Θεματα

Στο Oggi φάγαμε την αγαπημένη γεύση παγωτού του… Πάπα

Η καινούργια gelateria της οδού Βουλής

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Oggi: αυθεντικό gelato στο Σύνταγμα
Το Oggi μόλις άνοιξε στη Βουλής με artisanal gelato

Το Oggi μόλις άνοιξε στη Βουλής με αυθεντικό, χειροποίητο gelato

Εδώ και λίγες μέρες η οδός Βουλής έχει μια καινούργια ολόδροση γωνιά. Είναι το  Oggi, η νέα αυθετική gelateria της πόλης που προσφέρει παγωτό στην τέλεια υφή: βελούδινο, κρεμώδες, αυθεντικό gelato. Πίσω από τον πάγκο τρία χαμογελαστά παιδιά: ο Χριστόφορος, ο Νίκος και η Αιμιλία. Φτιάχνουν το παγωτό, εξυπηρετούν τον κόσμο, πρόθυμοι, αεικίνητοι, σίγουροι ότι το δικό τους παγωτό είναι από τα καλύτερα της Αθήνας. Και ίσως δεν έχουν άδικο.

Oggi: αυθεντικό gelato στο Σύνταγμα
Στο Oggi το παγωτό είναι φρέσκο κάθε μέρα

Η ιστορία αυτή, όμως, ξεκινάει πολύ πριν από το σήμερα. Ξεκινάει όταν η μητέρα των τριών παιδιών, η Αθηνά Ντούρα αποφασίζει να εντάξει το παγωτό ως προϊόν στον οικογενειακό φούρνο που διατηρεί. Ταξιδεύει, λοιπόν, στην Ιταλία, επισκέπτεται εκθέσεις, παρακολουθεί σεμινάρια για την τέχνη του παγωτού, δεν αργεί να μεταδόσει τον ενθουσιασμό της και στα τρία της παιδιά. Αφού με τη σειρά τους παίρνουν το πτυχίο τους από το περίφημο Carpigiani Gelato University (ναι, πρόκειται όντως για πανεπιστήμιο… παγωτού) η ιδέα να αποκτήσει η οικογένεια τη δική της gelateria είναι μονόδρομος. «Την πρώτη φορά που γυρίσαμε στην Ελλάδα από τις εκθέσεις παγωτού στην Ιταλία», λέει η Αθηνά «δεν μπορούσαμε να φάμε πουθενά παγωτό στην Αθήνα για 2 χρόνια». Τέτοια διαφορά έχει το gelato από το παγωτό που εμείς ξέρουμε.

Oggi: αυθεντικό gelato στο Σύνταγμα
Στο Oggi το παγωτό είναι φρέσκο κάθε μέρα

Το όνειρο παίρνει σάρκα και οστά όταν η Αθηνά, τυχαία, γνωρίζει τον Carmelo Chiaramida, ιδιοκτήτη της gelateria Oggi με καταστήματα στην Ιταλία, στη Χιλή, στη Βαρκελώνη. Ο Carmelo είναι όπως όλοι οι Ιταλοί: μιλάει γρήγορα, χρησιμοποιεί τα χέρια του για να τονώσει την ομιλία του, λατρεύει το παγωτό και μου αφηγείται την ιστορία του πολύ παραστατικά. Γεννήθηκε στη μικρή πόλη Udine του ιταλικού Βορρά, στα 18 του άρχισε να δουλεύει σε ένα παγωτατζίδικο. Εκεί έμαθε την τέχνη, αργότερα συνεργάστηκε με μια γνωστή εταιρεία βιομηχανικού παγωτού, έκανε πολλά σεμινάρια, ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο για να δει πώς φτιάχνεται το παγωτό, έμαθε τα πάντα για αυτό, ώσπου ήρθε η ώρα να δημιουργήσει τη δική του gelateria με artisanal gelato. Και μια παραμονή Χριστουγέννων άκουσε την εξής ερώτηση: «Είσαι έτοιμος να φτιάξεις παγωτό για τον Πάπα;». Ναι, ο Carmelo είναι ο μοναδικός που έχει το δικαίωμα να φτιάχνει παγωτό για το Βατικανό. Και χάρη στην Αθηνά, μπορούμε κι εμείς να δοκιμάσουμε τις συνταγές του.

Oggi: αυθεντικό gelato στο Σύνταγμα
Oggi: αυθεντικό gelato στο Σύνταγμα
Brioche Gelato: ένα αφράτο brioche γεμιστό με το παγωτό της επιλογής σου

Στο Oggi σε περιμένουν 20 γεύσεις παγωτού, που παρασκευάζονται καθημερινά εδώ από τις καλύτερες πρώτες ύλες: γάλα από τη φάρμα Κουκάκη, φιστίκι από τη Σικελία, φουντούκι από το Πιεμόντε, σοκολάτα από τη Modica, γνωστή και ως «η πόλη της σοκολάτας». Η γεύση “cookies” φτιάχνεται με μπισκότα δικής τους παραγωγής, ενώ τα σορμπέ από φρέσκα φρούτα εποχής. Οι γεύσεις που ξεχωρίζουν; Το φοβερό μασκαρπόνε, το ωραιότερο παγωτό φιστίκι που έχω φάει μέχρι τώρα, η κρέμα all’ uovo, η βελούδινη gianduia, και φυσικά η terza nota cacao (σοκολάτα με ρούμι) που είναι και η αγαπημένη γεύση του Πάπα (έχει γούστο).

Υ.Γ Μην αφήσεις απ’ έξω το Brioche Gelato, όπου ένα πελώριο, αφράτο brioche γεμίζεται με τη γεύση της επιλογής σου!

thumbnail_ad93a64e-14c7-472f-bba1-294639c16a73.jpg

Βουλής 17, Σύνταγμα, 210 3246995, Ώρες Λειτουργίας: καθημερινά 08.00-00.00, Παρασκευή και Σάββατο: 08.00-02.00

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.