Θεματα

The Grocery Special Πιάτο

Κουσκουσότο με γαρίδες από τον σεφ Μιχάλη Μωραΐτη

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Μιχάλης Μωραίτης ανήκει στη νέα γενιά Ελλήνων μαγείρων, υπήρξε μαθητής του μεγάλου «δάσκαλου» Χριστόφορου Πέσκια και έχει δουλέψει σε αρκετά γνωστά εστιατόρια όπως το Πbox και η Scala Vinoteca, ενώ θήτευσε και στο Sani Resort της Χαλκιδικής. Του αρέσει η ελληνική κουζίνα την οποία απογειώνει με πιάτα που πατούν στην παράδοση αλλά έχουν πάνω τους τη δική του φρέσκια και σύγχρονη ματιά. Αυτή την σεζόν τον «τρώμε» στο The Grocery (Σκουφά 46 & Ομήρου, Κολωνάκι), εστιατόριο που άνοιξε φέτος και αμέσως απέκτησε φανατικό κοινό χάρη στα εξαιρετικά του πιάτα νέας ελληνικής κουζίνας που δίνουν έμφαση στις πρώτες ύλες, τα προϊόντα Ελλήνων παραγωγών και την εποχικότητα.

Υλικά για 2 άτομα

8 μεγάλες γαρίδες

200gr κουσκουσάκι

1 κ. κ. κουρκουμά

Ζωμό λαχανικών

Λίγο μάραθο ψιλοκομμένο

Ξύσμα λεμονιού

Αλάτι, πιπέρι

50 gr βούτυρο μαλακό ανάλατο

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

n

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κουσκουσάκι και σιγά σιγά τον ζωμό λαχανικών ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει-περίπου 13-15 λεπτά. Ρίχνουμε και τον κουρκουμά. Όταν χυλώσει αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το ξύσμα λεμονιού, το βούτυρο και ανακατεύουμε. Παίρνουμε τις γαρίδες, ξεφλουδίζουμε το κέλυφος κρατώντας το κεφάλι και την ουρά και τις αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τις σοτάρουμε για ελάχιστο χρόνο. Μοιράζουμε το κουσκουσότο σε δύο πιάτα, τοποθετούμε τις γαρίδες από πάνω και σερβίρουμε αμέσως.