- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
LOT 51, το στέκι στα Ιλίσια που τα έχει όλα
Το τρίπτυχο «καφές, φαγητό, ποτό» σε μία από τις καλύτερες εκδοχές του
Το LOT 51 στα Ιλίσια είναι το all day στέκι που θες
Υπάρχουν άπειρες γειτονιές στην πόλη σου με δρόμους «αφανείς» που όμως με μια δεύτερη ματιά, κάτω από το φως μιας μεγάλης κόκκινης επιγραφής, για παράδειγμα, σου αποκαλύπτουν τα στολίδια τους. Έτσι γίνεται και με τη χιλιοπερπατημένη Παπαδιαμαντοπούλου, τη φαινομενικά ουδέτερη ζώνη των Ιλισίων. LOT 51 και δυο φοίνικες στο πλάι. Αυτό που κοίταζες και δεν έβλεπες. Η κόκκινη αντανάκλαση φρενάρει ακαριαία τη ρουτίνα της μέρας σου ακριβώς μπροστά της.
Τρεις καλοί φίλοι και «δοκιμασμένοι» baristas της πόλης, ο Κώστας Σπηλιόπουλος, ο Σπύρος Λάππας και ο Παναγιώτης Ζωτιάδης, βρήκαν κοινή στέγη για να επανασυστήσουν στους αθηναίους το τρίπτυχο «καφές, φαγητό, ποτό» ως τη μετουσίωση της all day καλοπέρασης. Εδώ θα μείνεις.
Υψηλή αισθητική και σύγχρονο ντιζάιν, όμως minimal και «αθόρυβο», με την υπογραφή δυο νέων αρχιτεκτόνων, της Ρένας Ρούσσου και του Δημήτρη Παναγόπουλου. Το κυρίαρχο λευκό, με ενδιαφέρουσα αντίθεση τις πρασινάδες που δραπετεύουν από μεταλλικά λευκά πλέγματα στο ταβάνι, αναδεικνύει την ομορφιά των φυσικών υλικών. Οι μεγάλες τζαμαρίες αφήνουν το φως της μέρας να περάσει ανεμπόδιστα μέσα, ενώ η φαρδιά σκάλα που οδηγεί σε ένα εξίσου φωτεινό πατάρι, ισορροπεί αρμονικά τον όγκο της στο μακρόστενο σκηνικό.
Στο LOT 51 υπάρχουν δυο μπάρες. Η μια θα σε μυήσει στα μυστικά του καφέ, σερβίροντας τα μοναδικά χαρμάνια του brand Area 51. Επιλεγμένες ποικιλίες απελευθερώνουν πρωτόγνωρα αρώματα που σε ταξιδεύουν στα εξωτικά μέρη απ’ όπου προέρχονται: Βραζιλία, Κολομβία, Ινδία, Αιθιοπία, Κένυα… και το ταξίδι ανοίγει την όρεξη. Σε all day φιλοσοφία και το μενού, διαπιστώνεις, που σχεδίασε ο Αργύρης Κοντραφούρης. Λαχταριστές επιλογές για brunch που «ανοίγει» από τις 10 το πρωί, πρωταγωνιστής το αυγό, αλλά και δροσερές σαλάτες, burgers, wraps, σπαγγέτι και ριζότι στο lunch break. Και αν είναι ώρα για ποτό, η δεύτερη μπάρα ακολουθεί την πορεία του ήλιου που δύει και σου προτείνει διαλεγμένα κρασιά, μπύρες, ξεχωριστές ετικέτες σε spirits και άφθαστα κοκτέιλ που θα απολαύσεις «τσιμπώντας» pizzetti ή ποικιλίες αλλαντικών και τυριών, με θέα το μικρό παρκάκι της Μιχαλακοπούλου.
Έχεις πολλούς λόγους να καθίσεις στο LOT 51. Από τα αρώματά του, τις γεύσεις του, τις μουσικές του, τη χαλαρή του διάθεση, το νεανικό του πρόσωπο, την προσωπική επαφή που επιδιώκει με τον κόσμο του. Και αν η μέρα σε παρασέρνει στους γρήγορους ρυθμούς της, η κόκκινη επιγραφή θα σου θυμίζει πάντα πως τα πράγματα είναι απλά: καφές, φαγητό, ποτό.
*Παπαδιαμαντοπούλου 24Β & Μιχαλακοπούλου, Ιλίσια, Fb: LOT51
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Βόλτες για ψώνια και μετά ραντεβού με τους φίλους
Λαμπερά ρεβεγιόν, γιορτινά δείπνα και ωραία κρασιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.