- CITY GUIDE
- PODCAST
-
27°
![65864-132818.jpg 65864-132818.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2014/04/17/65864-132818.jpg)
Κόκκινα Αυγά
Όταν μαθεύτηκε πως αναστήθηκε ο Χριστός, μια γυναίκα που κράταγε ένα καλάθι με αυγά, και ήταν και λίγο δύσπιστη, είπε: «Αν αναστήθηκε, μπορεί τα αυγά να γίνουν κόκκινα;» Και…έγιναν.
Αρνί
Αρχικά, συμβολίζει το Χριστό αφού ο Ιωάννης ο Βαπτιστής είχε παρομοιάσει τον Ιησού με τον αμνό του Θεού, που θα πάρει τις πλάτες του τις αμαρτίες του κόσμου. Το έθιμο έχει επίσης ρίζες και στο εβραϊκό Πάσχα, τότε που θυσιάσανε έναν αμνό για να βάψουν με το αίμα τους τις πόρτες, τη νύχτα της εξόδου από την Αίγυπτο. Τέλος, το κακόμοιρο το αρνί αποτελεί από την αρχαιότητα, ένα μυθικό σύμβολο για την αθωότητα και την αγνότητα. Ο διαμελισμός του και η βρώση του από τους ανθρώπους, λένε ότι οδηγεί στην πνευματική αγνότητα.
Μαγειρίτσα
Η πεντανόστιμη αυτή σούπα είναι ένα ευφυής τρόπος για να προετοιμαστεί το πεπτικό σύστημα μετά από 40 μέρες νηστείας (και που το στομάχι έχει συνηθίσει να χωνεύει μόνο φυτά), για την κρεατοφαγία που θα ακολουθήσει την επόμενη μέρα.
Τσουρέκι
Το τσουρέκι πάλι, αντιπροσωπεύει την ανάσταση του Χριστού, καθώς το αλεύρι ζωντανεύει και μεταμορφώνεται σε γλυκό ψωμί. Το σχήμα που δίνουμε στο τσουρεκάκι (πλεξούδα και κόμποι), προέρχεται από τους ειδωλολατρικούς χρόνους όταν χρησιμοποιούνταν ως σύμβολα που θα κρατούσαν μακριά τα κακά πνεύματα. Αλλά και στο Βυζάντιο έφτιαχναν ειδικά ψωμιά για το Πάσχα, στα οποία έβαζαν στο κέντρο τους ένα αυγό.
Σοκολατένιο Αυγό
Τούτο εδώ είναι ξενόφερτο έθιμο από τη Δυτική Ευρώπη, που έκρυβαν σοκολατένια αυγά και λαγούς στους κήπους, για να τα βρουν τα πιτσιρίκια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.