Θεματα

Στο Spoild φάγαμε τρομερό παγωτό φτιαγμένο με...κομπρεσέρ

To καινούργιο ice cream spot του κέντρου κάνει θόρυβο

christiperri.jpg
Κρίστυ Περρή
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
spoild.jpg
(©Θανάσης Καρατζάς)

Spoild: Το νέο παγωτατζίδικο στο Σύνταγμα φτιάχνει παγωτό με κομπρεσέρ

Συμφωνούμε όλοι μαζί, εδώ και τώρα, ότι ένα από τα καλύτερα στοιχεία του καλοκαιριού είναι το παγωτό; Μπορείς να το απολαμβάνεις κάθε μέρα, κάθε ώρα, σε κάθε αθηναϊκή γωνιά, έχοντας να επιλέξεις από δεκάδες ποιοτικά μαγαζιά που το φτιάχνουν με αγάπη και αγνά υλικά. Και το προσφέρουν σε ευφάνταστες γεύσεις και με ακόμα πιο ευφάνταστους τρόπους σερβιρίσματος. Έτσι λοιπόν ήρθε να συμπληρώσει τον παγωτοχάρτη της πόλης και το Spoild, η νέα gelateria του κέντρου και υπόσχεται έντονες εμπειρίες που κάνουν θόρυβο. Με άλλα λόγια, μόλις σου βρήκαμε τον έναν και μοναδικό λόγο να χαμογελάς όταν ακούς τη λέξη «κομπρεσέρ».

atk_7130.jpg
(©Θανάσης Καρατζάς)

atk_7166.jpg
(©Θανάσης Καρατζάς)

Το Spoild βρίσκεται στην οδό Βουλής, σε ένα εξαιρετικά γουστόζικο spot που καταφέρνει να συνδυάζει τη σύγχρονη, πολύχρωμη pop αισθητική με πιτσιλιές από 80s και σίγουρα θα σου τραβήξει το μάτι, όσο βιαστικά κι αν περνάς από μπροστά. Παρ' όλα αυτά δεν θα κοντοσταθείς για το instagrammable περιβάλλον αλλά για την υπόσχεση πως εδώ θα ζήσεις μία τελείως διαφορετική γλυκιά εμπειρία. Βλέπεις, η ομάδα του μαγαζιού εφαρμόζει μία ειδική τεχνική στο παγωτό χρησιμοποιώντας ένα ειδικό μηχάνημα (το κομπρεσέρ που λέγαμε) για να «χτυπήσει» το (δικής τους παραγωγής) gelatto μέχρι να του δώσει μία μοναδική, soft υφή.

atk_7110.jpg
(©Θανάσης Καρατζάς)

atk_7075.jpg
(©Θανάσης Καρατζάς)

atk_7081.jpg
(©Θανάσης Καρατζάς)

Και δεν τελειώνει τίποτα εκεί καθώς σε όλο αυτό το shake, shake, shake μπορούν να προστεθούν κάθε λογής κολασμένα συμπληρώματα, όπως μπισκότα oreos, πουράκια, M&Ms, μαρέγκες, πραλίνες και τελικά να προκύψει μία παγωτάρα που θα σε κάνει απόλυτα χαρούμενο.

Εμείς δοκιμάσαμε τη δροσερή Pavlova (παγωτό κρέμα με φρέσκες φράουλες, σιρόπι φράουλας και μπεζέδες), το Mickey's Choco Land (σοκολάτα με πουράκια και μπισκότα Παπαδοπούλου τα οποία έχουν στηθεί σαν αφτιά του Mickey Mouse και είναι ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΟ), το Ηulk's Pistachio (με τριμμένο φιστίκι και λευκή σοκολάτα) και εκεί που λέγαμε να σταματήσουμε, κάποιος ξεστόμισε τη μαγική λέξη: cookies. Και προφανώς δεν σταματήσαμε ποτέ.

atk_7135.jpg
(©Θανάσης Καρατζάς)

Βλέπεις, στο Spoild μπορείς να γευτείς και χειροποίητα soft cookies αμερικάνικου στιλ, τα οποία σου σπάνε τη μύτη με τη μυρωδιά τους όσο πλησιάζεις στο μαγαζί. Εκτός του ότι μπορείς να τα καταβροχθίσεις μόνα τους σε δευτερόλεπτα, μπορείς να τα προσθέσεις και στο παγωτό σου, σπάζοντάς τα μέσα στην κρέμα ή βάζοντάς τα από πάνω σαν topping. Ή και τα δύο. Προτείνουμε να κάνεις και τα δύο. Παρακάτω θα δεις μία γεύση κρέμα και από πάνω της ένα μισό μπισκότο σοκολάτας γάλακτος με φουντούκια. Το άλλο μισό έχει περάσει από το κομπρεσέρ και βρίσκεται ήδη μέσα στο παγωτό. Ναι, συμβαίνει.

atk_7196.jpg
(©Θανάσης Καρατζάς)

Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι ποιος βρίσκεται πίσω από όλο αυτό το σατανικό εγχείρημα, είναι η ομάδα των γνωστών σε όλους Lukumades, οι οποίοι αποφάσισαν να μας κακομάθουν περαιτέρω ανοίγοντας και άλλο μαγαζί με γλυκά στο κέντρο της Αθήνας. Τέτοιοι είναι!

Το Spoild επίσης προσφέρει εξαιρετικά (και άκρως γενναιόδωρα) milkshakes όπως αυτό το χαριτωμένο strawberry shortcake το οποίο, προσωπικά, ορκιζόμουν πως δεν αντέχω να δοκιμάσω γιατί θα πέσω σε ζαχαρένιο κόμμα και τελικά παρήγγειλα και ένα δεύτερο για τον δρόμο.

atk_7201.jpg
(©Θανάσης Καρατζάς)

Για τους λιγότερο γλυκατζήδες (n00bs) που περνάνε από μπροστά αναζητώντας την επόμενη δόση καφεΐνης τους, μπορούν να επιλέξουν ολόφρεσκο καφέ της ελληνικής εταιρίας Kudu (τον οποίο βέβαια αν δεν συνοδέψουν με τουλάχιστον ένα μπισκότο, θα πρέπει να τους επιβληθεί πρόστιμο).

Το μενού είναι γεμάτο με δοκιμασμένους και εξαιρετικούς συνδυασμούς, αν όμως αισθάνεσαι έξτρα δημιουργικός, μπορείς να χτίσεις το δικό σου παγωτό ακριβώς στα μέτρα σου. Τα εργαλεία άλλωστε υπάρχουν.

atk_7182.jpg
(©Θανάσης Καρατζάς)

atk_7087.jpg
(©Θανάσης Καρατζάς)

Στο Spoild λοιπόν!

Βουλής 5, Σύνταγμα
2103210115

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 7: Η ιστορία του ψαριού
Η ιστορία του ψαριού

Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα

Συνταγές του μίξερ για ψάρι και γλυκά που ταιριάζουν
Μίξερ από την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: 5 συνταγές με ψάρι και 5 επιδόρπια που ταιριάζουν

Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι

Μίξερ 7: Η ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια
Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σήμερα: Υγιεινό ψάρι, υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές

Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.