Θεματα

Μύρισε καλοκαίρι

Μπίρα «Νήσος» και χειροποίητα μακαρόνια στο Καλλίστη Γεύσις

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
64812-130565.jpg

Η Παρασκευή 11 Απριλίου μπορεί να είναι μια ανάσα πριν το Πάσχα, αλλά στην κουζίνα του Καλλίστης Γεύσις θα μοσχοβολά καλοκαίρι. Το αχτύπητο γυναικείο δίδυμο, η Ευδοκία Φυλακούρη και η Νίκη Τρέσσου, εμπνέεται από τη δροσιά της μπίρας Νήσος (γέννημα θρέμμα της Τήνου) αλλά και από τα χειροποίητα ζυμαρικά της Μυλέλια και φτιάχνουν ένα έξτρα καλοκαιρινό-ανοιξιάτικο μενού. Σούπα φάβας με καπνιστή φέτα, κρέμα από καυτερά ρεβίθια με μπακαλιάρο σε κουρκούτι, σαλάτα πράσινη με αγκινάρες τουρσί και ταλιατέλες ζυμωμένες με ντομάτα, γαρίδες, φέτα και βασιλικό. Όλα αυτά, με €27 το άτομο.

Ασκληπιού 137, Νεάπολη Εξαρχείων, 210 6453179

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.