Θεματα

Κοκορέτσι

Σλουρπ! Μάθαμε τα μυστικά του

50591-153528.jpg
Μαρία Κοραχάη
ΤΕΥΧΟΣ 478
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
65814-146303.jpg

Βρήκαμε τον εξπέρ του είδους και ιδιοκτήτη ενός από τα καλύτερα κρεοπωλεία στη Βαρβάκειο, Θάνο Αγγελή, και μάθαμε τα μυστικά για το σωστό κοκορέτσι.

Τι να ψωνίσεις:

Διάλεξε λεπτά έντερα γάλακτος άσπρου, καθαρού χρώματος.

Συκωταριά σε ζωηρό καφέ χρώμα χωρίς σημάδια.

Ζήτα οπωσδήποτε γλυκάδια, εκεί είναι όλη η νοστιμιά.

Οπωσδήποτε μπόλια του αρνιού.

Αγόρασε μικρές συκωταριές (περίπου 1 kg), είναι πιο τρυφερές.

Στο ψητό:

Περνάμε εναλλάξ τα κομμάτια στη σούβλα.

Τυλίγουμε με την μπόλια το κοκορέτσι πριν τα έντερα.

Βάζουμε τη σούβλα στην αρχή αρκετά ψηλά ώστε να μην αρπάξει και χαμηλώνουμε σταδιακά.

Γυρνάμε στην αρχή πιο γρήγορα και στην πορεία πιο αργά.

Αν φυσάει βάζουμε ένα χαρτόνι ή μια λαμαρίνα απ’ τη μεριά που έρχεται ο αέρας για να μην εμποδίζεται το ψήσιμο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεμούνδος
Ρεμούνδος: O πολυσυζητημένος φούρνος της Κυψέλης, μύρισε Χριστούγεννα

Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες

Τυριά Βούτυρα ΚΑΡΑΤΖΑ
Τυριά Βούτυρα ΚΑΡΑΤΖΑ: Τα εκλεκτότερα της Ελλάδας

Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY