Θεματα

Νόστιμη μηλέικη κουζίνα για δύο μέρες στο Shakespeare in Love

Το Delicious Milos- a trip to taste κάνει απόβαση στον Πειραιά

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
107366362_300177631351763_6177363532884217307_n.jpg

Ο Mηλιώτης σεφ Βασίλης Παπικινός μαγειρεύει γεύσεις του τόπου του στο Shakespeare in Love

Η Μήλος δεν είναι μόνο παραλίες με τιρκουάζ νερά. Είναι και ένας τόπος με πεντανόστιμη κουζίνα, τρομερά τοπικά προϊόντα, μεγάλη γαστρονομική παράδοση και σπουδαίους μάγειρες. Ένας από αυτούς, ο ταλαντούχος σεφ Βασίλης Παπικινός, φορτώνει τη βαλίτσα του με προϊόντα του τόπου του και συνταγές που διασώθηκαν στόμα με στόμα και έρχεται στην Αθήνα για δύο μέρες, μαζί με όλη την ομάδα του “Delicious Milos- a trip to taste”* με σκοπό να μυήσει το αθηναϊκό κοινό στη μηλέικη κουζίνα.

107524992_303839187402954_5295734710260761471_n.jpg

Την Παρασκευή 10 Ιουλίου και το Σάββατο 11 Ιουλίου, λοιπόν, θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε την αυθεντική μηλέικη κουζίνα στο εστιατόριο Shakespeare in Love στον Πειραιά. (Μικρή παρένθεση: για όσους δεν το γνωρίζουν το Shakespeare in Love στεγάζεται σε ένα υπέροχο πετρόκτιστο κτίριο του 1897, σε ένα πραγματικά ατμοσφαιρικό χώρο).

107601071_316272599398091_3092672644667007601_n.jpg
107422795_4201423833264363_8170119464001727692_n.jpg

Για το βράδυ της Παρασκευής ο σεφ του Shakespeare in Love Χρήστος Παπαγεωργίου έχει δημιουργήσει ένα μενού αφιερωμένο στο πανέμορφο νησί: τοματίνια με βινεγκρέτ λιαστής ντομάτας και ξινομυζήθρα, τοματοκεφτέδες με ξαλμηρισμένο μπακαλιάρο και αγιολί σκόρδου, κριθαράκι βρασμένο σε νερό ντομάτας και μαριναρισμένο φιλέτο αρνιού σε μπελτέ, ένα σουφλέ κίτρινης κολοκύθας με μανούρα και κουφέτο για το τέλος είναι όλα όσα θα δοκιμάσετε. Μια νόστιμη εισαγωγή, δηλαδή, για όσα θα ακολουθήσουν την επόμενη μέρα… Γιατί, βλέπετε, από το πρωί του Σαββάτου και μετά, ο Βασίλης Παπικινός σηκώνει μανίκια και μπαίνει στην κουζίνα για να μαγειρέψει όλες τις τρομερές μηλέικες λιχουδιές! Έτσι, όσοι εκείνο το πρωί επισκεφθείτε το Shakespeare in Love θα βρείτε έναν ανοιχτό μπουφέ, γεμάτο με τις πιο παραδοσιακές γεύσεις της Μήλου. Πιταράκια και φλαουνάκια, λαδένια, ρεβυθάδα με μπελτέ, κολοκυθόπιτα αλμυρή, ντόπιο ξερό λαδοτύρι, σκοτύρι και ένα σωρό ακόμα παραδοσιακά μηλέικα εδέσματα. Και μετά από αυτό το λουκούλλειο μηλέικο… “brunch”, μπορείτε πάντα να απολαύσετε το κρασί ή την μπίρα σας με θέα την περατζάδα του πεζόδρομου του Αγ. Σπυρίδωνα. Μπορείτε να σκεφτείτε πιο νόστιμο ξύπνημα;

107625986_204104967582922_448525041071368546_n.jpg

Shakespeare in Love: Αγίου Σπυρίδωνος 3, Πειραίας, 210 4131999

*Το “Delicious Milos- a trip to taste” είναι μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο τη διάδοση της μηλέικης γαστρονομικής κουλτούρας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.