Θεματα

Προσοχή, το έκθεμα δεν τρώγεται

Η 1η Συνάντηση της Εικαστικής με τη Γαστρονομική τέχνη, σε προκαλεί

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
66969-135155.jpg

Τι γίνεται άραγε όταν η τέχνη συναντά την υψηλή γαστρονομία; Αυτό αναρωτήθηκαν φαίνεται, το Ίδρυμα Θεοχαράκη, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας και η εταιρεία Yoleni’s LTD για αυτό και διοργανώνουν την 1η Συνάντηση της Εικαστικής με τη Γαστρονομική τέχνη.

Για μια ολόκληρη εβδομάδα (5-11 Μαΐου 2014), στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, θα μπορείς να θαυμάσεις από κοντά έργα τέχνης. Το ιδιαίτερο με τα συγκεκριμένα εκθέματα όμως, είναι ότι θα μοσχοβολάνε σαν… λαχταριστός λουκουμάς, αφού είναι φτιαγμένα από καραμέλα, ζάχαρη, βούτυρο και σοκολάτα.

Για να μην μπεις στον πειρασμό να δαγκώσεις καμιά ακρούλα (δεν είναι σωστό), οι Executive Chef της Λέσχης Αρχιμαγείρων, καθημερινά 13.00-15.00, σου μαγειρεύουν μεσογειακές συνταγές από όλη την Ελλάδα, στο Café Merlin, που βρίσκεται στον πρώτο όροφο του Ιδρύματος.

Για τα πιάτα που ετοιμάζουν, προμηθεύονται προϊόντα Ελλήνων παραγωγών από το ηλεκτρονικό delicatessen Yoleni's. Το μενού έχει ως εξής: μοσχαράκι σοφρίτο με πουρέ μελιτζάνας τη Δευτέρα, φάβα Σαντορίνης με γόνο καλαμάρι και μαρμελάδα λιαστής ντομάτας την Τρίτη, καγιανάς με φέτα σε βάση από κριθαρένια παξιμάδα την Τετάρτη, κοτόπουλο σοτέ με σιρόπι μέντας & Λουίζας την Πέμπτη, μύδια σαγανάκι με κρόκο Κοζάνης και μπουρέκια με καβουρμά την Παρασκευή, πίτα με καλαμποκάλευρο (μπατζίνα) και καπνιστό τυρί Μετσοβόνε το Σάββατο και την Κυριακή τραχανότο με αυγοτάραχο…Πεινάσατε;

Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα, 210 3611206

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.