Προσοχή, το έκθεμα δεν τρώγεται
Η 1η Συνάντηση της Εικαστικής με τη Γαστρονομική τέχνη, σε προκαλεί
Τι γίνεται άραγε όταν η τέχνη συναντά την υψηλή γαστρονομία; Αυτό αναρωτήθηκαν φαίνεται, το Ίδρυμα Θεοχαράκη, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας και η εταιρεία Yoleni’s LTD για αυτό και διοργανώνουν την 1η Συνάντηση της Εικαστικής με τη Γαστρονομική τέχνη.
Για μια ολόκληρη εβδομάδα (5-11 Μαΐου 2014), στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, θα μπορείς να θαυμάσεις από κοντά έργα τέχνης. Το ιδιαίτερο με τα συγκεκριμένα εκθέματα όμως, είναι ότι θα μοσχοβολάνε σαν… λαχταριστός λουκουμάς, αφού είναι φτιαγμένα από καραμέλα, ζάχαρη, βούτυρο και σοκολάτα.
Για να μην μπεις στον πειρασμό να δαγκώσεις καμιά ακρούλα (δεν είναι σωστό), οι Executive Chef της Λέσχης Αρχιμαγείρων, καθημερινά 13.00-15.00, σου μαγειρεύουν μεσογειακές συνταγές από όλη την Ελλάδα, στο Café Merlin, που βρίσκεται στον πρώτο όροφο του Ιδρύματος.
Για τα πιάτα που ετοιμάζουν, προμηθεύονται προϊόντα Ελλήνων παραγωγών από το ηλεκτρονικό delicatessen Yoleni's. Το μενού έχει ως εξής: μοσχαράκι σοφρίτο με πουρέ μελιτζάνας τη Δευτέρα, φάβα Σαντορίνης με γόνο καλαμάρι και μαρμελάδα λιαστής ντομάτας την Τρίτη, καγιανάς με φέτα σε βάση από κριθαρένια παξιμάδα την Τετάρτη, κοτόπουλο σοτέ με σιρόπι μέντας & Λουίζας την Πέμπτη, μύδια σαγανάκι με κρόκο Κοζάνης και μπουρέκια με καβουρμά την Παρασκευή, πίτα με καλαμποκάλευρο (μπατζίνα) και καπνιστό τυρί Μετσοβόνε το Σάββατο και την Κυριακή τραχανότο με αυγοτάραχο…Πεινάσατε;
Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα, 210 3611206
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.