Η άνοιξη μπήκε και αυτό σημαίνει ότι το καλοκαιράκι πλησιάζει ολοταχώς. Τι θα έλεγες για ένα ταξιδάκι στα ελληνικά νησιά λοιπόν;
Το Mimaya, μετά το περσινό και επιτυχημένο πέρασμα που μας έκανε στις κουζίνες τεσσάρων μεσογειακών χωρών, είπε φέτος να κολυμπήσει σε ελληνικά ύδατα και να μας ταΐσει παραδοσιακές νοστιμιές από τέσσερα ελληνικά νησιά, ξακουστά για τις κουζίνες τους. Από το Μάη μέχρι και τον Αύγουστο λοιπόν, με άγκυρες σηκωμένες και πανιά φουσκωμένα, σε ταξιδεύει από την Κέρκυρα ως την Κρήτη και από τη Σαντορίνη μέχρι τη Λέσβο.
Παστιτσάδα
Ο Μάης έχει Κέρκυρα και το μενού τσιγαρέλι (άγρια χόρτα, μαγειρεμένα με κρεμμυδάκι φρέσκο και μάραθο, πασπαλισμένα με κοκκινοπίπερο), γαρίδες Σαβόρο (γαρίδες μαγειρεμένες σε μια Κερκυραϊκή σάλτσα από φρέσκες ντομάτες, μυρωδικά και σκόρδο), παστιτσάδα (αυθεντική συνταγή με μοσχάρι κόντρα, μείγμα μπαχαρικών, φρέσκα χοντρά μακαρόνια και τριμμένο κεφαλοτύρι)και για γλυκάκι τουρτόνι με κουμ κουάτ (μπισκότα σαβαγιάρ με κουμ κουάτ, φρέσκο ανανά και κρέμα λεμονιού και ξηρούς καρπούς).
Βιάσου, γιατί το πλοίο θα σαλπάρει το βραδάκι…
Μάρκου Μπότσαρη 8, Γλυφάδα, 210 8944850
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.