Θεματα

Κοκορέτσι

Σλουρπ! Μάθαμε τα μυστικά του

50591-153528.jpg
Μαρία Κοραχάη
ΤΕΥΧΟΣ 478
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
65814-146303.jpg

Βρήκαμε τον εξπέρ του είδους και ιδιοκτήτη ενός από τα καλύτερα κρεοπωλεία στη Βαρβάκειο, Θάνο Αγγελή, και μάθαμε τα μυστικά για το σωστό κοκορέτσι.

Τι να ψωνίσεις:

Διάλεξε λεπτά έντερα γάλακτος άσπρου, καθαρού χρώματος.

Συκωταριά σε ζωηρό καφέ χρώμα χωρίς σημάδια.

Ζήτα οπωσδήποτε γλυκάδια, εκεί είναι όλη η νοστιμιά.

Οπωσδήποτε μπόλια του αρνιού.

Αγόρασε μικρές συκωταριές (περίπου 1 kg), είναι πιο τρυφερές.

Στο ψητό:

Περνάμε εναλλάξ τα κομμάτια στη σούβλα.

Τυλίγουμε με την μπόλια το κοκορέτσι πριν τα έντερα.

Βάζουμε τη σούβλα στην αρχή αρκετά ψηλά ώστε να μην αρπάξει και χαμηλώνουμε σταδιακά.

Γυρνάμε στην αρχή πιο γρήγορα και στην πορεία πιο αργά.

Αν φυσάει βάζουμε ένα χαρτόνι ή μια λαμαρίνα απ’ τη μεριά που έρχεται ο αέρας για να μην εμποδίζεται το ψήσιμο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.