Θεματα

H Zoubourlou έχει την πιο γλυκιά ταράτσα της πόλης

Φοβερά γλυκά και δροσερά cocktails στην καινούργια ταράτσα του κέντρου

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γλυκά και cocktails στην ταράτσα της Zoubourlou

Στην ταράτσα της Zoubourlou στου Ψυρρή θα βρεις ακαταμάχητα γλυκά και ωραία cocktails

Όταν, πριν ένα χρόνο περίπου, άνοιξε αυτό το γλυκοπωλείο με το χαριτωμένο όνομα και τα παραδεισένια γλυκά, οι γλυκατζήδες της Αθήνας κάναμε πάρτι. Τι σοκολατόπιτες, τι πάστες φοβερές, τι σοκολατένιους πύργους (στο Bueno Lover αναφέρομαι) και προφιτερόλ ονειρεμένο! Και από δίπλα να ακολουθούν τα μελιστάλαχτα σιροπιαστά, ο μπακλαβάς, το γαλακτομπούρεκο, η πορτοκαλόπιτα, το κιουνεφέ κι οι άλλες αμαρτωλές ιστορίες, μια που η Zoubourlou κινείται ανάμεσα στην παράδοση των πολίτικων γλυκών και στη φινέτσα της γαλλικής ζαχαροπλαστικής.

Όλα αυτά, είναι όμως λίγο-πολύ γνωστά. Το (ακόμα καλά κρατημένο) μυστικό είναι ότι η Zoubourlou στις αρχές Ιουλίου απέκτησε τη δική της, πανέμορφη ταράτσα. Με ρομαντικούς φανοστάτες, ντελικάτα τραπεζάκια, πρασινάδες, τη θέα της γραφικής πλατείας από κάτω και μια εντυπωσιακή τοιχογραφία να κλέβει την παράσταση.

Σε αυτή τη ρομαντική ταράτσα, θα έρθεις φυσικά για τα γλυκά, αλλά όχι μόνο… Το σκηνικό σε σπρώχνει σχεδόν να δοκιμάσεις και κάποιο από τα δροσερά cocktails του καταλόγου, που δεν είναι καθόλου αμελητέα. Εγώ διάλεξα το “Granmas Gift” (τζιν με αρωματικά βότανα και βανίλια, χυμό λεμονιού, μαστίχα και σύκο) που ήρθε σερβιρισμένο μαζί με μια νοσταλγική κουταλιά υποβρύχιο… Εκτός από cocktail, θα βρεις και μια μικρή λίστα κρασιών, αλλά και κάποια αποστάγματα.

Για να συνοδέψεις το ποτό σου, προτείνω να ρίξεις μια ματιά στις χειροποίητες πίτες ημέρας. Ανάμεσα στην κοτόπιτα, τη σπανακόπιτα, την τυρόπιτα, την κιμαδόπιτα και την ντοματόπιτα, προτίμησα την τελευταία, μια που δεν τη συναντώ συχνά ως επιλογή. Ήρθε πληθωρική, με πλούσια γέμιση και ακαταμάχητο φύλλο, μια σωστή ζουμπουρλού!

Είναι κοινό μυστικό πως οι αθηναίοι το καλοκαίρι «κυνηγούν» τις ταράτσες της πόλης τους. Λίγο το δροσερό αεράκι που σώζει τις καυτές μέρες, λίγο η θέα στον ουρανό και τα cocktails, δεν θέλει και πολύ για να πιστέψεις ότι κάνεις διακοπές. Έστω και αν βρίσκεσαι στο κέντρο της Αθήνας. Η Zoubourlou είναι μια τέτοια ταράτσα, μια ταράτσα με όλες τις προδιαγραφές για ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι (εδώ να πω ότι υπάρχουν βλέψεις να λειτουργήσει και τον χειμώνα). Μόνο που επιπλέον έχει και θεϊκά γλυκά… 12 points!

Αισχύλου 4, Ψυρρή, 210 3314854, Fb: @zoubourlou

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.