Θεματα

Νόστιμη Νηστεία, 8 στέκια για την Μεγάλη Εβδομάδα

Η Νενέλα Γεωργελέ τρώει την Αθήνα με το κουτάλι

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
65632-132305.jpg

Οι μέρες «επιβάλλουν» νηστεία, τα δε εισαγωγικά μπαίνουν μια και είναι γνωστό ότι το νηστίσιμο είναι και κάτι παραπάνω από νόστιμο. Θαλασσινά, ψαρικά, όσπρια και ζαρζαβατικά δίνουν στους μαγείρους έμπνευση για μεζεδάκια που όλοι τρελαινόμαστε να τσιμπολογάμε όχι μόνο τις μέρες της νηστείας αλλά όλον τον χρόνο. Στις βόλτες σας την Μεγάλη Εβδομάδα είναι πολλά τα στέκια που σας περιμένουν με μενού Σαρακοστιανό και έξτρα λιμπιστικό. Ας δούμε κάποια από αυτά:

Θαλασσινός

n

Μια υπέροχη αυλή μέσα στο πράσινο και τα λουλουδικά της άνοιξης και μια γκάμα πιάτων που σε κάνει να νηστέψεις ακόμη κι αν δεν θες. Μυδοπίλαφο με αυθεντικό πολίτικο άρωμα, χταποδάκι μαγειρεμένο με κρεμμύδια και κόκκινο κρασί, σουπιές με μουστάρδα, ψιλό καραβιδάκι με σαλτσούλα, αλίπαστα, τέλεια ταραμοσαλάτα. Μαζί και μεγάλη ποικιλία σε ούζα και τσίπουρα και δυνατότητα μισής μερίδας μισής τιμής. Ηρακλέους & Λυσικράτους 32, Τζιτζιφιές 210 9404518.


Τραβόλτα

n

Οι αδελφοί Λιάκου γνωρίζουν τον βυθό της θάλασσας σαν τον…κήπο τους. Και μαγειρεύουν τις νοστιμιές του με τρόπο μοναδικό και αλλιώτικο από τα συνηθισμένα. Ταραμοσαλάτα από αυγοτάραχο, φιλεταρισμένες σαρδέλες με σος παντζαριού, σπετζοφάι που στη θέση του λουκάνικου οι αθεόφοβοι έχουν βάλει λουκάνικο από σουπιά που αριστοτεχνικά φτιάχνουν μόνοι τους. Αρκαδίας & Αγίου Παύλου 33, Περιστέρι, 210 5719222

n

Τραβόλτα: Σπετζοφάι με λουκάνικο σουπιάς


Αλεξάνδρα

Με τέλεια στεγασμένη βεράντα που σε κάνει να αισθάνεσαι «μέσα-έξω» και με πολλά πιάτα για τους νηστεύοντες. Ριζότο με γαρίδες, χταπόδι ψητό με φάβα, μπρουσκέτες με φάβα, καπαρόφυλλα και γαύρο μαρινάτο, κυκλαδίτικη ρεβιθάδα, ωραία ταραμοσαλάτα και καθημερινά πολλά λαδερά-τέλειες αγκινάρες αλά πολίτα. Αργεντινής Δημοκρατίας 8Α & Ζωναρά 21, Λ. Αλεξάνδρας, 210 6420874.


Ουζομπάρ

n

Καινούργιο και πολλά υποσχόμενο στο πεδίο του μεζέ, πολύ καλές τιμές. Οι νηστίσιμες επιλογές πολλές: μελιτζανοσαλάτα με συνταγή από το Άγιο Όρος, ντολμαδάκια γιαλαντζί, γαύρος με λιαστή ντομάτα και κάπαρη, σκουμπρί Παροναξίας καπνιστό στη σχάρα, ρεγγοσαλάτα, μπακαλιαρολουκουμάδες, μύδια του Γιάννη, και στο τέλος φράουλες με κονιάκ Metaxa. Αγίου Κωνσταντίνου 50, Μαρούσι, 2106300026.


Καπετάν Fishάει

n

Μέσα στο κέντρο της πόλης με νόστιμες ψαροφαγικές προτάσεις που μπορεί κάποιος να γευτεί επιτόπου ή και να τις πάρει για το δρόμο. Φιλέτα ψαριού στη σχάρα και μετά με πρασινάδες μέσα σε σάντουιτς, αλλά και γαριδούλες, γαύρος, μαριδάκι σε χωνί μαζί με πάντα φρέσκιες και χορταστικές σαλάτες. Εμμ. Μπενάκη 27-29, 210 3300035


Το Μαύρο Πρόβατο

 n

Το εστιατόριο-success story του Παγκρατίου αυτήν την περίοδο έχει προσθέσει πολλά πιάτα για να ταΐσει νόστιμα και νηστίσιμα το φανατικό όσο και πολυπληθές (καθημερινά) κοινό του. Λιγκουίνι με γαρίδες, κριθαρότο θαλασσινών, αρωματικό σπανακόρυζο με σουπιές, γιουβέτσι μανιταριών, θράψαλο σχάρας, κοφτό μακαρονάκι με χταπόδι και άλλα πολλά. Αρριανού 33, Παγκράτι, 210 7223466


La Suite Lounge

 n

Κοσμοπολίτικο περιβάλλον, πανοραμίκ θέα στην πόλη και για τις ημέρες «Μοναστηριακό Νηστίσιμο Μενού» τριών πιάτων που μαζί με ένα ποτήρι κρασί θα απολαύσετε στην ειδική τιμή των 15 ευρώ. Κλεομένους 2, Κολωνάκι, 210 7416000.


Belle Amie

image

Με σλόγκαν το «δημιουργός αναμνήσεων», το παλιό και ιστορικό καφενείο του Πειραιά έχει στην ατμόσφαιρα την αύρα μιας άλλης εποχής ενώ ο σεφ Χρήστος Τζιέρας δημιουργεί εξαιρετικά πιάτα ελληνικής παράδοσης. Για όσους νηστεύουν υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία πιάτων όπως ντολμαδάκια γιαλαντζί, λαυράκι με κόλιανδρο και μοσχολέμονο, γαύρος μαρινάτος, φάβα Φενεού, πατατοσαλάτα με καπνιστή πέστροφα, τσιροσαλάτα, χταποδάκι Καλύμνου, μύδια Χαλκιδικής, μαζί πολλά ούζα και τσίπουρα από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Αγγ. Μεταξά & Βούλγαρη, Πλατεία Κανάρη, 210 4175740.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.