- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Καινούργιο Bon Bon Fait Maison στο Σύνταγμα
Ο Κρίτων Πουλής ήρθε με όλα τα γλυκά του στο κέντρο της πόλης
Ο Κρίτων Πουλής ανοίγει καινούργιο Bon Bon Fait Maison στην οδό Πετράκη, στο Σύνταγμα
Οι καιροί αλλάζουν και στο σημείο που βρισκόταν το παλαιοπωλείο της οδού Πετράκη, του Τάσου Πολάτογλου*, μεσοτοιχία με το wine bar Heteroclito, ανοίγει ice cream parlor “Bon Bon Fait Maison”, του Κρίτωνα Πουλή που όλες οι νεράιδες μου λένε ότι κάνει εξαιρετικά παγωτά και γλυκά -γαλλικής εκδοχής που είναι πιο ανάλαφρα από τα ιταλικά!
Μέχρι τώρα, θα έπρεπε κανείς να πάει στα όρη και στα άγρια βουνά για να τα δοκιμάσει. Κύθηρα στην αρχή, μετά Μύκονος και μετά στον Πειραιά όπου τα τελευταία χρόνια άνοιξε και ένα καινούργιο concept, laboratorio και atelier έρευνας και παραγωγής γλυκών. Με αυτά και με αυτά, τα γλυκά του εξακολουθούν να παραμένουν δυσπρόσιτα στο ευρύ κοινό.
Στα μεν δύο πρώτα – ιδιαίτερα στη Μύκονο θα έπρεπε να μαζεύεις λεφτά από τον χειμώνα για να πας να τα δοκιμάσεις, στο δε εργαστήριο του Πειραιώς, πώς να πας, πώς να έρθεις, μας φαινόταν βουνό. Άσε που αν πας, κινδυνεύεις να χαθείς και να σε βρουν μετά από μήνες…
Κατά πως φαίνεται, ο Κρίτων Πουλής, έχει τρομερό ταλέντο. Εκτός πολλών άλλων τίτλων που δεν σας τους αναφέρω για να μην σας κουράσω, είναι μαθητής του μεγάλου μαιτρ της γαλλικής ζαχαροπλαστικής Pierre Hermé, που είναι και ο αγαπημένος μου ζαχαροπλάστης! Τους σκοτεινούς μήνες του lock down, με έβγαλε από βαθιά depression κρατώντας μου συντροφιά με τα μαθήματα ζαχαροπλαστικής που παρακολουθούσα ανελλιπώς και που ανέβαζε στην σελίδα του στο instagram!
Το χρυσό παιδί της ζαχαροπλαστικής λοιπόν, με τα παγωτά, τα γλυκά (το καλύτερο Cannelés de Bordeaux της πόλης), τις κρέπες και τις γαλέτες του (με αλεύρι φαγόπυρου όπως στη μακρινή Βρετάνη και ουχί με αλεύρι για όλες τις χρήσεις), ανεβαίνει πανηγυρικά στο κέντρο της πόλης και οι κάτοικοι του, ενωμένοι σε μια γροθιά, περιμένουμε με αγωνία τα θυρανοίξια…
(*Ο κύριος Τάσος δεν άντεξε την αύξηση του ενοικίου και αναγκάστηκε να κλείσει το παλαιοπωλείο του, αλλά περνάει καθημερινά από την περιοχή για να ταΐσει τα αδέσποτα γατιά, που είχε υιοθετήσει..)
Vive la France λοιπόν ημέρα που είναι!
Bon Bon Fait Maison Πετράκη 30, 10563 Αθήνα, Μητρόπολις, www.bonbonfaitmaison.gr
Ανοίγει οσονούπω…
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Ένα από τα ομορφότερα σημεία να απολαύσεις τη θέα της Ακρόπολης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.