- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Nice n Easy, έχουν και οι Κηφισιώτες το δικό τους
Η Νενέλα Γεωργελέ τρώει την Αθήνα με το κουτάλι
Η Νενέλα Γεωργελέ γράφει για το Nice n Easy.
Μιλάω μέσα στο χειμώνα με τον φίλο Δημήτρη Χριστοφορίδη (δηλαδή με πετυχαίνει στο Nice n Easy του στο Κολωνάκι τρομερά απασχολημένη με μια μερίδα «The Nikos Kazantzakis Eggs»), και μέσα σ’ όλα μου αναγγέλλει πως ετοιμάζει αδελφό εστιατόριο στα βόρεια. Τον ξέρω χρόνια και τον εκτιμώ όπως εκτιμάς έναν επιχειρηματία που έχει στήσει εστιατόρια στην Αμερική - πιστέψτε με, απέχουν έτη φωτός από τους περισσότερους εγχώριους. Τον παρακολουθώ μέσα στα χρόνια πώς το ψάχνει συνέχεια, πώς περνάει ατέλειωτες ώρες στο μαγαζί του, πώς εκπαιδεύει τους υπαλλήλους του, πώς κοιτάει -ενώ τάχα κάθεται χαλαρά σε μια παρέα- κάθε πιάτο που βγαίνει από την κουζίνα. Το κάνει με κέφι κι εκείνο το «παλιό» καθήκον… αυτή είναι η δουλειά του κι αυτός είναι εδώ για να την κάνει όσο καλύτερα μπορεί.
Το καλοκαίρι που μας πέρασε μαζί με τον σεφ, φίλο και συνεταίρο του Χρήστο Αθανασιάδη άνοιξαν το Nice n Easy στο Καλό Λιβάδι της Μυκόνου - αξέχαστο μου είχε μείνει ένα μεσημεριάτικο τραπέζι που τα είχε όλα… από θηριώδη burgers και φιλέτα βουβαλίσια απ’ την Κερκίνη μέχρι καλυμνιώτικους μεζέδες για τσίπουρα. Φέτος ήρθε η σειρά των βορείων, το νέο εστιατόριο δεν έχει κλείσει ούτε μήνα. Πάω μια βροχερή Κυριακή, απλώνει τραπέζια έξω στο μεγάλο πεζοδρόμιο, μέσα έχει δύο επίπεδα, από τους τοίχους όπως και στο Κολωνάκι σε χαιρετάνε ο Έλβις, ο Σινάτρα, η Μέριλιν κι ένας Τζέιμς Ντιν που φέρνει σε… Νίκο Χατζηνικολάου. Οι αστέρες φιγουράρουν και στον κατάλογο - τεράστιος και με μερίδες μεγάλων διαστάσεων όπως America.
Το The Elizabeth Taylor είναι καπνιστός -in house- σολομός (μούρλια), η σαλάτα του Elia Kazan είναι βιολογική χωριάτικη και έχει και κριθαροκουλούρα, το σπαγγέτι του Sting είναι από κολοκυθάκια με σος φρέσκιας ντομάτας, βασιλικό και παρμεζάνα από κάσιους (ενώ από κάτω σημειώνεται πως βοηθά στη μείωση πίεσης και σακχάρου καθώς και οι 100 μόλις θερμίδες του), ο Jack Nicholson τρώει αυθεντική καρμπονάρα που νοστιμεύει παραπάνω με βουβαλίσιο καβουρμά και αρσενικό Νάξου, η Sophia Loren αρέσκεται σε σκιουφιχτά μακαρόνια με άγρια μανιτάρια, βιολογικά ντοματίνια και γραβιέρα Κρήτης παλαιάς ωρίμανσης. Α, την έχει την τρέλα ο Χριστοφορίδης με τα υγιεινά και τα βιολογικά, ενώ στηρίζει τρομερά και τα ελληνικά προϊόντα μικρών παραγωγών. Στο all day resto του τα πρωινά έχουν βιολογικά μούσλι με γκότζι, κράνα, ηλιόσπορους και ελληνικά στραγγιστά γιαούρτια, τα τσάγια είναι βιολογικά, τα ψωμιά είναι από αλεύρι ολικής Ζέας, στη συνέχεια τα όσπρια είναι από Βόρεια Ελλάδα και τα κρέατα από αγροκτήματα. Ανοιχτό φυσικά επτά ημέρες την εβδομάδα, από το πρωί στις 9, η κουζίνα σερβίρει μέχρι 1 το βράδυ, αλλά εσείς μπορείτε να το πάτε όσο θέλετε με τέλεια και επίσης ψαγμένα κοκτέιλ για να αναφέρω και τα greektifs με αρώματα Ελλάδας σε κάθε γουλιά όπως το Cydonia με Metaxa 5*, λεμόνι, κανέλλα, λικέρ πορτοκάλι και παραδοσιακό γλυκό κυδώνι.
Παπαδιαμάντη 7, Κηφισιά, 210 8082014, περίπου €25/άτομο
ΔΕΙΤΕ ΤΗ GALLERY
INFO
Το αδελφάκι της Κηφισιάς έχει μεγάλο πεζοδρόμιο και μέσα χώρο όπου πρωταγωνιστούν και πάλι (όπως και στο Κολωνάκι) οι σταρ του Χόλιγουντ. Τρως ωραία με τη συνοδεία της Μέριλιν, του Σινάτρα, του Τζέιμς Ντιν και άλλων. Τι τρως; Μεγάλος κατάλογος, «εύκολα» πιάτα, βιολογικά προϊόντα στο φουλ. Και burgers, και bagels (τέλειο με σολομό), και πολλά πιάτα ημέρας, όσπρια, μακαρονάδες, κρεατικά.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.