- CITY GUIDE
- PODCAST
-
27°
Η άνοιξη μπήκε και αυτό σημαίνει ότι το καλοκαιράκι πλησιάζει ολοταχώς. Τι θα έλεγες για ένα ταξιδάκι στα ελληνικά νησιά λοιπόν;
Το Mimaya, μετά το περσινό και επιτυχημένο πέρασμα που μας έκανε στις κουζίνες τεσσάρων μεσογειακών χωρών, είπε φέτος να κολυμπήσει σε ελληνικά ύδατα και να μας ταΐσει παραδοσιακές νοστιμιές από τέσσερα ελληνικά νησιά, ξακουστά για τις κουζίνες τους. Από το Μάη μέχρι και τον Αύγουστο λοιπόν, με άγκυρες σηκωμένες και πανιά φουσκωμένα, σε ταξιδεύει από την Κέρκυρα ως την Κρήτη και από τη Σαντορίνη μέχρι τη Λέσβο.
Παστιτσάδα
Ο Μάης έχει Κέρκυρα και το μενού τσιγαρέλι (άγρια χόρτα, μαγειρεμένα με κρεμμυδάκι φρέσκο και μάραθο, πασπαλισμένα με κοκκινοπίπερο), γαρίδες Σαβόρο (γαρίδες μαγειρεμένες σε μια Κερκυραϊκή σάλτσα από φρέσκες ντομάτες, μυρωδικά και σκόρδο), παστιτσάδα (αυθεντική συνταγή με μοσχάρι κόντρα, μείγμα μπαχαρικών, φρέσκα χοντρά μακαρόνια και τριμμένο κεφαλοτύρι)και για γλυκάκι τουρτόνι με κουμ κουάτ (μπισκότα σαβαγιάρ με κουμ κουάτ, φρέσκο ανανά και κρέμα λεμονιού και ξηρούς καρπούς).
Βιάσου, γιατί το πλοίο θα σαλπάρει το βραδάκι…
Μάρκου Μπότσαρη 8, Γλυφάδα, 210 8944850
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.