Τα βραβεία για τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, διοργανώνονται από το περιοδικό Restaurant Magazine κάθε χρόνο από το 2002 και θεωρούνται κάτι σαν τα Όσκαρ του φαγητού.
Για την επιλογή και ανάδειξη των εστιατορίων, ψηφίζουν περισσότεροι από 900 σεφ και κριτικοί εστιατορίων από όλο τον κόσμο, για αυτό και τα βραβεία έχουν τρομερή επιρροή. Αρκεί να πούμε πώς ο περσινός νικητής, το εστιατόριο Spain’s Celler de Can Rosa –φέτος βρίσκεται στη δεύτερη θέση- δέχτηκε πάνω από 121.000 κρατήσεις τον τελευταίο χρόνο.
Το διάσημο εστιατόριο Noma, στην Κοπεγχάγη που έχει κερδίσει άλλες τρεις φορές τον τίτλο του καλύτερου εστιατορίου στον κόσμο, κέρδισε το πρώτο βραβείο ανεβαίνοντας ξανά στην κορυφή έπειτα από την περσινή ήττα (και την λαχτάρα που πάθανε ύστερα από την ομαδική δηλητηρίαση 65 ανθρώπων, γεγονός που έκανε τον γύρο του κόσμου).
Ο σεφ του Noma, ο Δανοαλβανός René Redzepi, είπε με τρεμάμενη από τη συγκίνηση φωνή, όταν σηκώθηκε να παραλάβει το βραβείο στην απονομή που έγινε στο Λονδίνο: «Παιδιά τα καταφέραμε», απευθυνόμενος στην ομάδα του.
Τα top 5 εστιατόρια είναι:
1. Noma (Κοπεγχάγη, Δανία)
Ο σεφ του Noma, René Redzepi.
2. El Celler de Can Roca (Girona, Ισπανία)
3. Osteria Francescana (Modena, Ιταλία)
4. Eleven Madison Park (Νέα Υόρκη, Η.Π.Α)
5. Dinner By Heston Blumenthal (Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία.)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.