Θεματα

Το πρώτο αποκλειστικά vegan παγωτατζίδικο άνοιξε στα Εξάρχεια

Το Cats & Monsters και το θεϊκό παγωτό του

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Cats & Monsters μόλις άνοιξε στα Εξάρχεια με vegan παγωτό
To Cats& Monsters είναι το πρώτο αποκλειστικά vegan παγωτατζίδικο της Αθήνας

Το Cats & Monsters είναι το πρώτο αποκλειστικά vegan παγωτατζίδικο και μόλις άνοιξε στα Εξάρχεια

Αύγουστος, κατακαούρι, στη Σόλωνος δεν κυκλοφορεί ψυχή. Λίγο πιο κει, όμως, στη μικροσκοπική οδό Πατούσα υπάρχει έντονη κινητικότητα. Μοιάζει σαν οι λίγοι εναπομείναντες κάτοικοι της Αθήνας να έχουν μαζευτεί κάτω από αυτή τη βεραμάν ταμπέλα που με μαύρα γράμματα ανακοινώνει την παρουσία της: «Cats & monsters». Το πρώτο παγωτατζίδικο της Αθήνας αποκλειστικά με vegan γεύσεις άνοιξε παραμονές δεκαπενταύγουστου σε μια άδεια πόλη, κι όμως παρόλα αυτά κατάφερε να είναι γεμάτο.

Το Cats & Monsters μόλις άνοιξε στα Εξάρχεια με vegan παγωτό

Ο Franz και η Claudia είναι ένα ζευγάρι βερολινέζων. Εκείνος φωτογράφος, εκείνη αρχιτέκτων, αποφάσισαν να τα παρατήσουν όλα και να μείνουν στη χώρα που λατρεύουν. «Στη Γερμανία», μου λέει ο Franz, «δουλεύεις όλο τον χρόνο για να πας δύο εβδομάδες διακοπές το καλοκαίρι στις χώρες του ήλιου: στην Ισπανία, στην Ιταλία, στην Ελλάδα». Η Claudia με τα φωτεινά μπλε μάτια συμπληρώνει: «Οι περισσότεροι περιμένουν να συνταξιοδοτηθούν για να έρθουν να ζήσουν σε μία από αυτές τις χώρες. Εμείς δεν μπορούσαμε να περιμένουμε τόσο!».

Το Cats & Monsters μόλις άνοιξε στα Εξάρχεια με vegan παγωτό

Οι δυο τους, εκτός από έναν τεράστιο ενθουσιασμό για την Ελλάδα -περνούσαν σχεδόν κάθε καλοκαίρι τους εδώ-, τρέφουν επίσης μεγάλη αγάπη για τη μαγειρική, τη ζαχαροπλαστική και τις… γάτες. Όντας vegan τα τελευταία 7 χρόνια δεν ήθελε και πολλή σκέψη για να οραματιστούν το μέλλον τους στην Αθήνα. Κι έτσι, γεννήθηκε, το πρώτο αποκλειστικά vegan παγωτατζίδικο της πόλης. “Cats & monsters” γιατί «μας αρέσουν οι γάτες, αλλά μας αρέσουν και τα τέρατα!» λέει η Claudia γελώντας.

Το παγωτό τους το φτιάχνουν με γάλα σόγιας, γάλα βρώμης, γάλα ρυζιού ή γάλα αμυγδάλου. Η μικρή ταμπέλα, καρφιτσωμένη πάνω σε κάθε γεύση σε πληροφορεί από τι γάλα είναι φτιαγμένη, καθώς επίσης κι αν περιέχει γλουτένη. Θα βρεις καθημερινά γύρω στις 20 γεύσεις, οι οποίες εναλλάσσονται συχνά ανάλογα με την εποχικότητα των υλικών. Διάλεξα μια μπάλα με γεύση αχλάδι και φέτα (!) κι άλλη μία με cheesecake λεμόνι. Πώς ήταν; Χωρίς υπερβολή, από τα ωραιότερα παγωτά που έχω φάει. Κι ας μην είμαι vegan. Επίσης το βρήκα αρκετά οικονομικό για χειροποίητο παγωτό (πλήρωσα και για τις δύο μπάλες €3,50). Δύο πράγματα μου έκαναν εντύπωση: 1. η υπέροχα κρεμώδης υφή, που θυμίζει περισσότερο το ιταλικό gelato, παρά το παγωτό που έχουμε συνηθίσει να τρώμε εδώ. 2. Το γεγονός ότι η φέτα –όπως και το καταπληκτικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια που δοκίμασα στη συνέχεια- έχει ακριβώς τη γεύση της φέτας, παρόλο που –προφανώς- δεν περιέχει ίχνος τυριού. Αλλά οι πειραματισμοί είναι μεγάλο κεφάλαιο στο Cats & Monster. Αρκεί να πω ότι ο Franz φτιάχνει το μέλι με… χυμούς λουλουδιών!

Άλλες γεύσεις που αξίζουν την προσοχή σου; Το φουντούκι- ρούμι, το τιραμισού, η κανέλλα, και η φοβερή μηλόπιτα! Η Claudia δυσκολεύεται να διαλέξει μία μόνο γεύση, στο τέλος όμως μου προτείνει τη γεύση snickers, γιατί «οι vegan δεν μπορούν να φάνε τη συγκεκριμένη σοκολάτα και ενθουσιάζονται όταν τη βρίσκουν σε εμάς». Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αξίζει να περάσεις μία βόλτα από την οδό Πατούσα: το θεϊκό παγωτό αξίζει σε όλους.

Πατούσα 4, Εξάρχεια, ανοιχτά Τρίτη- Κυριακή: 13.00-19.00, Fb: @catsandmonsters

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.