- CITY GUIDE
- PODCAST
-
27°
Προσοχή, το έκθεμα δεν τρώγεται
Η 1η Συνάντηση της Εικαστικής με τη Γαστρονομική τέχνη, σε προκαλεί
Τι γίνεται άραγε όταν η τέχνη συναντά την υψηλή γαστρονομία; Αυτό αναρωτήθηκαν φαίνεται, το Ίδρυμα Θεοχαράκη, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας και η εταιρεία Yoleni’s LTD για αυτό και διοργανώνουν την 1η Συνάντηση της Εικαστικής με τη Γαστρονομική τέχνη.
Για μια ολόκληρη εβδομάδα (5-11 Μαΐου 2014), στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, θα μπορείς να θαυμάσεις από κοντά έργα τέχνης. Το ιδιαίτερο με τα συγκεκριμένα εκθέματα όμως, είναι ότι θα μοσχοβολάνε σαν… λαχταριστός λουκουμάς, αφού είναι φτιαγμένα από καραμέλα, ζάχαρη, βούτυρο και σοκολάτα.
Για να μην μπεις στον πειρασμό να δαγκώσεις καμιά ακρούλα (δεν είναι σωστό), οι Executive Chef της Λέσχης Αρχιμαγείρων, καθημερινά 13.00-15.00, σου μαγειρεύουν μεσογειακές συνταγές από όλη την Ελλάδα, στο Café Merlin, που βρίσκεται στον πρώτο όροφο του Ιδρύματος.
Για τα πιάτα που ετοιμάζουν, προμηθεύονται προϊόντα Ελλήνων παραγωγών από το ηλεκτρονικό delicatessen Yoleni's. Το μενού έχει ως εξής: μοσχαράκι σοφρίτο με πουρέ μελιτζάνας τη Δευτέρα, φάβα Σαντορίνης με γόνο καλαμάρι και μαρμελάδα λιαστής ντομάτας την Τρίτη, καγιανάς με φέτα σε βάση από κριθαρένια παξιμάδα την Τετάρτη, κοτόπουλο σοτέ με σιρόπι μέντας & Λουίζας την Πέμπτη, μύδια σαγανάκι με κρόκο Κοζάνης και μπουρέκια με καβουρμά την Παρασκευή, πίτα με καλαμποκάλευρο (μπατζίνα) και καπνιστό τυρί Μετσοβόνε το Σάββατο και την Κυριακή τραχανότο με αυγοτάραχο…Πεινάσατε;
Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα, 210 3611206
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.