Θεματα

Crash test τσουρέκι

Πού θα βρεις τα καλύτερα

50591-153528.jpg
Μαρία Κοραχάη
ΤΕΥΧΟΣ 478
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
65818-146307.jpg

Sweet Alchemy Ο Στέλιος Παρλιάρος είναι από την Πόλη και το φτιάχνει με μαστίχα και μαχλέπι. Εναλλακτικά, και ολόφρεσκη ιταλική κολόμπα, δηλαδή τσουρέκι σε σχήμα περιστεριού. Ηροδότου 24, Κολωνάκι, Κολοκοτρώνη 9, Κηφισιά, 210 8080480

Παπαπαρασκευάς

Εκτός από τα παραδοσιακά που φτιάχνονται με την παλιά αυθεντική συνταγή, θα βρείτε γεμιστά με σοκολάτα γάλακτος και επικάλυψη κάστανου ή λευκής σοκολάτας ή σοκολάτας φερέρο. €10 τα παραδοσιακά, €12 τα γεμιστά. Ανδρέα Παπανδρέου 13, Γλυφάδα, 210 8980220

Σταυρόπουλος

Αρμένικο τσουρέκι, με γεύση ελαφρώς αλμυρή και ιδιαίτερη. Κι ακόμη, γνήσια πολίτικα τσουρέκια, και πικάντικα αλμυρά τσουρέκια με πιπέρι.

Γαμβέτα 4, Αθήνα, 210 3847006

Βάρσος

Αγνά, παραδοσιακά, τσουρέκια πλεξούδες και στρογγυλά, σε διάφορα μεγέθη, σε μικρές και μεγάλες φόρμες, με κόκκινο αυγό στη μέση ή χωρίς. 11 ευρώ το κιλό και 6 οι φόρμες. Κασσαβέτη 5, Κηφισιά, 210 8012472

Φύσις

Με αυθεντική μαστίχα Χίου και μαχλέπι που το τρίβουν εκείνη τη στιγμή για να βγάλει όλα του τα αρώματα, βιολογικό αλεύρι και λαμπερή κρούστα εξωτερικά. Και γεμιστό με σοκολάτα-πραλίνα. Λ. Μεσογείων 450, Αγ. Παρασκευή, 210 6090740

Irene

Προζυμένιες πλεξούδες που μυρίζουν βούτυρο, μαστίχα και μαχλέπι, η Irene το Πάσχα επιμένει παραδοσιακά. Λεωφόρος Μαραθώνος 5,

Δροσιά, 210 8137286

Gulluoglu

Μυρωδάτο και άγλυκο, συμπαγές και πλούσιο σε γεύση, σαν σπιτικό. Έρχεται καθημερινά ολόφρεσκο από την Κωνσταντινούπολη αεροπορικώς.

Λ. Kηφισίας 238-240, Kηφισιά, 210 8010045  

Μέλισσα

Γεμιστό με μέλι και καρύδια ή με πραλίνα φουντουκιού. Και το κλασικό πολίτικο, με αγνά υλικά και πλούσια γεύση. Εθνάρχου Μακαρίου 43,

Περιστέρι 210 5759684

Φούρνος Λυκαβηττός

Μυρωδιές βουτύρου και μαστίχας, στο παραδοσιακό του τσουρέκι που φτιάχνεται πάνω στις συνταγές των γιαγιάδων μας. Δεινοκράτους 59, Κολωνάκι, 210 7211348

Τερκενλής

Ο παππούς τον τσουρεκιών φέτος φτιάχνει τσουρέκια με γέμιση πραλίνας, κρέμα κάστανου, λεμονιού και επικάλυψη λευκής και κανονικής σοκολάτας, λεμονιού και κρέμα κάστανου. Ξεκινούν από €5,30 τα κλασικά και φτάνουν μέχρι €11 με επικάλυψη. Παπανικολή 100-102, Χαλάνδρι

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.