- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη της κατανάλωσης νερού κατά την διάρκεια της ημέρας στην διατήρηση της υγείας, στην μείωση του άγχους και στην διατήρηση της σιλουέτας. Πολλές φορές όμως το να καταναλώνουμε 2 λίτρα νερό μπορεί να ακούγεται άνοστο και να μοιάζει περισσότερο με αγγαρεία. Ένας πιο ενδιαφέρων τρόπος είναι το να προσθέτεις κίτρα (λεμόνι, λάιμ) και διάφορα άλλα φρούτα σε παγωμένο νερό και να το απολαμβάνεις αφού αυτά διαχύσουν της γλυκόξινη γεύση και το όμορφο άρωμά που τους! Γιατί να το κάνεις;
Ρύθμιση pH
Το pH του σώματος φυσιολογικά είναι ελαφρά βασικό. Τροφές όπως το κόκκινο κρέας, τα γαλακτοκομικά και η επεξεργασμένη ζάχαρη τείνουν να οξειδώνουν τον οργανισμό. Αντιθέτως, το κιτρικό οξύ των λεμονιών βοηθάει στην διατήρηση της σωστής οξεοβασικής ισορροπίας στο επιθυμητό εύρος τιμών.
Νεφρά
Τα νεφρά είναι υπεύθυνα για την ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, της ενυδάτωσης του σώματος και της αποβολής των βλαπτικών από τον οργανισμό ουσιών μέσω των ούρων. Συχνά, λόγω γενετικών ή περιβαλλοντικών παραγόντων τα άλατα σχηματίζουν κρυστάλλους που ενώνονται μεταξύ τους και δημιουργούν πέτρες στα νεφρά. Οι κρύσταλλοι αυτοί αποτελούνται συνήθως από άλατα ασβεστίου. Το κιτρικό οξύ των λεμονιών βοηθάει στην πρόληψη της κρυστάλλωσης, επιτρέποντας στον οργανισμό να αποτοξινωθεί και μειώνοντας τον κίνδυνο πέτρας στα νεφρά.
Vitamin C
Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C. Η βιταμίνη αυτή είναι γνωστή για την δράση της στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος καθώς και στην παραγωγή κολλαγόνου. Το κολλαγόνο είναι μία πρωτεΐνη απαραίτητη για την επούλωση τραύματος και βασικό συστατικό των ιστών. Βοηθάει επίσης στην απορρόφηση σιδήρου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.