Θεματα

Κρουαζιέρα θα σε πάω

Το Mimaya ανοίγει πανιά για τα ελληνικά νησιά

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
67176-135504.jpg

Η άνοιξη μπήκε και αυτό σημαίνει ότι το καλοκαιράκι πλησιάζει ολοταχώς. Τι θα έλεγες για ένα ταξιδάκι στα ελληνικά νησιά λοιπόν;

Το Mimaya, μετά το περσινό και επιτυχημένο πέρασμα που μας έκανε στις κουζίνες τεσσάρων μεσογειακών χωρών, είπε φέτος να κολυμπήσει σε ελληνικά ύδατα και να μας ταΐσει παραδοσιακές νοστιμιές από τέσσερα ελληνικά νησιά, ξακουστά για τις κουζίνες τους. Από το Μάη μέχρι και τον Αύγουστο λοιπόν, με άγκυρες σηκωμένες και πανιά φουσκωμένα, σε ταξιδεύει από την Κέρκυρα ως την Κρήτη και από τη Σαντορίνη μέχρι τη Λέσβο.

n

Παστιτσάδα

Ο Μάης έχει Κέρκυρα και το μενού τσιγαρέλι (άγρια χόρτα, μαγειρεμένα με κρεμμυδάκι φρέσκο και μάραθο, πασπαλισμένα με κοκκινοπίπερο), γαρίδες Σαβόρο (γαρίδες μαγειρεμένες σε μια Κερκυραϊκή σάλτσα από φρέσκες ντομάτες, μυρωδικά και σκόρδο), παστιτσάδα (αυθεντική συνταγή με μοσχάρι κόντρα, μείγμα μπαχαρικών, φρέσκα χοντρά μακαρόνια και τριμμένο κεφαλοτύρι)και για γλυκάκι τουρτόνι με κουμ κουάτ (μπισκότα σαβαγιάρ με κουμ κουάτ, φρέσκο ανανά και κρέμα λεμονιού και ξηρούς καρπούς).

Βιάσου, γιατί το πλοίο θα σαλπάρει το βραδάκι…

Μάρκου Μπότσαρη 8, Γλυφάδα, 210 8944850

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.