Θεματα

Των μαγείρων τα παιδιά

Μαντέψτε τι κάνουν όταν μεγαλώσουν

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
64931-130800.jpg

Homey

n

Η μαμά Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι μια από τις πιο γνωστές μαγείρισσες της Αθήνας (δικός της ο γνωστός «Παπαδάκης», το καλό ψαροφαγικό εστιατόριο του Κολωνακίου) και διάσημη τηλεπερσόνα. Η νεαρή κόρη Κωνσταντίνα Μανωλάκη μόλις άνοιξε το δικό της εστιατόριο μαζί με τον Ευγένιο Χαμηλοθώρη (ο επίσης γνωστός Barbarossa της Νάουσας Πάρου) και σερβίρουν πεντανόστιμα φαγητά της γάστρας αλλά και καλά κοκτέιλ. Την επιμέλεια του μενού όμως την έχει η διάσημη μαμά. Εθν. Αντιστάσεως 39, Χαλάνδρι, 210 6841156

n


Barabicu

n

Οι αδελφές Μπέσσυ και Τζίνα Τόγια αν και σπούδασαν οικονομικά και marketing ήξεραν από παλιά την πραγματική τους κλίση. Κόρες της Ρένας της Φτελιάς-εδώ και 35 χρόνια μία από τις πιο διάσημες μαγείρισσες σε Μύκονο και Αθήνα-, μπορούν να πουν ότι γνωρίζουν από μωρά τα μυστικά της κουζίνας αλλά και της σωστής διαχείρισης ενός εστιατορίου. Εδώ και λίγο καιρό, πήραν τα ηνία από την μαμά, άλλαξαν εντελώς τον χώρο, άλλαξαν και την κατεύθυνση της κουζίνας. Από καλή ελληνική και μεσογειακή κουζίνα σερβίρουν τώρα πιάτα με έμφαση στο κρέας και το bbq ενώ πρόσθεσαν και ένα μπαρ με καλά κοκτέιλ και απεριτίφ.

n

Φιλοδοξούν το νέο τους απόκτημα να είναι το ίδιο πετυχημένο με της μαμάς και να κρατήσει για τα επόμενα πολλά χρόνια και χαίρονται που τώρα πια –αν και συνεχίζουν να την συμβουλεύονται για τα πάντα- μπορεί να ασχοληθεί απερίσπαστη με το πραγματικό της πάθος:την συγγραφή βιβλίων για την μαγειρική και την διάδοση της ελληνικής κουζίνας «εντός και εκτός». 25ης Μαρτίου 28, Ν. Ψυχικό, 210 6743874


Μονοκατοικία

n

Η Ελένη Παπαδοπούλου και ο Νίκος Αγγελίδης είχαν για 15 χρόνια την «Αλμύρα» τους, σημείο «κλειδί» για τους ψαροφάγους του Χαλανδρίου. Ο Δημήτρης, ο Μανώλης, ο Διομήδης και η Φαίη, τα παιδιά τους (όλοι τους αρχιτέκτονες και πολιτικοί μηχανικοί), ανακαίνισαν το σπίτι με τον υπέροχο κήπο και εδώ και λίγες μέρες σερβίρουν σοφά πειραγμένη ελληνική κουζίνα σε σοφές τιμές. Φιλικής Εταιρείας 39, Χαλάνδρι, 210 6819109

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.