Θεματα

Μύρισε καλοκαίρι

Μπίρα «Νήσος» και χειροποίητα μακαρόνια στο Καλλίστη Γεύσις

Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Παρασκευή 11 Απριλίου μπορεί να είναι μια ανάσα πριν το Πάσχα, αλλά στην κουζίνα του Καλλίστης Γεύσις θα μοσχοβολά καλοκαίρι. Το αχτύπητο γυναικείο δίδυμο, η Ευδοκία Φυλακούρη και η Νίκη Τρέσσου, εμπνέεται από τη δροσιά της μπίρας Νήσος (γέννημα θρέμμα της Τήνου) αλλά και από τα χειροποίητα ζυμαρικά της Μυλέλια και φτιάχνουν ένα έξτρα καλοκαιρινό-ανοιξιάτικο μενού. Σούπα φάβας με καπνιστή φέτα, κρέμα από καυτερά ρεβίθια με μπακαλιάρο σε κουρκούτι, σαλάτα πράσινη με αγκινάρες τουρσί και ταλιατέλες ζυμωμένες με ντομάτα, γαρίδες, φέτα και βασιλικό. Όλα αυτά, με €27 το άτομο.

Ασκληπιού 137, Νεάπολη Εξαρχείων, 210 6453179