Θεματα

Μαγιάτικη γευσιγνωσία στη Scala Vinoteca

Η άνοιξη θέλει καλοπέραση και καλό κρασί

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
66968-135157.jpg

Πολύπλοκα αρώματα και γεύσεις μας προκαλεί να δοκιμάσουμε το κολωνακιώτικο wine resto στο Κολωνάκι με την θεσπέσια cozy and chic αρχιτεκτονική και μία από τις πιο ενδιαφέρουσες κάβες της πόλης. Το κτήμα Παυλίδη είναι γνωστό για το κρασί του. Ο Χριστόφορος Παυλίδης ξεκίνησε την παραγωγή στη Δράμα το 1998. Με επιμονή στην ποιότητα και αγάπη για το καλό κρασί, κατάφερε να φτιάξει μια από τις πιο ξακουστές ετικέτες στον χάρτη της οινοποιίας.

Στις 6 Μαΐου το ρεστοράν υποδέχεται το Νίκο Καρατζά, χημικό μηχανικό, οινολόγο και διευθυντή του κτήματος Παυλίδη και σερβίρει γαστρονομικές συνθέσεις που θα ικανοποιήσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Ενδεικτικά αναφέρουμε: ψητά σπαράγγια με μαστέλο Χίου, γαρίδες tiradito με σταμναγκάθι, πιπεράτο καρπάτσιο μόσχου με τηγανιτή κάπαρη και chili oil κ.α. Για το τέλος, λαχταριστή ψητή μαρέγγα με μους μασκαρπόνε και φρέσκες φράουλες. Τα τέσσερα πιάτα θα συνοδεύονται με τέσσερις διαφορετικές ετικέτες κρασιών του κτήματος Παυλίδη.

INFO: 6/5. Scala Vinoteca, Αναγνωστοπούλου & Σίνα 50, 210 361 0041, €30/άτομο

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.