Θεματα

Οι καλύτερες πίτες της Αθήνας βρίσκονται στη Χ. Τρικούπη

Χειροποίητες πίτες κάθε πρωί

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι καλύτερες πίτες βρίσκονται στη Χ. Τρικούπη
Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς

Τα Starata έχουν τις καλύτερες χειροποίητες πίτες στην Αθήνα

Αν τύχει και κατέβεις τη Χαριλάου Τρικούπη, πρωί ή μεσημέρι, θα σε πετύχει η μυρωδιά της σπιτικής ζεστασιάς. Οι ροδαλές, μοσχομυριστές πίτες που μόλις ξεφουρνίστηκαν, σταματούν τους περαστικούς και δημιουργούν μια μεγάλη ουρά μπροστά στο νούμερο 26 της οδού. Όλοι θέλουν μια πίτα από τα χέρια της κυρίας Βάνας. Η ίδια μαζί με τον άντρα της, τον κύριο Μπάμπη, άνοιξαν τα Starata και μας θύμισαν τη γεύση της αγνής, χειροποίητης πίτας. Όποτε κι αν περάσεις θα τους δεις και εκεί. Η κυρία Βάνα με το γλυκό της χαμόγελο να ανοίγει το φύλλο, ο κύριος Μπάμπης να σε βοηθάει να διαλέξεις...

Οι καλύτερες πίτες βρίσκονται στη Χ. Τρικούπη
Η Βάνα και ο Μπάμπης, οι άνθρωποι πίσω από τα Starata/ Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς

Τα Starata δημιουργήθηκαν με αγάπη προς την παράδοση και τη χωριάτικη χειροποίητη πίτα που μεγάλωσε με φροντίδα και ενδιαφέρον, γενιές και γενιές. Με αξία την τιμιότητα και εφόδιο το μεράκι τους, ζυμώνουν καθημερινά, ανοίγουν ολόφρεσκο χειροποίητο φύλλο, χρησιμοποιούν τα καλύτερα υλικά για τις γεμίσεις τους και έτσι βγάζουν ένα αποτέλεσμα που ονομάζεται σπιτική χειροποίητη χωριάτικη πίτα.

Οι καλύτερες πίτες βρίσκονται στη Χ. Τρικούπη
Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς

Το λάδι που χρησιμοποιούν είναι ελαιόλαδο από τη Μεσσηνία, η φέτα και το κασέρι είναι από τον Βόλο, το λουκάνικο είναι χωριάτικο Καρδίτσας (απ’ όπου και η καταγωγή τους), ο κιμάς είναι φρέσκος και διαλεκτός, το σπανάκι, τα πράσα και τα κολοκύθια διαλέγονται και αγοράζονται από παραγωγό ολόφρεσκα και τέλος η πεντανόστιμη γαλατόπιτα γίνεται με φρέσκο γάλα, αγνό βούτυρο και αυγά. Όλα τα παραπάνω προϊόντα δημιουργούνται από οικογενειακές μονάδες επιχειρήσεις, όπου έχουν αγάπη και μεράκι για τη δουλειά τους, όπως ακριβώς και η οικογένεια του Starata.

Οι καλύτερες πίτες βρίσκονται στη Χ. Τρικούπη
Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς

Εκτός από αυτή την τρομερή γαλατόπιτα που αναφέραμε παραπάνω, την ξακουστή ζαμπονοτυρόπιτα, τη ζουμερή κιμαδόπιτα, την κασερόπιτα, την τυρόπιτα, τη σπανακόπιτα και τη λουκανικόπιτα, θα βρεις ακόμα μια μανιταρόπιτα-μούρλια, αλλά και μια μυζηθρόπιτα με ανθότυρο και δυόσμο, δυο ολοκαίνουργιες αφίξεις στον κατάλογο, μια που τα Starata αλλάζουν τις πίτες τους, ανάλογα με την εποχή.

Οι καλύτερες πίτες βρίσκονται στη Χ. Τρικούπη
Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς

Χαριλάου Τρικούπη 26, Εξάρχεια, 2103644650, Δευτ-Παρ. 06.30-18.00, Σάβ. 07.30-16.30

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.