- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Lost Athens καλεί Μεζέν, μια συνάντηση αυστηρά για μερακλήδες
Μια βολιώτικη τσιπουροκατάνυξη στα στενά του Παγκρατίου
To Μεζέν του Γρηγόρη Χέλμη κατεβαίνει για μία μέρα στην Αθήνα, στο Lost Athens του Παγκρατίου
Ο Γρηγόρης Χέλμης είναι ο άνθρωπος που εξέλιξε την έννοια του «μεζέ» όσο λίγοι. Τρομερά δημιουργικός, εφευρετικός, όλο σκέφτεται καινούργια, νόστιμα παιχνίδια και τρόπους να γαργαλάει τα γαστρονομικά νέα. Το μεζεδοπωλείο του δε, το φημισμένο Μεζέν στον Βόλο, είναι από τα σημεία που κάθε μερακλής πρέπει να επισκεφθεί τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του. Σε περίπτωση, όμως, που ο Βόλος σας πέφτει κομμάτι μακριά, έχουμε καλά και λαχταριστά νέα.
Την Τρίτη 4 Αυγούστου ο γαστρονομικός θίασος του Μεζέν κατεβαίνει Αθήνα κουβαλώντας… πεσκέσια από το χωριό! Ο Γρηγόρης Χέλμης και ο Ανδρέας Διακοδημήτρης του Μεζέν θα βρεθούν στην κουζίνα του Lost Athens για ένα και μόνο βράδυ, σερβίροντας τα πιο ωραία μεζεδάκια του ντουνιά. Ταραμάς ρέγγας και τσίρος πολίτικος, κοπανιστή, γύρος μπακαλιάρου και σκουμπρί ημίπαστο αλλά και συκώτι ρέγγας με καυτερή πιπεριά είναι μόνο μερικοί από τους συνολικά 17 διαφορετικούς μεζέδες (πειραγμένους και μη) που σε περιμένουν να τους ανακαλύψεις.
Μεζές χωρίς τσίπουρο γίνεται; Προφανώς και όχι, οπότε ο Γρηγόρης Χέλμης και ο Ανδρέας Διακοδημήτρης φροντίζουν να ταιριάξουν τους φοβερούς τους μεζέδες με 3 επιλεγμένα αποστάγματα. Φυσικά, αν το προτιμάτε, υπάρχει πάντα και η μεγάλη συλλογή από μπίρες ελληνικών μικροζυθοποιείων στον κατάλογο του Lost Athens.
Αν, λοιπόν, η Τρίτη 4 Αυγούστου σε βρει στην Αθήνα, αξίζει να περάσεις μια βόλτα (από τις 18.00 και μετά) από το νόστιμο στέκι της Αρχελάου και να δοκιμάσεις τους ωραιότερους μεζέδες του καλοκαιριού. Να που μερικές φορές ο Αύγουστος στην Αθήνα έχει και τα καλά του…
Lost Athens: Αρχελάου 7, Παγκράτι, 210 7230832
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.