4 μεγάλοι λογοτέχνες και οι συνταγές των αγαπημένων τους γλυκών
Απόψε φτιάξε τη φρουτόπιτα του Ernest Hemingway
![Οι συνταγές των αγαπημένων γλυκών 4 μεγάλων λογοτεχνών Τα αγαπημένα γλυκά 4 μεγάλων λογοτεχνών](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2020/08/17/david-holifield-dzzfesmsyp0-unsplash.jpg)
Η συνταγή για κέικ της Emily Dickinson, οι πουτίγκες του George Orwell και του Roal Dahl, η φρουτόπιτα του Ernest Hemingway
Φανταζόμαστε τους μεγάλους λογοτέχνες σαν πλάσματα αποκομμένα από αυτόν τον κόσμο. Τις περισσότερες φορές ξεχνάμε ότι είναι ή υπήρξαν άνθρωποι με ελαττώματα, με πάθη και κοινές αδυναμίες, τόσο συνηθισμένες όσο τα… γλυκά. Ναι, αρκετοί από τους μεγαλύτερους συγγραφείς που γέννησε η ανθρωπότητα ήταν τρομεροί… λιχούδηδες, περνούσαν ατέλειωτες ώρες στις κουζίνες τους, και κάποιοι κατάφεραν να αναπτύξουν τις δικές τους συνταγές για σπιτικά, αμαρτωλά γλυκά.
Το κέικ καρύδας της Emily Dickinson
Η Emily Dickinson πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της μη βγαίνοντας καν από το σπίτι της στο Άμερστ της Μασαχουσέτης. Πιθανότατα οι ώρες της καθημερινότητάς της μοιράζονταν ανάμεσα στο γράψιμο (πολυγραφότατη, άφησε πίσω της περισσότερα από 800 ποιήματα, τα οποία εκδόθηκαν μετά τον θάνατό της) και στο… ψήσιμο. Η παραπάνω, χειρόγραφη συνταγή για κέικ καρύδας ανήκει στην ίδια, ενώ είχε επίσης τις δικές της συνταγές για gingerbread, ντόνατς και πολλά ακόμα κέικ.
Η χριστουγεννιάτικη πουτίγκα του George Orwell
«Γενικά, οι Βρετανοί προτιμούν τις γλυκές γεύσεις από τις αλμυρές» γράφει το 1946 ο George Orwell. «Τα γλυκά –όπως τα κέικ, οι πουτίγκες, οι μαρμελάδες, τα μπισκότα και οι γλυκές σος- είναι όλη η δόξα της βρετανικής κουζίνας. Ωστόσο, παραδέχεται ότι «αυτός ο εθνικός εθισμός στη ζάχαρη δεν έχει κάνει και πολύ καλό στον βρετανικό ουρανίσκο». Έτσι, προτείνει την παραπάνω συνταγή για χριστουγεννιάτικη πουτίγκα που περιέχει μόνο 1 λίβρα (περίπου 300γρ.) ζάχαρη.
Η Kit-Kat πουτίγκα του Roald Dahl
O Roald Dahl δεν έκρυψε ποτέ το πάθος του για τη ζάχαρη. Ίσα-ίσα: ο δημιουργός του «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο σοκολάτας» δεν μπορούσε να καταστήσει πιο σαφές ότι τρελαίνεται για γλυκά. Η αγαπημένη του λιχουδιά; Μία μπάρα Kit-Kat. Τόσο μεγάλη αδυναμία είχε στο συγκεκριμένο γλύκισμα που έφτασε στο σημείο να εφεύρει το δικό του γλυκό ψυγείου, το οποίο και ονόμασε «Πουτίγκα Kit Kat». Η συνταγή είναι η ακόλουθη: «Χτίσε ένα πύργο με όσες Kit-Kat θέλεις, χρησιμοποιώντας σαντιγί για να τις κολλήσεις μεταξύ τους. Μετά, βάλε το όλο πράγμα στην κατάψυξη μέχρι να σταθεροποιηθεί». Λιτά πράγματα.
H φρουτόπιτα του Ernest Hemingway
Το 1926, λίγο πριν εκδώσει το “The Sun Αlso Rises” («Ο ήλιος ανατέλλει ξανά», εκδ. Καστανιώτης, 2004) το πρώτο σημαντικό έργο του, ο Ernest Hemingway γράφει ένα άρθρο στην εφημερίδα Toronto Daily Star με συμβουλές για camping. Σε αυτό αναφέρονται και αρκετές συνταγές, ιδανικές για μαγείρεμα στην ύπαιθρο. Ανάμεσά τους και η συνταγή της φρουτόπιτας για την οποία ο Hemingway γράφει: «Αν οι φίλοι σου είναι Γάλλοι, θα σε φιλήσουν». Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο και αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.