Θεματα

Podcast: Ο Σωτήρης Κοντιζάς μιλάει στον Σταύρο Θεοδωράκη

Ακούστε όσα εξομολογήθηκε στους Πρωταγωνιστές και στο pod.gr

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σωτήρης Κοντιζάς και Σταύρος Θεοδωράκης

O Σωτήρης Κοντιζάς μιλάει στο podcast Πρωταγωνιστές του Σταύρου Θεοδωράκη στο pod.gr

Ο σεφ κι επιχειρηματίας Σωτήρης Κοντιζάς μίλησε για το πάθος του, τη μαγειρική, τη ζωή του στο Λονδίνο, το MasterChef και όσα αναζητά σαν άνθρωπος. Ακούστε όλα όσα είπε στο podcast Πρωταγωνιστές και τον Σταύρο Θεοδωράκη στο pod.gr

O σεφ Σωτήρης Κοντιζάς

  • Το Λονδίνο μπορεί να σε κατασπαράξει. Το Λονδίνο δεν το ενδιαφέρει τι ήσουνα σε κάποια άλλη χώρα καθόλου. Ήμουνα ο τελευταίος τροχός.
  • Ναι ήμουν τραπεζικός υπάλληλος. Θυμάμαι να προσπαθώ να πείσω τον παππού μου τον Σωτήρη, ότι παππού δεν χρειάζεται να πας 31 στο υποκατάστημα τράπεζας να ενημερώσεις το βιβλιάριο.
  • Το MasterChef είναι ένα παιχνίδι στην τηλεόραση, ένας διαγωνισμός  μαγειρικής με βασικό όχημα τη μαγειρική. Δεν έχει να κάνει με επαγγελματική κουζίνα, ή εάν κάποιος θα είναι ικανός ηγέτης για μια μελλοντική κουζίνα.
  • Αναζητώ ανήσυχα πνεύματα. Να ψάχνονται, να είναι διατεθειμένοι να κάνουν αυτό το extra mile. Δηλαδή να θέλει ο άλλος να μάθει γιατί κάνουμε κάτι και πώς το κάνουμε. Και νομίζω ότι θα έβαζα το ταλέντο και την μαγειρική, όλο αυτό που λέμε να έχει ταλέντο, θα τα έβαζα σε τελευταία θέση.
  • Στην τηλεόραση δεν υπάρχει κάποια εκπομπή μαγειρικής που θα ποντάρει στο να εκπαιδεύσει τον κόσμο για το πώς θα πρέπει να φάει και τι είναι πιο σωστό για το περιβάλλον, τη γη, τον τόπο στον οποίο ζει και την υγεία του.
  • Έσκισα το σουπλά, η Δέσποινα νόμιζε ότι ήθελα να πληρώσω, εγώ ήθελα να αφήσω το τηλέφωνό μου. Ναι, γνωριστήκαμε στο Αλάτσι. Βγαίναμε 3, 4 μήνες και μετά φύγαμε για το Βιετνάμ.
  • Είμαι χαρούμενος. Δεν είμαι πάντα σίγουρος. Όταν είναι να δοκιμάσω ή να μη δοκιμάσω κάτι, επιλέγω συνήθως να δοκιμάσω. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να έχουμε απωθημένα.

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.