Sweet Alchemy Ο Στέλιος Παρλιάρος είναι από την Πόλη και το φτιάχνει με μαστίχα και μαχλέπι. Εναλλακτικά, και ολόφρεσκη ιταλική κολόμπα, δηλαδή τσουρέκι σε σχήμα περιστεριού. Ηροδότου 24, Κολωνάκι, Κολοκοτρώνη 9, Κηφισιά, 210 8080480
Παπαπαρασκευάς
Εκτός από τα παραδοσιακά που φτιάχνονται με την παλιά αυθεντική συνταγή, θα βρείτε γεμιστά με σοκολάτα γάλακτος και επικάλυψη κάστανου ή λευκής σοκολάτας ή σοκολάτας φερέρο. €10 τα παραδοσιακά, €12 τα γεμιστά. Ανδρέα Παπανδρέου 13, Γλυφάδα, 210 8980220
Σταυρόπουλος
Αρμένικο τσουρέκι, με γεύση ελαφρώς αλμυρή και ιδιαίτερη. Κι ακόμη, γνήσια πολίτικα τσουρέκια, και πικάντικα αλμυρά τσουρέκια με πιπέρι.
Γαμβέτα 4, Αθήνα, 210 3847006
Βάρσος
Αγνά, παραδοσιακά, τσουρέκια πλεξούδες και στρογγυλά, σε διάφορα μεγέθη, σε μικρές και μεγάλες φόρμες, με κόκκινο αυγό στη μέση ή χωρίς. 11 ευρώ το κιλό και 6 οι φόρμες. Κασσαβέτη 5, Κηφισιά, 210 8012472
Φύσις
Με αυθεντική μαστίχα Χίου και μαχλέπι που το τρίβουν εκείνη τη στιγμή για να βγάλει όλα του τα αρώματα, βιολογικό αλεύρι και λαμπερή κρούστα εξωτερικά. Και γεμιστό με σοκολάτα-πραλίνα. Λ. Μεσογείων 450, Αγ. Παρασκευή, 210 6090740
Irene
Προζυμένιες πλεξούδες που μυρίζουν βούτυρο, μαστίχα και μαχλέπι, η Irene το Πάσχα επιμένει παραδοσιακά. Λεωφόρος Μαραθώνος 5,
Δροσιά, 210 8137286
Gulluoglu
Μυρωδάτο και άγλυκο, συμπαγές και πλούσιο σε γεύση, σαν σπιτικό. Έρχεται καθημερινά ολόφρεσκο από την Κωνσταντινούπολη αεροπορικώς.
Λ. Kηφισίας 238-240, Kηφισιά, 210 8010045
Μέλισσα
Γεμιστό με μέλι και καρύδια ή με πραλίνα φουντουκιού. Και το κλασικό πολίτικο, με αγνά υλικά και πλούσια γεύση. Εθνάρχου Μακαρίου 43,
Περιστέρι 210 5759684
Φούρνος Λυκαβηττός
Μυρωδιές βουτύρου και μαστίχας, στο παραδοσιακό του τσουρέκι που φτιάχνεται πάνω στις συνταγές των γιαγιάδων μας. Δεινοκράτους 59, Κολωνάκι, 210 7211348
Τερκενλής
Ο παππούς τον τσουρεκιών φέτος φτιάχνει τσουρέκια με γέμιση πραλίνας, κρέμα κάστανου, λεμονιού και επικάλυψη λευκής και κανονικής σοκολάτας, λεμονιού και κρέμα κάστανου. Ξεκινούν από €5,30 τα κλασικά και φτάνουν μέχρι €11 με επικάλυψη. Παπανικολή 100-102, Χαλάνδρι
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.