Θεματα

Θα σε πάω στα καλύτερα

Ανακοινώθηκαν τα βραβεία για τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
66825-134755.jpg

Τα βραβεία για τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, διοργανώνονται από το περιοδικό Restaurant Magazine κάθε χρόνο από το 2002 και θεωρούνται κάτι σαν τα Όσκαρ του φαγητού.

Για την επιλογή και ανάδειξη των εστιατορίων, ψηφίζουν περισσότεροι από 900 σεφ και κριτικοί εστιατορίων από όλο τον κόσμο, για αυτό και τα βραβεία έχουν τρομερή επιρροή. Αρκεί να πούμε πώς ο περσινός νικητής, το εστιατόριο Spain’s Celler de Can Rosa –φέτος βρίσκεται στη δεύτερη θέση- δέχτηκε πάνω από 121.000 κρατήσεις τον τελευταίο χρόνο.

Το διάσημο εστιατόριο Noma, στην Κοπεγχάγη που έχει κερδίσει άλλες τρεις φορές τον τίτλο του καλύτερου εστιατορίου στον κόσμο, κέρδισε το πρώτο βραβείο ανεβαίνοντας ξανά στην κορυφή έπειτα από την περσινή ήττα (και την λαχτάρα που πάθανε ύστερα από την ομαδική δηλητηρίαση 65 ανθρώπων, γεγονός που έκανε τον γύρο του κόσμου).

Ο σεφ του Noma, ο Δανοαλβανός René Redzepi, είπε με τρεμάμενη από τη συγκίνηση φωνή, όταν σηκώθηκε να παραλάβει το βραβείο στην απονομή που έγινε στο Λονδίνο: «Παιδιά τα καταφέραμε», απευθυνόμενος στην ομάδα του.

Τα top 5 εστιατόρια είναι:

1. Noma (Κοπεγχάγη, Δανία)

n

Ο σεφ του Noma, René Redzepi.

n

2. El Celler de Can Roca (Girona, Ισπανία)

image

3. Osteria Francescana (Modena, Ιταλία)

n

4. Eleven Madison Park (Νέα Υόρκη, Η.Π.Α)

n

5. Dinner By Heston Blumenthal (Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία.)

n

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.