Θεματα

O Ανθός: το νέο γκουρμέ σουβλατζίδικο στο Κουκάκι

Σκεπαστές και τυλιχτά για μεγάλες (εκλεπτυσμένες) μάσες

christiperri.jpg
Κρίστυ Περρή
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
atk_0498.jpg
©Θανάσης Καρατζάς

Το Ψητοπωλείο Ανθός μόλις άνοιξε στο Κουκάκι και έχει γκουρμέ σουβλάκια

Μερικές φορές αποφασίζεις να πας Σαββατιάτικο περίπατο προς την Ακρόπολη και ξαφνικά πιάνει τον συνοδοιπόρο σου μία επείγουσα πείνα πριν καλά-καλά ξεπεράσετε τον πεζόδρομο της Δράκου.

«Θέλεις ένα σάντουιτς;» τον ρωτάς και δείχνεις το γνωστό γωνιακό σαντουιτσάδικο της περιοχής, με τις μόνιμες ουρές πελατών, λίγο πιο κάτω.
«Όχι, έφαγα χθες» σου απαντάει εκείνος.
«Υπάρχει ένα φαλαφελάδικο που ακόμα δεν έχω τσεκάρει, τι θα έλεγες να δοκιμάζαμε;» αντιπροτείνεις.
«Δεν θα μας πέσει βαρύ;» αναρωτιέται εκείνος.
«Κάτι σε ταϊλανδέζικο;»
«Θα περιμένουμε πολλή ώρα μέχρι να ετοιμαστεί.»
«Ένα burger στο χέρι;»
«Θα λερωθώ ολόκληρος.»
«Μία σακούλα πατατάκια από το περίπτερο πριν αρχίσω να νευριάζω;»
«Νομίζω θέλω ένα σουβλάκι. Πάμε να φάμε σουβλάκι.»

atk_1920.jpg
Το ψητοπωλείο Ο Ανθός (©Θανάσης Καρατζάς)

Προς αναζήτηση του σωστού τυλιχτού λοιπόν, το Κουκάκι έχει αρκετές πολύ καλές επιλογές. Κλασικές σουβλακερί και ταβέρνες που βρίσκονται στο ίδιο σημείο εδώ και δεκαετίες, προσφέροντας σε μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες τις ίδιες, δοκιμασμένες και αγαπητές συνταγές. Μέσα σε όλους αυτούς τους «παλιούς» έκανε την εμφάνιση του και το ψητοπωλείο "Ο Ανθός" προσφέροντας μία πιο εναλλακτική, γευστική και αρκετά πρωτότυπη προσέγγιση.

Σε έναν ιδιαίτερα κομψό χώρο με βάση το ξύλο και το χρώμα λευκό, ο πεινασμένος πελάτης μπορεί να καθίσει σε ένα από τα χαριτωμένα εξωτερικά τραπεζάκια ή να παραγγείλει κάτι σε πακέτο και να το απολαύσει βολτάροντας.

atk_0446.jpg
Το ψήσιμο του κρέατος (©Θανάσης Καρατζάς)

Για τους λάτρεις του κρέατος, εδώ είναι ένας σταθμός που πρέπει να μελετηθεί με προσοχή. Δοκιμάσαμε πραγματικά νόστιμο χοιρινό, γενναιόδωρα κεμπάμπ, καλαμάκια κοτόπουλου που δεν προκαλούσαν δυσφορία από το πόσο λιπαρά είναι (χωρίς όμως να παύουν να είναι ζουμερά). Ακόμα και ο πιο έμπειρος σουβλακολόγος θα μείνει ευχαριστημένος από την αναλογία ποσότητας-γεύσης και τιμής (με την μέγιστη να φτάνει τα 2,10 ευρώ για κάθε τεμάχιο 150 γραμμαρίων). Aναμφισβήτητος νικητής της κρεατοδοκιμής ήταν το τυλιχτό με μπριζολοκάλαμο, το οποίο προσωπικά δεν είχα ξανασυναντήσει ως επιλογή στον κατάλογο κάποιου σουβλατζίδικου και δεν ήξερα τι ακριβώς να περιμένω. Τελικά έπρεπε να περιμένω τα καλύτερα. Είναι σίγουρα ένα από τα must του μενού που πρέπει να παραγγείλεις στην πρώτη σου επίσκεψη.

atk_0498.jpg
Καλαμάκια χοιρινό, κοτόπουλο, μπριζολοκάλαμο και κεμπάμπ (©Θανάσης Καρατζάς)

Παρά την αξιοπρεπέστατη παρουσία του Ανθού στον κρεατοφαγικό χάρτη του Κουκακίου, κατά την γνώμη μου αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει ως μαγαζί είναι τα υπόλοιπα πιάτα του. Ο νέος ιδιοκτήτης Βαγγέλης Φιλιανός σε συνεργασία με τον εξαιρετικό σεφ Άλκη Πλακουτζή (έχει επιμεληθεί και το μενού στο αγαπημένο Ρίζα Ρίζα), έχουν δημιουργήσει έναν κατάλογο γεμάτο με πρωτότυπες επιλογές που δύσκολα θα συναντήσεις σε άλλο σουβλατζίδικο.

atk_0459.jpg
Ετοιμάζοντας τις σαλάτες ©Θανάσης Καρατζάς

Η πρώτη πολύ ευχάριστη έκπληξη ήταν οι σαλάτες: ευφάνταστοι συνδυασμοί και χορταστικές μερίδες που μπορούν να αποτελέσουν το κύριο γεύμα σου. Αγαπημένη η ανθότυρο με παντζάρι, μους φράουλας και κάσιους, η οποία έφερε το καλοκαίρι στο τραπέζι (παρόλο που ο καιρός ήταν συννεφιασμένος). Εξίσου νόστιμη και η «Ανθός» με διάφορες πρασινάδες, καρύδι, ψητό μανούρι (μπόλικο, όχι τίποτα τσιγκουνιές) και κρουτόν. Ακόμα και η Caesar, που γενικώς είναι αρκετά επίφοβη, εδώ αξίζει τον κόπο.

atk_0507.jpg
Η σαλάτα Ανθός ©Θανάσης Καρατζάς

Στην συνέχεια έχουν σειρά και οι vegeterian/vegan options. Κάπου εδώ οι κρεατοφάγοι μάλλον θα αρχίσουν να διαμαρτύρονται αλλά βρε παιδιά, γιατί να μην απολαύσουν ένα φαγητό της προκοπής και οι χορτοφάγοι της παρέας; Εξάλλου το γεμιστό μανιτάρι με cheddar είναι τόσο ωραίο που στοίχημα ότι όλοι θα θέλουν να χώσουν το πιρούνι τους στην σάρκα του. Και το τυλιχτό με vegan μπιφτέκι είναι επίσης υπέροχο και πολύ μυρωδάτο.

atk_0523.jpg
Η (πολύ τίμια) σαλάτα του Καίσαρα (©Θανάσης Καρατζάς)

atk_0536.jpg
Ο Βαγγέλης Φιλιανός, συντελεστής και συντονιστής του Ανθού (©Θανάσης Καρατζάς)

atk_0514.jpg
Στο μενού υπάρχουν onion rings και εξαιρετικές χειροποιήτες σως (©Θανάσης Καρατζάς)

Για το foodporn της υπόθεσης μπορείς να παραγγείλεις και μία σκεπαστή με κοτόπουλο ή χοιρινό, αποφασίζοντας το μέγεθός της ανάλογα με την πείνα σου. Προτείνουμε την extra large (προφανώς).

atk_0510.jpg
Η σκεπαστή (©Θανάσης Καρατζάς)

atk_0472.jpg
Όλα όσα καταβροχθίσαμε ©Θανάσης Καρατζάς

Βεΐκου 39, Κουκάκι, 2109224379

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.