γλυκιά πίτσα για πρωινό με κατίκι, σύκα, σταφύλια, οξύμελο και φρέσκο δυόσμο. ? Συνταγή ?bio sᴡᴇᴇᴛ ᴘɪᴢᴢᴀ ᴡɪᴛʜ ᴋᴀᴛɪᴋɪ ᴄʜᴇᴇsᴇ, ғɪɢs, ᴡʜɪᴛᴇ ɢʀᴀᴘᴇs, ʙᴀʟsᴀᴍɪᴄ ᴡɪᴛʜ ᴛʜʏᴍᴇ ʜᴏɴᴇʏ ᴀɴᴅ ғʀᴇsʜ ᴍɪɴᴛ ʟᴇᴀᴠᴇs! ? . . . . . . . . . . . . . #sweetpizza #figs #EatMe?#EatMeBreakfast #grapes #EatMeBaking #pizza #foodphotography #onthetable #eeeeeats #eattheworld #beautifulcuisines #heresmyfood #foodandwine #huffposttaste #gloobyfood #tastingtable #foodstagram #thekitchn #buzzfeast #deliciousfood #sharefood #halfbakedharvest #lifeandthyme #instafood #tastespotting #feedfeed #thebakefeed #foodblogfeed #f52grams

A post shared by ʀᴏʜ ᴄᴏɴᴛᴏᴜ (@______eatme______) on

14. Σαλάτα με σπανάκι, σύκα, προσούτο, μαστέλο και σιρόπι ροδιού από το @mrsolivespoon:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Καλη εβδομαδα ξεκινάω με μια σαλάτα πανδαισία γεύση καλοκαιρινή και δροσερή ?Σαλάτα σπανάκι με σύκα προσούτο @mastelogr με ελαφρυ σιρόπι ρόδι? Θα χρειαστείς: ? baby σπανάκι ? 4 σύκα ? 4 φέτες προσούτο ? 50γρ. Μαστελο ?σταφύλι ? Σιρόπι ρόδι @ode_sto_rodi ?Αλάτι ??????????? The week starts with a fresh salad tasty and summery ?Spinach salad with figs prosuitto and mastelo cheese in a pomegranate syrop? You will need: ? baby spinach leaves ? 4 figs ? 4 slices prosuto ?50gr. Mastelo cheese ?pomegranate syrop ?Salt #salad #fresh #greensalad #green #spinach #figs #babyspinach #syka #prosuto #prosuitto #mastelo #pomegranate #syrop #salt #greece #healthyfood #healthymeal #greekcuisine #greekfoodblogger #foodblogger #foodbloger #foodlover #foodlife #athens #blogger #foodies #gourmet #mrsolivespoon #instasalad #grapes

A post shared by ᴛᴏɴɪᴀ ᴛᴏᴜɢꜱᴏᴜᴢᴏɢʟᴏᴜ (@mrsolivespoon) on

15. Cocktail με σύκο και θυμάρι από το @thelivingmanna:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

[ελληνικά παρακάτω ??] Who wants a refreshing drink this fine evening? I do!?? Well, guys, it's finally fig season and I can't tell you how much I love it!❤️ I paired the "King of fruits" (as I call it) with thyme, lemon and gin. Oh, I wish you could taste the result! Sweet and sour at the same time! Fig & Thyme Gin Fizz is on the blog! Click the link in bio or type www.thelivingmanna.com to find the recipe. . . Ποιός θέλει ένα δροσιστικό ποτό αυτό το βράδυ; Σίγουρα εγώ! ?? Παιδιά είναι επιτέλους η εποχή του σύκου και δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο πολύ το αγαπώ!❤️ Συνδύασα το "Βασιλιά των Φρούτων" (όπως το αποκαλώ) με θυμάρι, λεμόνι και gin. Ω, μακάρι να μπορούσατε να γευτείτε το αποτέλεσμα! Γλυκό και ξινό ταυτόχρονα. Το Cocktail με Σύκο και Θυμάρι έχει ανέβει στο blog. Πάτησε το link στο bio ή πληκτρολόγησε www.thelivingmanna.com για να βρεις τη συνταγή. This is my entry to "Summer Vibes" challenge #capturelearnandinspire by @healthygoodiesbylucia & #drinkupcollab by @cooking_with_wine and @eatliftbe & @allisondavidphotography and @produceisbeautiful #produceisbeautifulcollabs #instagood #instafood #instagram #foodblogger #foodblog #greekfoodblogger #food52 #f52gram #foodstyling #foodphotography #photography #nikon #sigma #cocktail #foodinspiration #drinks #drink #summer #summervibes #thefeedfeed #tv_living #hautecuisines #foodblogfeed #eeeeeats #delicious #cocktailhour

A post shared by The Living Manna | Anastasia (@thelivingmanna) on

16. Μπάρες σύκου από την @ioanna_mitsakou:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Μπάρες σύκου! (Χωρίς κανένα γλυκαντικο) Τα σύκα λατρεύουμε οικογενειακώς,έτσι σκέφτηκα να τα αξιοποιήσω σε μπάρες. Εύκολες , γρήγορες με λίγα υλικά και κυρίως μια υγιεινή επιλογή για μικρούς και μεγάλους . Υλικά: 80 γρ σύκα (το εσωτερικό τους -οσο πιο ώριμα τόσο καλύτερα) 80 γρ αποξηραμένα βερίκοκα( χωρίς ζάχαρη) 90 γρ φουντούκια @nutshop.gr 2 κ.σ βουτυρο αμυγδαλου ( ή άλλου καρπού) @nutshop.gr 55 γρ βρωμη Κανέλα Γαρύφαλλο σκόνη 60 γρ λιωμένη κουβερτουρα ( προαιρετικά) Σε πολυκοπτικο μηχάνημα βάζουμε αρχικά τα σύκα και τα βερίκοκα ,τα πολτοποιουμε και προσθέτουμε τα φουντούκια,το βούτυρο αμυγδάλου,τη βρωμη,τη κανέλα και το γαρίφαλο. Ρίχνουμε το μείγμα ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και ανοίγουμε με πλάστη . Βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες μόλις κρυωσουν ,κόβουμε σε κομμάτια αν θέλουμε ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτουρα . Διατηρούνται στο ψυγείο. Καλή απόλαυση! #barsugarfree #fig #barsfig#lovebars #newrecipe #healthyrecipes #foodstyling #foodphotograph #foodie #foodstagram #foodporn #food52 #foodpics #foodblog #mommysfood #mommyandlittlegirl

A post shared by Ιωάννα Μητσάκου (@ioanna_mitsakou) on

17. Galette με σύκα, προσούτο και μανούρι από το @thecookinyou:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Καλημέρα, σήμερα νομίζω ότι είναι η ΔΕΥΤΕΡΑ του καλοκαιριού αφού μάλλον μάλλον για τους περισσότερους αυτή είναι η εβδομάδα των διακοπών μας! Όπου κι αν σας βρίσκω λοιπόν δείτε τη σημερινή συνταγή για μια καλοκαιρινή galatte-τάρτα με σύκα, προσούτο και μανούρι. Αν δεν μπορείτε να την φτιάξετε άμεσα, κρατήστε τη συνταγή και ετοιμάστε την με την πρώτη ευκαιρία. Είμαι σίγουρη πως θα την λατρέψετε. Ααα, και να μην ξεχάσω. Για λίγες μέρες δεν θα δείτε καινούργιες συνταγές. Χαλάρωση και ξεκούραση και λίγο αποτοξίνωση από τα social, νομίζω μου χρειάζονται. Σας φιλώ και σας εύχομαι καλό υπόλοιπο καλοκαιριού. Πάντα με προσοχή! Το link για τη συνταγή είναι όπως πάντα στο profile μου. . . . . . . . . . . #lovebaking #f52grams #fromscratch #homebaking #storyofmytable #foodphotography #foodstylist #tastingtable #picoftheday #eatprettythings #cuisineworld #thekitchn #thehub_food #lifeandthyme #eeeeeats #mycommontable #galette #figs #still_life_gallery_ @tv_neatly_ @tv_living @still_life_gallery_ @tv_stilllife #greekfoodblogger #foodblogfeed @foodartblog @foodfluffer #foodphotoshoot #still_life_gallery @tastevoice @still_life_gallery #shareyourtable #shareyourfood #thecookinyou #makeitdelicious @hautescuisines @darkfoodphotography @thehub_food #greekfoodblogger @tv_foodlovers #firstweeat #eatcaptureshare

A post shared by Γωγώ Ξαγοράρη (@thecookinyou) on

18. Τάρτα με σύκα, μυζήθρα, μέλι και δεντρολίβανο από το @scrumptious.cakes:

19. Σαλάτα με ρόκα, προσούτο, σύκα και φρέσκια μοτσαρέλα από το @mysofras:

20. Και μια υπέροχη ιδέα για πρωινό από τη @missmimifoodie:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό! #τυρικαισυκο #cheese #realfood #eathealthy #greekfood #greekcuisine #onthetable #greekcooking #tastevoice #lifeandthyme #foodphotography #foodstagram #foodlovers #picoftheday #foodstyling #foodie #foodblogger #instafood #yahoofood #thekitchn #huffposttaste @foodandwine #tastemade #f52grams #eeeeeats #deliciousfood @tastespotting @thefeedfeed #beautifulcuisines #f52comfort #thebakefeed @foodandwine @saveurmag #sharefood @simplyrecipes #heresmyfood @buzzfeedtasty @tastemade @tastingtable @nytfood @foodelia @cooking_backstage @lefooding @cookingnetwork @athensvoice @food @tastevoice @food52 @taste ?

A post shared by Mimi (@missmimifoodie) on

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.