- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
LOT 51, το στέκι στα Ιλίσια που τα έχει όλα
Το τρίπτυχο «καφές, φαγητό, ποτό» σε μία από τις καλύτερες εκδοχές του
Το LOT 51 στα Ιλίσια είναι το all day στέκι που θες
Υπάρχουν άπειρες γειτονιές στην πόλη σου με δρόμους «αφανείς» που όμως με μια δεύτερη ματιά, κάτω από το φως μιας μεγάλης κόκκινης επιγραφής, για παράδειγμα, σου αποκαλύπτουν τα στολίδια τους. Έτσι γίνεται και με τη χιλιοπερπατημένη Παπαδιαμαντοπούλου, τη φαινομενικά ουδέτερη ζώνη των Ιλισίων. LOT 51 και δυο φοίνικες στο πλάι. Αυτό που κοίταζες και δεν έβλεπες. Η κόκκινη αντανάκλαση φρενάρει ακαριαία τη ρουτίνα της μέρας σου ακριβώς μπροστά της.
Τρεις καλοί φίλοι και «δοκιμασμένοι» baristas της πόλης, ο Κώστας Σπηλιόπουλος, ο Σπύρος Λάππας και ο Παναγιώτης Ζωτιάδης, βρήκαν κοινή στέγη για να επανασυστήσουν στους αθηναίους το τρίπτυχο «καφές, φαγητό, ποτό» ως τη μετουσίωση της all day καλοπέρασης. Εδώ θα μείνεις.
Υψηλή αισθητική και σύγχρονο ντιζάιν, όμως minimal και «αθόρυβο», με την υπογραφή δυο νέων αρχιτεκτόνων, της Ρένας Ρούσσου και του Δημήτρη Παναγόπουλου. Το κυρίαρχο λευκό, με ενδιαφέρουσα αντίθεση τις πρασινάδες που δραπετεύουν από μεταλλικά λευκά πλέγματα στο ταβάνι, αναδεικνύει την ομορφιά των φυσικών υλικών. Οι μεγάλες τζαμαρίες αφήνουν το φως της μέρας να περάσει ανεμπόδιστα μέσα, ενώ η φαρδιά σκάλα που οδηγεί σε ένα εξίσου φωτεινό πατάρι, ισορροπεί αρμονικά τον όγκο της στο μακρόστενο σκηνικό.
Στο LOT 51 υπάρχουν δυο μπάρες. Η μια θα σε μυήσει στα μυστικά του καφέ, σερβίροντας τα μοναδικά χαρμάνια του brand Area 51. Επιλεγμένες ποικιλίες απελευθερώνουν πρωτόγνωρα αρώματα που σε ταξιδεύουν στα εξωτικά μέρη απ’ όπου προέρχονται: Βραζιλία, Κολομβία, Ινδία, Αιθιοπία, Κένυα… και το ταξίδι ανοίγει την όρεξη. Σε all day φιλοσοφία και το μενού, διαπιστώνεις, που σχεδίασε ο Αργύρης Κοντραφούρης. Λαχταριστές επιλογές για brunch που «ανοίγει» από τις 10 το πρωί, πρωταγωνιστής το αυγό, αλλά και δροσερές σαλάτες, burgers, wraps, σπαγγέτι και ριζότι στο lunch break. Και αν είναι ώρα για ποτό, η δεύτερη μπάρα ακολουθεί την πορεία του ήλιου που δύει και σου προτείνει διαλεγμένα κρασιά, μπύρες, ξεχωριστές ετικέτες σε spirits και άφθαστα κοκτέιλ που θα απολαύσεις «τσιμπώντας» pizzetti ή ποικιλίες αλλαντικών και τυριών, με θέα το μικρό παρκάκι της Μιχαλακοπούλου.
Έχεις πολλούς λόγους να καθίσεις στο LOT 51. Από τα αρώματά του, τις γεύσεις του, τις μουσικές του, τη χαλαρή του διάθεση, το νεανικό του πρόσωπο, την προσωπική επαφή που επιδιώκει με τον κόσμο του. Και αν η μέρα σε παρασέρνει στους γρήγορους ρυθμούς της, η κόκκινη επιγραφή θα σου θυμίζει πάντα πως τα πράγματα είναι απλά: καφές, φαγητό, ποτό.
*Παπαδιαμαντοπούλου 24Β & Μιχαλακοπούλου, Ιλίσια, Fb: LOT51
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Μέσα στις γιορτές όλοι θα πάμε σε ένα τουλάχιστον γιορτινό τραπέζι – κι αν είμαστε τυχεροί, θα πάμε σε περισσότερα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.