- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Τα Starata έχουν τις καλύτερες χειροποίητες πίτες στην Αθήνα
Αν τύχει και κατέβεις τη Χαριλάου Τρικούπη, πρωί ή μεσημέρι, θα σε πετύχει η μυρωδιά της σπιτικής ζεστασιάς. Οι ροδαλές, μοσχομυριστές πίτες που μόλις ξεφουρνίστηκαν, σταματούν τους περαστικούς και δημιουργούν μια μεγάλη ουρά μπροστά στο νούμερο 26 της οδού. Όλοι θέλουν μια πίτα από τα χέρια της κυρίας Βάνας. Η ίδια μαζί με τον άντρα της, τον κύριο Μπάμπη, άνοιξαν τα Starata και μας θύμισαν τη γεύση της αγνής, χειροποίητης πίτας. Όποτε κι αν περάσεις θα τους δεις και εκεί. Η κυρία Βάνα με το γλυκό της χαμόγελο να ανοίγει το φύλλο, ο κύριος Μπάμπης να σε βοηθάει να διαλέξεις...
Τα Starata δημιουργήθηκαν με αγάπη προς την παράδοση και τη χωριάτικη χειροποίητη πίτα που μεγάλωσε με φροντίδα και ενδιαφέρον, γενιές και γενιές. Με αξία την τιμιότητα και εφόδιο το μεράκι τους, ζυμώνουν καθημερινά, ανοίγουν ολόφρεσκο χειροποίητο φύλλο, χρησιμοποιούν τα καλύτερα υλικά για τις γεμίσεις τους και έτσι βγάζουν ένα αποτέλεσμα που ονομάζεται σπιτική χειροποίητη χωριάτικη πίτα.
Το λάδι που χρησιμοποιούν είναι ελαιόλαδο από τη Μεσσηνία, η φέτα και το κασέρι είναι από τον Βόλο, το λουκάνικο είναι χωριάτικο Καρδίτσας (απ’ όπου και η καταγωγή τους), ο κιμάς είναι φρέσκος και διαλεκτός, το σπανάκι, τα πράσα και τα κολοκύθια διαλέγονται και αγοράζονται από παραγωγό ολόφρεσκα και τέλος η πεντανόστιμη γαλατόπιτα γίνεται με φρέσκο γάλα, αγνό βούτυρο και αυγά. Όλα τα παραπάνω προϊόντα δημιουργούνται από οικογενειακές μονάδες επιχειρήσεις, όπου έχουν αγάπη και μεράκι για τη δουλειά τους, όπως ακριβώς και η οικογένεια του Starata.
Εκτός από αυτή την τρομερή γαλατόπιτα που αναφέραμε παραπάνω, την ξακουστή ζαμπονοτυρόπιτα, τη ζουμερή κιμαδόπιτα, την κασερόπιτα, την τυρόπιτα, τη σπανακόπιτα και τη λουκανικόπιτα, θα βρεις ακόμα μια μανιταρόπιτα-μούρλια, αλλά και μια μυζηθρόπιτα με ανθότυρο και δυόσμο, δυο ολοκαίνουργιες αφίξεις στον κατάλογο, μια που τα Starata αλλάζουν τις πίτες τους, ανάλογα με την εποχή.
Χαριλάου Τρικούπη 26, Εξάρχεια, 2103644650, Δευτ-Παρ. 06.30-18.00, Σάβ. 07.30-16.30
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.