Θαλασσινός Special Πιάτο
Μύδια γεμιστά με ρύζι, σταφίδες, κουκουνάρι από τον σεφ Φώντα Κατσιμαγκλή
Με πατέρα καραβομάγειρα, ο Φώντας Κατσιμαγκλής μπερδεύτηκε από μικρός με τις κατσαρόλες και τις νόστιμες γεύσεις. Σπούδασε στην Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων και μόλις αποφοίτησε δούλεψε στην κουζίνα του Θαλασσινού όπου έμαθε την ελληνική «θαλασσινή» νοστιμιά και την απλότητα των καθαρών γεύσεων. Στη συνέχεια θήτευσε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχείων και μετά από πολλά χρόνια επέστρεψε και πάλι στα παλιά του λημέρια, στον Θαλασσινό, «ένα εστιατόριο που επιμένει στην ελληνική γεύση, στην φρεσκάδα και στην δύναμη των καλών ποιοτικών προϊόντων». Του αρέσει να πειραματίζεται αλλά πάντα σε λογικά πλαίσια και δηλώνει πως ακόμη και τώρα δεν θεωρεί τον εαυτό του σεφ ή μάγειρα αλλά «εραστή της μαγειρικής τέχνης».
Υλικά:
1 κιλό μύδια μεγάλα με το κέλυφος
200 γρ. ρύζι κίτρινο
150 γρ. νερό
50 γρ. κουκουνάρι
50 γρ. μαύρη σταφίδα
1 ποτήρι μεγάλο κόκκινο κρασί
5 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι τριμμένο, κανέλα σκόνη, ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το ρύζι και μόλις τραβήξει τα λάδια του και «γυαλίσει» προσθέτουμε το νερό και όλα τα υλικά εκτός από το κόκκινο κρασί. Μόλις βράσει το ρύζι το αδειάζουμε σε μια λεκάνη ή μπολ για να μην γίνει πολύ μαλακό και να κρυώσει. Κατόπιν ανοίγουμε τα μύδια (που εν τω μεταξύ έχουμε πλύνει και τρίψει πολύ καλά) με ένα μαχαίρι και τα γεμίζουμε με το ρύζι. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κόκκινο κρασί στην κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Σερβίρουμε με λεπτές φέτες λεμονιού και μπόλικο ψιλοκομμένο άνηθο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.