Νόστιμη Νηστεία, 8 στέκια για την Μεγάλη Εβδομάδα
Η Νενέλα Γεωργελέ τρώει την Αθήνα με το κουτάλι
Οι μέρες «επιβάλλουν» νηστεία, τα δε εισαγωγικά μπαίνουν μια και είναι γνωστό ότι το νηστίσιμο είναι και κάτι παραπάνω από νόστιμο. Θαλασσινά, ψαρικά, όσπρια και ζαρζαβατικά δίνουν στους μαγείρους έμπνευση για μεζεδάκια που όλοι τρελαινόμαστε να τσιμπολογάμε όχι μόνο τις μέρες της νηστείας αλλά όλον τον χρόνο. Στις βόλτες σας την Μεγάλη Εβδομάδα είναι πολλά τα στέκια που σας περιμένουν με μενού Σαρακοστιανό και έξτρα λιμπιστικό. Ας δούμε κάποια από αυτά:
Θαλασσινός
Μια υπέροχη αυλή μέσα στο πράσινο και τα λουλουδικά της άνοιξης και μια γκάμα πιάτων που σε κάνει να νηστέψεις ακόμη κι αν δεν θες. Μυδοπίλαφο με αυθεντικό πολίτικο άρωμα, χταποδάκι μαγειρεμένο με κρεμμύδια και κόκκινο κρασί, σουπιές με μουστάρδα, ψιλό καραβιδάκι με σαλτσούλα, αλίπαστα, τέλεια ταραμοσαλάτα. Μαζί και μεγάλη ποικιλία σε ούζα και τσίπουρα και δυνατότητα μισής μερίδας μισής τιμής. Ηρακλέους & Λυσικράτους 32, Τζιτζιφιές 210 9404518.
Τραβόλτα
Οι αδελφοί Λιάκου γνωρίζουν τον βυθό της θάλασσας σαν τον…κήπο τους. Και μαγειρεύουν τις νοστιμιές του με τρόπο μοναδικό και αλλιώτικο από τα συνηθισμένα. Ταραμοσαλάτα από αυγοτάραχο, φιλεταρισμένες σαρδέλες με σος παντζαριού, σπετζοφάι που στη θέση του λουκάνικου οι αθεόφοβοι έχουν βάλει λουκάνικο από σουπιά που αριστοτεχνικά φτιάχνουν μόνοι τους. Αρκαδίας & Αγίου Παύλου 33, Περιστέρι, 210 5719222
Τραβόλτα: Σπετζοφάι με λουκάνικο σουπιάς
Αλεξάνδρα
Με τέλεια στεγασμένη βεράντα που σε κάνει να αισθάνεσαι «μέσα-έξω» και με πολλά πιάτα για τους νηστεύοντες. Ριζότο με γαρίδες, χταπόδι ψητό με φάβα, μπρουσκέτες με φάβα, καπαρόφυλλα και γαύρο μαρινάτο, κυκλαδίτικη ρεβιθάδα, ωραία ταραμοσαλάτα και καθημερινά πολλά λαδερά-τέλειες αγκινάρες αλά πολίτα. Αργεντινής Δημοκρατίας 8Α & Ζωναρά 21, Λ. Αλεξάνδρας, 210 6420874.
Ουζομπάρ
Καινούργιο και πολλά υποσχόμενο στο πεδίο του μεζέ, πολύ καλές τιμές. Οι νηστίσιμες επιλογές πολλές: μελιτζανοσαλάτα με συνταγή από το Άγιο Όρος, ντολμαδάκια γιαλαντζί, γαύρος με λιαστή ντομάτα και κάπαρη, σκουμπρί Παροναξίας καπνιστό στη σχάρα, ρεγγοσαλάτα, μπακαλιαρολουκουμάδες, μύδια του Γιάννη, και στο τέλος φράουλες με κονιάκ Metaxa. Αγίου Κωνσταντίνου 50, Μαρούσι, 2106300026.
Καπετάν Fishάει
Μέσα στο κέντρο της πόλης με νόστιμες ψαροφαγικές προτάσεις που μπορεί κάποιος να γευτεί επιτόπου ή και να τις πάρει για το δρόμο. Φιλέτα ψαριού στη σχάρα και μετά με πρασινάδες μέσα σε σάντουιτς, αλλά και γαριδούλες, γαύρος, μαριδάκι σε χωνί μαζί με πάντα φρέσκιες και χορταστικές σαλάτες. Εμμ. Μπενάκη 27-29, 210 3300035
Το Μαύρο Πρόβατο
Το εστιατόριο-success story του Παγκρατίου αυτήν την περίοδο έχει προσθέσει πολλά πιάτα για να ταΐσει νόστιμα και νηστίσιμα το φανατικό όσο και πολυπληθές (καθημερινά) κοινό του. Λιγκουίνι με γαρίδες, κριθαρότο θαλασσινών, αρωματικό σπανακόρυζο με σουπιές, γιουβέτσι μανιταριών, θράψαλο σχάρας, κοφτό μακαρονάκι με χταπόδι και άλλα πολλά. Αρριανού 33, Παγκράτι, 210 7223466
La Suite Lounge
Κοσμοπολίτικο περιβάλλον, πανοραμίκ θέα στην πόλη και για τις ημέρες «Μοναστηριακό Νηστίσιμο Μενού» τριών πιάτων που μαζί με ένα ποτήρι κρασί θα απολαύσετε στην ειδική τιμή των 15 ευρώ. Κλεομένους 2, Κολωνάκι, 210 7416000.
Belle Amie
Με σλόγκαν το «δημιουργός αναμνήσεων», το παλιό και ιστορικό καφενείο του Πειραιά έχει στην ατμόσφαιρα την αύρα μιας άλλης εποχής ενώ ο σεφ Χρήστος Τζιέρας δημιουργεί εξαιρετικά πιάτα ελληνικής παράδοσης. Για όσους νηστεύουν υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία πιάτων όπως ντολμαδάκια γιαλαντζί, λαυράκι με κόλιανδρο και μοσχολέμονο, γαύρος μαρινάτος, φάβα Φενεού, πατατοσαλάτα με καπνιστή πέστροφα, τσιροσαλάτα, χταποδάκι Καλύμνου, μύδια Χαλκιδικής, μαζί πολλά ούζα και τσίπουρα από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Αγγ. Μεταξά & Βούλγαρη, Πλατεία Κανάρη, 210 4175740.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.