Αφού γευτήκαμε την Κρήτη και τις ιδιαίτερες γεύσεις μιας λεβέντικης Ελλάδας, το Belle Amie μας ταξιδεύει ξανά γευστικά, αυτή τη φορά στις όμορφες Κυκλάδες με τα λευκά σπίτια και τα μπλε παράθυρα. Έτσι, για να δούμε το βραδάκι μια Μαγιάτικη πανσέληνο θαλασσινή, για να μας βρει το καλοκαίρι στο Αιγαίο μεθυσμένους από Ελλάδα.
Ο chef Χρήστος Τζιέρας, εμπνέεται από τα γαλανά νερά και τα παραδοσιακά σοκάκια, «βουτάει» στις Κυκλαδίτικες νοστιμιές από την πλώρη της κουζίνας και μας προσφέρει ένα γλυκό πατατάτο από την Αμοργό κι ένα ρόστο κατσικάκι από τη Νάξο. Μία ρεβυθάδα από τη Σίφνο και ντοματοκεφτέδες ξακουστούς Σαντορινιούς παρέα με μία Volkan black. Δυο φέτες λούτζα, ζεστό ψωμάκι και κοπανιστή από τη Τήνο αλλά και Μυκονιάτικο λουκάνικο και Παριανή μυζήθρα. Αυτές είναι οι γεύσεις που μας ταξιδεύουν στο καλοκαίρι, στη θάλασσα και το δροσερό αεράκι, στις μαγευτικές Κυκλάδες. Και το Belle Amie θα τις διαθέτει όλο το Μάιο.
Αγγέλου Μεταξά 11 & Βούλγαρη, Πλατεία Κανάρη, Πειραιάς, τηλ. 210 4175740
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.