Θεματα

Κοκορέτσι

Σλουρπ! Μάθαμε τα μυστικά του

50591-153528.jpg
Μαρία Κοραχάη
ΤΕΥΧΟΣ 478
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
65814-146303.jpg

Βρήκαμε τον εξπέρ του είδους και ιδιοκτήτη ενός από τα καλύτερα κρεοπωλεία στη Βαρβάκειο, Θάνο Αγγελή, και μάθαμε τα μυστικά για το σωστό κοκορέτσι.

Τι να ψωνίσεις:

Διάλεξε λεπτά έντερα γάλακτος άσπρου, καθαρού χρώματος.

Συκωταριά σε ζωηρό καφέ χρώμα χωρίς σημάδια.

Ζήτα οπωσδήποτε γλυκάδια, εκεί είναι όλη η νοστιμιά.

Οπωσδήποτε μπόλια του αρνιού.

Αγόρασε μικρές συκωταριές (περίπου 1 kg), είναι πιο τρυφερές.

Στο ψητό:

Περνάμε εναλλάξ τα κομμάτια στη σούβλα.

Τυλίγουμε με την μπόλια το κοκορέτσι πριν τα έντερα.

Βάζουμε τη σούβλα στην αρχή αρκετά ψηλά ώστε να μην αρπάξει και χαμηλώνουμε σταδιακά.

Γυρνάμε στην αρχή πιο γρήγορα και στην πορεία πιο αργά.

Αν φυσάει βάζουμε ένα χαρτόνι ή μια λαμαρίνα απ’ τη μεριά που έρχεται ο αέρας για να μην εμποδίζεται το ψήσιμο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.