- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Με πατέρα καραβομάγειρα, ο Φώντας Κατσιμαγκλής μπερδεύτηκε από μικρός με τις κατσαρόλες και τις νόστιμες γεύσεις. Σπούδασε στην Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων και μόλις αποφοίτησε δούλεψε στην κουζίνα του Θαλασσινού όπου έμαθε την ελληνική «θαλασσινή» νοστιμιά και την απλότητα των καθαρών γεύσεων. Στη συνέχεια θήτευσε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχείων και μετά από πολλά χρόνια επέστρεψε και πάλι στα παλιά του λημέρια, στον Θαλασσινό, «ένα εστιατόριο που επιμένει στην ελληνική γεύση, στην φρεσκάδα και στην δύναμη των καλών ποιοτικών προϊόντων». Του αρέσει να πειραματίζεται αλλά πάντα σε λογικά πλαίσια και δηλώνει πως ακόμη και τώρα δεν θεωρεί τον εαυτό του σεφ ή μάγειρα αλλά «εραστή της μαγειρικής τέχνης».
Υλικά:
1 κιλό μύδια μεγάλα με το κέλυφος
200 γρ. ρύζι κίτρινο
150 γρ. νερό
50 γρ. κουκουνάρι
50 γρ. μαύρη σταφίδα
1 ποτήρι μεγάλο κόκκινο κρασί
5 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι τριμμένο, κανέλα σκόνη, ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το ρύζι και μόλις τραβήξει τα λάδια του και «γυαλίσει» προσθέτουμε το νερό και όλα τα υλικά εκτός από το κόκκινο κρασί. Μόλις βράσει το ρύζι το αδειάζουμε σε μια λεκάνη ή μπολ για να μην γίνει πολύ μαλακό και να κρυώσει. Κατόπιν ανοίγουμε τα μύδια (που εν τω μεταξύ έχουμε πλύνει και τρίψει πολύ καλά) με ένα μαχαίρι και τα γεμίζουμε με το ρύζι. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κόκκινο κρασί στην κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Σερβίρουμε με λεπτές φέτες λεμονιού και μπόλικο ψιλοκομμένο άνηθο.