Θεματα

Μεγάλη Πέμπτη βάφουμε τα αυγά

Tips για φυσικό έντονο χρώμα

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 478
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
65820-146312.jpg

Αυγά με φυσική βαφή

Βάψτε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας φρούτα, λαχανικά και λουλούδια, προσθέτοντας ένα από τα παρακάτω προϊόντα στην κατσαρόλα όπου βράζουν τα αυγά, και πάντα την απαραίτητη ποσότητα ξιδιού.

Κόκκινο: Φλούδες κόκκινου κρεμμυδιού, Παντζάρια, Ρόδι

Πράσινο:  Σπανάκι

Κίτρινο: Φλούδες πορτοκαλιού ή λεμονιού

Μπλε: Κόκκινο λάχανο

Πορτοκαλί: Πάπρικα, Καρότα, Τσίλι (σε σκόνη)

Tip: Όσο περισσότερη ώρα μένουν τα αυγά στην κατσαρόλα (ακόμη κι αν την έχουμε απομακρύνει από το μάτι της κουζίνας), τόσο πιο έντονο γίνεται το χρώμα. Για σχέδια χρησιμοποιούμε φύλλα πάνω στο αυγό, το οποίο τοποθετούμε σε μια νάιλον κάλτσα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.