- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Focaccia-έργο τέχνης: το καινούργιο μαγειρικό trend
Το πιο όμορφο μαγειρικό trend που έχουμε δει μέχρι στιγμής
Focaccia Art: το νέο trend της παγκόσμιας καραντίνας στο φαγητό και στο ψωμί
Η εστίαση στην χώρα μας μόλις πάτησε το restart και ένας τεράστιος αριθμός φανατικών foodies έχει ήδη κλείσει τραπέζι στο αγαπημένο του εστιατόριο ή απολαμβάνει ένα δροσερό cocktail σε κάποια αθηναϊκή ταράτσα. Άλλα μέρη του κόσμου όμως βρίσκονται ακόμα σε καραντίνα και προσπαθούν να περάσουν δημιουργικά τον χρόνο τους, κάνοντας δοκιμές και πειράματα στην κουζίνα. Έτσι γεννιούνται γευστικά trends που κατακλύζουν το διαδίκτυο και γεμίζουν ακόμα και εμάς με ιδέες για την επόμενη μαγειρική μας περιπέτεια. Μετά το dalgona coffee, τα cerial pancakes και τα χιλιάδες banana breads, ανακαλύψαμε μία νέα τάση της εποχής, η οποία σίγουρα είναι η πιο όμορφη από όλες. Ιδού λοιπόν το #focacciaart, ή αλλιώς ο τρόπος να κάνεις ένα ψωμί να μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής.
Για όσους δεν γνωρίζουν τι ακριβώς είναι η foccacia, πρόκειται για ένα flat είδος ψωμιού ιταλικής καταγωγής, το οποίο θυμίζει αρκετά σε υφή την ζύμη της πίτσας. Έχει μία ξεχωριστή, συγκεκριμένη γεύση η οποία οφείλεται σε ένα ένζυμο που βρίσκεται στο ζυμάρι και αναπτύσσεται αν το αφήσεις να φουσκώσει το βράδυ. Το τραγανό εξωτερικό της είναι αποτέλεσα του ψησίματος σε πέτρινο φούρνο, αν αυτός υπάρχει. Αν όχι, μπορείς να την φτιάξεις με εναλλακτικούς τρόπους στο σπίτι σου.
Πρώτη η Teri του λογαριασμού @vineyardbaker αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την ταπεινή focaccia ως έναν νόστιμο καμβά, αντλώντας έμπνευση από έργα του Vincent VanGogh και ονομάζοντας το δημιούργημά της Vincent Vandough. Αυτό συνέβη το μακρινό 2018, πολύ πριν την καραντίνα δηλαδή, όταν η ίδια κλήθηκε να διδάξει ένα σεμινάριο για το ζύμωμα του ψωμιού και θέλησε να βρει τρόπους να αποδείξει στους μαθητές της ότι τα πάντα μπορούν να αποτελέσουν τέχνη.
Στις μέρες μας, οι συνταγές για όλων των ειδών τα ψωμιά γνωρίζουν τεράστια ζήτηση και έτσι η Teri αποφάσισε να επιστρέψει δημοσιεύοντας ένα tutorial για ενήλικους και παιδιά, έχοντας ως σκοπό να εμπνεύσει κι άλλους να φτιάξουν τις δικές τους εκδοχές της focaccia με υλικά που ήδη έχουν στο σπίτι.
Φυσικά το hashtag #focacciaart πήρε φωτιά και οι φωτογραφίες που ξεκίνησαν να ανεβαίνουν είναι πραγματικά πανέμορφες. Ας δούμε μερικές από αυτές.
Εσύ θα δοκίμαζες ποτέ κάτι τέτοιο; Αν ναι, ιδού ένα βίντεο που εξηγεί καλύτερα την διαδικασία, αν και κυρίως δεν βασίζεται σε τεχνική παρά στην φαντασία σου.
Ανέβασε την δική σου focaccia στο ινσταγκραμ και κάνε tag το προφίλ της Taste Voice για να δούμε τι έφτιαξες!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.