Θεματα

Lost Athens καλεί Μεζέν, μια συνάντηση αυστηρά για μερακλήδες

Μια βολιώτικη τσιπουροκατάνυξη στα στενά του Παγκρατίου

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
116293469_2604351073112135_2605380843935312519_n.jpg

To Μεζέν του Γρηγόρη Χέλμη κατεβαίνει για μία μέρα στην Αθήνα, στο Lost Athens του Παγκρατίου

Ο Γρηγόρης Χέλμης είναι ο άνθρωπος που εξέλιξε την έννοια του «μεζέ» όσο λίγοι. Τρομερά δημιουργικός, εφευρετικός, όλο σκέφτεται καινούργια, νόστιμα παιχνίδια και τρόπους να γαργαλάει τα γαστρονομικά νέα. Το μεζεδοπωλείο του δε, το φημισμένο Μεζέν στον Βόλο, είναι από τα σημεία που κάθε μερακλής πρέπει να επισκεφθεί τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του. Σε περίπτωση, όμως, που ο Βόλος σας πέφτει κομμάτι μακριά, έχουμε καλά και λαχταριστά νέα.

116088297_581510449191894_9132996543076472428_n.jpg

Την Τρίτη 4 Αυγούστου ο γαστρονομικός θίασος του Μεζέν κατεβαίνει Αθήνα κουβαλώντας… πεσκέσια από το χωριό! Ο Γρηγόρης Χέλμης και ο Ανδρέας Διακοδημήτρης του Μεζέν θα βρεθούν στην κουζίνα του Lost Athens για ένα και μόνο βράδυ, σερβίροντας τα πιο ωραία μεζεδάκια του ντουνιά. Ταραμάς ρέγγας και τσίρος πολίτικος, κοπανιστή, γύρος μπακαλιάρου και σκουμπρί ημίπαστο αλλά και συκώτι ρέγγας με καυτερή πιπεριά είναι μόνο μερικοί από τους συνολικά 17 διαφορετικούς μεζέδες (πειραγμένους και μη) που σε περιμένουν να τους ανακαλύψεις.

116199454_298492724738391_2320071037244910868_n.jpg

Μεζές χωρίς τσίπουρο γίνεται; Προφανώς και όχι, οπότε ο Γρηγόρης Χέλμης και ο Ανδρέας Διακοδημήτρης φροντίζουν να ταιριάξουν τους φοβερούς τους μεζέδες με 3 επιλεγμένα αποστάγματα. Φυσικά, αν το προτιμάτε, υπάρχει πάντα και η μεγάλη συλλογή από μπίρες ελληνικών μικροζυθοποιείων στον κατάλογο του Lost Athens.

116263284_3261101493981208_3443567543626767531_n.jpg

Αν, λοιπόν, η Τρίτη 4 Αυγούστου σε βρει στην Αθήνα, αξίζει να περάσεις μια βόλτα (από τις 18.00 και μετά) από το νόστιμο στέκι της Αρχελάου και να δοκιμάσεις τους ωραιότερους μεζέδες του καλοκαιριού. Να που μερικές φορές ο Αύγουστος στην Αθήνα έχει και τα καλά του…

img_0303.jpg

Lost Athens: Αρχελάου 7, Παγκράτι, 210 7230832

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.