Πολύπλοκα αρώματα και γεύσεις μας προκαλεί να δοκιμάσουμε το κολωνακιώτικο wine resto στο Κολωνάκι με την θεσπέσια cozy and chic αρχιτεκτονική και μία από τις πιο ενδιαφέρουσες κάβες της πόλης. Το κτήμα Παυλίδη είναι γνωστό για το κρασί του. Ο Χριστόφορος Παυλίδης ξεκίνησε την παραγωγή στη Δράμα το 1998. Με επιμονή στην ποιότητα και αγάπη για το καλό κρασί, κατάφερε να φτιάξει μια από τις πιο ξακουστές ετικέτες στον χάρτη της οινοποιίας.
Στις 6 Μαΐου το ρεστοράν υποδέχεται το Νίκο Καρατζά, χημικό μηχανικό, οινολόγο και διευθυντή του κτήματος Παυλίδη και σερβίρει γαστρονομικές συνθέσεις που θα ικανοποιήσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Ενδεικτικά αναφέρουμε: ψητά σπαράγγια με μαστέλο Χίου, γαρίδες tiradito με σταμναγκάθι, πιπεράτο καρπάτσιο μόσχου με τηγανιτή κάπαρη και chili oil κ.α. Για το τέλος, λαχταριστή ψητή μαρέγγα με μους μασκαρπόνε και φρέσκες φράουλες. Τα τέσσερα πιάτα θα συνοδεύονται με τέσσερις διαφορετικές ετικέτες κρασιών του κτήματος Παυλίδη.
INFO: 6/5. Scala Vinoteca, Αναγνωστοπούλου & Σίνα 50, 210 361 0041, €30/άτομο
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.