- CITY GUIDE
- PODCAST
-
30°
H Zoubourlou έχει την πιο γλυκιά ταράτσα της πόλης
Φοβερά γλυκά και δροσερά cocktails στην καινούργια ταράτσα του κέντρου
![Η Zoubourlou σερβίρει υπέροχα γλυκά στην ταράτσα της Γλυκά και cocktails στην ταράτσα της Zoubourlou](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2020/08/26/e.jpg)
Στην ταράτσα της Zoubourlou στου Ψυρρή θα βρεις ακαταμάχητα γλυκά και ωραία cocktails
Όταν, πριν ένα χρόνο περίπου, άνοιξε αυτό το γλυκοπωλείο με το χαριτωμένο όνομα και τα παραδεισένια γλυκά, οι γλυκατζήδες της Αθήνας κάναμε πάρτι. Τι σοκολατόπιτες, τι πάστες φοβερές, τι σοκολατένιους πύργους (στο Bueno Lover αναφέρομαι) και προφιτερόλ ονειρεμένο! Και από δίπλα να ακολουθούν τα μελιστάλαχτα σιροπιαστά, ο μπακλαβάς, το γαλακτομπούρεκο, η πορτοκαλόπιτα, το κιουνεφέ κι οι άλλες αμαρτωλές ιστορίες, μια που η Zoubourlou κινείται ανάμεσα στην παράδοση των πολίτικων γλυκών και στη φινέτσα της γαλλικής ζαχαροπλαστικής.
Όλα αυτά, είναι όμως λίγο-πολύ γνωστά. Το (ακόμα καλά κρατημένο) μυστικό είναι ότι η Zoubourlou στις αρχές Ιουλίου απέκτησε τη δική της, πανέμορφη ταράτσα. Με ρομαντικούς φανοστάτες, ντελικάτα τραπεζάκια, πρασινάδες, τη θέα της γραφικής πλατείας από κάτω και μια εντυπωσιακή τοιχογραφία να κλέβει την παράσταση.
Σε αυτή τη ρομαντική ταράτσα, θα έρθεις φυσικά για τα γλυκά, αλλά όχι μόνο… Το σκηνικό σε σπρώχνει σχεδόν να δοκιμάσεις και κάποιο από τα δροσερά cocktails του καταλόγου, που δεν είναι καθόλου αμελητέα. Εγώ διάλεξα το “Granmas Gift” (τζιν με αρωματικά βότανα και βανίλια, χυμό λεμονιού, μαστίχα και σύκο) που ήρθε σερβιρισμένο μαζί με μια νοσταλγική κουταλιά υποβρύχιο… Εκτός από cocktail, θα βρεις και μια μικρή λίστα κρασιών, αλλά και κάποια αποστάγματα.
Για να συνοδέψεις το ποτό σου, προτείνω να ρίξεις μια ματιά στις χειροποίητες πίτες ημέρας. Ανάμεσα στην κοτόπιτα, τη σπανακόπιτα, την τυρόπιτα, την κιμαδόπιτα και την ντοματόπιτα, προτίμησα την τελευταία, μια που δεν τη συναντώ συχνά ως επιλογή. Ήρθε πληθωρική, με πλούσια γέμιση και ακαταμάχητο φύλλο, μια σωστή ζουμπουρλού!
Είναι κοινό μυστικό πως οι αθηναίοι το καλοκαίρι «κυνηγούν» τις ταράτσες της πόλης τους. Λίγο το δροσερό αεράκι που σώζει τις καυτές μέρες, λίγο η θέα στον ουρανό και τα cocktails, δεν θέλει και πολύ για να πιστέψεις ότι κάνεις διακοπές. Έστω και αν βρίσκεσαι στο κέντρο της Αθήνας. Η Zoubourlou είναι μια τέτοια ταράτσα, μια ταράτσα με όλες τις προδιαγραφές για ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι (εδώ να πω ότι υπάρχουν βλέψεις να λειτουργήσει και τον χειμώνα). Μόνο που επιπλέον έχει και θεϊκά γλυκά… 12 points!
Αισχύλου 4, Ψυρρή, 210 3314854, Fb: @zoubourlou
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.