Θεματα

Θα σε πάω στα καλύτερα

Ανακοινώθηκαν τα βραβεία για τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τα βραβεία για τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, διοργανώνονται από το περιοδικό Restaurant Magazine κάθε χρόνο από το 2002 και θεωρούνται κάτι σαν τα Όσκαρ του φαγητού.

Για την επιλογή και ανάδειξη των εστιατορίων, ψηφίζουν περισσότεροι από 900 σεφ και κριτικοί εστιατορίων από όλο τον κόσμο, για αυτό και τα βραβεία έχουν τρομερή επιρροή. Αρκεί να πούμε πώς ο περσινός νικητής, το εστιατόριο Spain’s Celler de Can Rosa –φέτος βρίσκεται στη δεύτερη θέση- δέχτηκε πάνω από 121.000 κρατήσεις τον τελευταίο χρόνο.

Το διάσημο εστιατόριο Noma, στην Κοπεγχάγη που έχει κερδίσει άλλες τρεις φορές τον τίτλο του καλύτερου εστιατορίου στον κόσμο, κέρδισε το πρώτο βραβείο ανεβαίνοντας ξανά στην κορυφή έπειτα από την περσινή ήττα (και την λαχτάρα που πάθανε ύστερα από την ομαδική δηλητηρίαση 65 ανθρώπων, γεγονός που έκανε τον γύρο του κόσμου).

Ο σεφ του Noma, ο Δανοαλβανός René Redzepi, είπε με τρεμάμενη από τη συγκίνηση φωνή, όταν σηκώθηκε να παραλάβει το βραβείο στην απονομή που έγινε στο Λονδίνο: «Παιδιά τα καταφέραμε», απευθυνόμενος στην ομάδα του.

Τα top 5 εστιατόρια είναι:

1. Noma (Κοπεγχάγη, Δανία)

n

Ο σεφ του Noma, René Redzepi.

n

2. El Celler de Can Roca (Girona, Ισπανία)

image

3. Osteria Francescana (Modena, Ιταλία)

n

4. Eleven Madison Park (Νέα Υόρκη, Η.Π.Α)

n

5. Dinner By Heston Blumenthal (Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία.)

n